Pardubicím se upsal další cizinec, na zkoušce uspěl také Rus Bojko

Foto: hcdynamo.cz

29. srpna 2017, 15:19

Adam Bagar

Dalším hráčem, který v extraligových Pardubicích uspěl na zkoušce, je ruský útočník Vladislav Bojko. Vytáhlý mladík tak mění nižší ruskou VHL za českou extraligu, s Dynamem se dohodl na smlouvě do konce sezony 2017-18. Klub o tom informoval v tiskové zprávě.

„Pozice centra pro nás byla nejvíc problematická. Proto jsme na zkoušce měli na tuto pozici více hráčů. Vladislav nás zaujal, je bruslivým hráčem s dobrou technikou,“ pokyvuje generální manažer pardubického klubu Dušan Salfický.

Dušek zvládl zkoušku v Pardubicích, Dynamu se upsal na dva roky »

„Zapadl i lidsky do týmu, což je pro nás také důležité,“ doplňuje na adresu ruského útočníka, který poslední dvě sezony hrál VHL za Bars Kazaň. Teď však poprvé v kariéře opouští ruská kluziště, podepsal s pardubickým Dynamem.

„Domluvili jsme se prozatím na roční spolupráci,“ říká Salfický směrem k příchodu vytáhlého centra, který za Pardubice sehrál šest přípravných utkání. Trenérům se představil proti Slovanu, Spartě, Mountfieldu, Motoru, Beranům a Moře.

„Je bruslivým hráčem s dobrou technikou. Zapadl i lidsky do týmu, což je pro nás také důležité.“

Bojko, který měří 194 centrimetrů, má na kontě také starty v ruské reprezentační dvacítce. Stalo se tak v povedeném ročníku 2014-15, tehdy v dresu Orenburgu v elitní juniorské MHL zazářil 49 body (26+23) ve 49 střetnutích.

Jednadvacetiletý útočník je už čtvrtým hráčem, který uspěl v Dynamu na zkoušce. Už dřív se klub rozhodl pojistit si služby Francouze Jordanna Perretta, Kanaďana Rhetta Hollanda a naposledy exkarlovarského Antonína Duška.

Brankář Patrik Polívka má do Dynama vyřízeny střídavé starty

Východočeši kromě toho oznámili, že v nadcházející extraligové sezoně mohou v rámci střídavých startů využít služeb plzeňského brankáře Patrika Polívky, jenž se v dresu Dynama představí už dnes v Edenu proti „své“ Slavii.

Příchody do HC Dynamo Pardubice

Daniel Voženílek (RoKi)
Marek Trončinský (Mladá Boleslav)
Ondřej Kacetl (Hradec Králové)
Tomáš Vondráček (Kometa Brno)
Jake Cardwell (Nové Zámky)
Ty Wishart (Banská Bystrica)
Sacha Treille (Rouen)
Peter Quenneville (Aalborg)
Rhett Holland (Michigan)
Jordann Perrett (Rouen)
Vladislav Bojko (Bars Kazaň)
Antonín Dušek (Karlovy Vary)

Odchody:

Lukáš Nahodil (Kometa Brno)
Jaroslav Hübl (Bremerhaven)
Nicholas Charles Schaus (Magnitogorsk)
Tyler Redenbach (Tappara)
Tomáš Kaut (Kladno)
Petr Hubáček (Rouen)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz