Pardubice hlásí posilu do defenzivy, přichází Jakub Čutta

Foto: hcpce.cz

23. prosince 2014, 14:00

Václav Jáchim

Během reprezentační přestávky docela slušně provětrali kádr. Představitelé extraligových Pardubic nejprve uvolnili na měsíční hostování do pražské Slavie útočníka Jana Koláře, následně angažovali z Trenčína slovenského reprezentanta Jakuba Gašparoviče. Nyní Východočeši posilují defenzivu, z Finska přichází Jakub Čutta, jenž válel tuzemskou nejvyšší soutěž v minulosti za mateřský Liberec, Mladou Boleslav nebo Karlovy Vary.

Juniorský mistr světa 2001 se na domácích kluzištích objevil naposledy v průběhu minulé sezony, kdy oblékal dres Bílých Tygrů. Posléze zvedl kotvy a přešel do finské Lappeenranty, v tomto ročníku dosud nikde nepůsobil. Zápasovou přestávku ukončí v Pardubicích, kde se dohodl na smlouvě

"Jsme rádi, že se nám Jakuba podařilo získat. Je důrazným typem obránce s mezinárodními zkušenostmi, který nám pomůže zlepšit a vyztužit naši defenzívu. Věřím, že budou pravou posilou do našich zadních řad,“ uvedl pro klubový web sportovní manažer Dušan Salfický.

Důrazný zadák má za sebou zajímavou hokejovou minulost. Počátkem sezony 2011-02 okusil NHL ve Washingtonu, za který sehrál následně tři další zápasy během ročníku 2003-04. Po angažmá na farmách v Portlandu a Hershey pro změnu hrál ruskou elitní soutěž za Nižněkamsk či Traktor Čeljabinsk.

Nyní se vrací do Tipsport extraligy. "Jakub čekal na varianty v zahraničí, jakmile se naskytla nabídka od Pardubic, rozhodl se ji přijmout. S klubem se dohodl na spolupráci do konce sezony," uvedl František Tausch ze společnosti Global Management Group, jež hráče zastupuje.

Čutta se dnes zapojil do tréninku v novém působišti a je připraven nastoupit v nejbližším duelu proti Olomouci. "První pocity z příchodu do Pardubic mám jenom dobré, panuje u mě nadšení z nového působiště a věřím, že jej přenesu na led. Měl jsem i jiné možnosti, ale Pardubice svým zázemím a renomé je převýšily,“ doplnil Čutta.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz