Parádní posila pro útok Mory! Do Olomouce míří Rostislav Olesz

Foto: Pavel Netolička, hc-vitkovice.cz

27. srpna 2019, 14:55

Adam Bagar

(AKTUALIZOVÁNO) Zkušený útočník Rostislav Olesz zůstává v Tipsport extralize – po konci ve Vítkovicích míří do Olomouce, kde se má hlásit už na středečním tréninku.

Třiatřicetiletý bojovník působil posledních pět sezon v mateřských Vítkovicích, kde se ale v létě nečekaně dohodl na ukončení smlouvy. „Nebylo to vůbec o penězích. Odešel jsem kvůli trenérům, se kterými jsme nenašli společnou cestu,“ líčil na tiskové konferenci.

Během srpna se zapojil do přípravy prvoligové Poruby a čekal na nabídky. Ve hře bylo také, že by zůstal, za RT TORAX dokonce nastoupil v pátečním zápase proti slovenské Dubnici a k jasné výhře 6:1 přispěl jednou asistencí, ale volba nakonec padla na Moru.

První trénink absolvuje už ve středu

Nikoliv tu švédskou, Rostislav Olesz se stal už pátou letní posilou Hanáků. „Mám radost, že jsem se s Rosťou domluvil na spolupráci. První trénink s naším týmem absolvuje už ve středu,“ řekl pro web hc-olomouc.cz generální manažer klubu Erik Fürst.

O Olesze pochopitelně hodně stál. Bronzový medailista z olympiády v Turíně má za sebou devět sezon v zámoří, za Floridu, Chicago a New Jersey sehrál celkem 365 zápasů. Zkušenosti sbíral také v nejvyšší švýcarské soutěži, v níž oblékal dres Bernu a Langnau.

Olesz si zase zahraje s Irglem a spol.

V extralize bojoval kromě Vítkovic i za Spartu, mezi tuzemskou elitou nasbíral 376 startů a 170 bodů. V nové sezoně přidá další a navrch si v jednom dresu zahraje s dobře známými parťáky z Vítkovic Zbyňkem Irglem, Petrem Strapáčem či Petrem Kolouchem.

Aktuální soupiska HC Olomouc

Brankáři:
Jan Lukáš, Branislav Konrád.

Obránci:
Martin Vyrůbalík, Jiří Ondrušek, Jan Jaroměřský, David Škůrek, Tomáš Dujsík, Jan Švrček, Ludvík Rutar, Alex Rašner, Tomáš Valenta.

Útočníci:
Jan Knotek, František Skladaný, David Ostřížek, Marek Laš, Petr Strapáč, Petr Kolouch, Zbyněk Irgl, Vojtěch Tomeček, Jan Káňa, Josef Podlaha, Michal Matiaško, Marek Hecl, Lukáš Klimek, Vilém Burian, Lukáš Nahodil, Rostislav Olesz.

Změny v HC Olomouc

Příchody:

Lukáš Klimek (Ú, Sparta)
Marek Hecl (Ú, Trenčín)
Alex Rašner (O, Havířov)
Tomáš Valenta (O, Zlín)
Rostislav Olesz (Ú, Vítkovice)

Odchody:

Aleš Jergl (Ú, Hradec Králové)
Miroslav Holec (Ú, České Budějovice)
Jakub Galvas (O, Jukurit)
Bruno Mráz (Ú, Zvolen)
Robin Staněk (O, Jihlava)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz