Pasta má v sobě pohodu, je to prostě v něm, raduje se Krejčí

Foto: Jan Beneš, Český hokej

20. května 2022, 0:10

Dominik Dubovči

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Sedm sezon spolu hráli v jednom klubu. Když v Bostonu začínali, Krejčímu bylo 28 let a Pastrňákovi 18. Souhrou v prvním společném zápase na MS spíš ale připomněli čtyři roky starou show.

V květnu 2018 totiž do Kodaně oba dorazili po vypadnutí Bruins z play off. Krejčí měl tehdy 1+3, Pastrňák 2+1. Svoji hrou bavili fanoušky i spoluhráče, obdivovali je i soupeři.

V květnu 2022 je doplnil Roman Červenka a čísla ze zápasu jsou opět perfektní: Pastrňák s kapitánem si připsali 1+1, Krejčí dvě úžasné asistence.

Hlavně ta před pátým gólem stála za to. „Nacvičená akce to nebyla. Viděl jsem tam Davida… Samozřejmě se snažíme hledat, i Roman do toho zapadl dobře. Tohle byla jedna z akcí, která prostě vyšla,“ popisoval Krejčí, jako by šlo o běžnou věc.

U rozhovorů bývá vždy klidný a nejinak tomu bylo i po vítězství 5:1 s Lotyšskem.

„Chtěli jsme na ně vletět, po minulém zápase, kdy se nám nepodařil konec… Hertlíkova lajna hned dala první gól, my potom v přesilovce, kterou jsme si poctivě připravovali,“ přiznal Krejčí. Byl rád, že se společná pracovitost vyplatila.

„Po nepovedeném závěru v minulém zápase jsme na Lotyše chtěli vletět.“ 

První útok přitom budil dojem, že se jeho členové ani moc nenadřeli. „Je skvělé si s Pastou zase zahrát. Je to jeden z nejlepších hráčů na světě. Že nám sem přijel pomoct, je super. Už v kabině se ukázalo, jakou má v sobě pohodu. Přenesl to do zápasu," ví Krejčí.

Talent, dovednosti a radost ze společné souhry. Nic z toho proti Lotyšům nechybělo. „První třetinu jsme odehráli výborně, a pak už bylo v podstatě po zápase,“ strhnul stručně rodák ze Šternberka.

„Chtěli jsme se tlačit do brány, hodně střílet. A nějak to tam prostě padlo, byly nějaké dorážky, pak křižná přihrávka do prázdné,“ popisoval pak ze svého pohledu přesilovkový úspěch z páté minuty, kdy Červenka zvýšil na 2:0.

„Máme tam pět skvělých hráčů. A každý z nás si umí poradit všude, ať už je vlevo, vpravo nebo nahoře. Musíme na sobě ale pořád pracovat,“ připomíná český lídr.

„Na přesilovce máme pět skvělých, všestranných hokejistů.“

Z Krejčího zkrátka mluví zkušenosti: „Nikdy to není jen o jednom hráči. Ale Pasta je hráč světového kalibru a zapadl výborně nejen na ledě, ale i v kabině. Jeden zápas nedělá nic, musíme se snažit být lepší a lepší. To nejtěžší máme před sebou.“ 

Jakoby se hned chtěl soustředit na další zápas s Nory. Ve kterém snad jeho tým bude pokračovat v nastavených parametrech.  

„Bylo na čase si po minulém zápase něco říct v kabině. Do konverzace se zapojili všichni hráči,“ přiznal Krejčí zlom po utkání s Lotyšskem. „A dneska vyjel do zápasu od prvního buly úplně jiný tým.“

„Pasta je hráč světového kalibru a zapadl výborně nejen na ledě, ale i v kabině. “ 

Heslo finského šampionátu zní „making miracles.“ Utvořil národní tým zázrak díky Pastrňákově příjezdu? Teprve podruhé v historii totiž na MS vyhráli Češi úvodní třetinu rozdílem pěti branek. Trochu kontrast oproti neobvyklé prohře s Rakouskem...

„Myslím si, že jako kluk je Pasta pořád stejný. Pořád stejně pohodový. V průběhu roku jsme si volali i psali, v kontaktu jsme byli neustále,“ prozradil novinářům nejlepší hráč utkání.

A hokejově? „Nějakou dobu už David hraje na víc než světové úrovni. Takže mě nepřekvapí ničím,“ myslí si Krejčí.

Jak je ale u něj tradicí, zůstává nohama na zemi: „Musíme pořád pokračovat dál a s Romanem se doplňovat. Jeden zápas nám šel, ale to není všechno.“

Foto: Jan Beneš, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz