Pacina odkryl širší kádr pro boje o Peking. Ukázal i na Erbanovou

Foto: Jan Beneš, Český hokej

19. října 2021, 15:50

Adam Bagar

Trenér českých hokejistek Tomáš Pacina představil širší nominaci na přípravný kemp před olympijskou kvalifikací v Chomutově. Ukázal na 28 hráček – čtyři brankářky, devět obránkyň a 15 útočnic.

Soustředění, jehož součástí budou i dvě přípravná utkání proti Dánsku, je v ROCKNET Areně na programu od 1. do 5. listopadu. Trenérský štáb po něm vyřadí pět hráček, zbylé se porvou o historický postup na únorový turnaj pod pěti kruhy.

Tomáš Pacina se svými asistenty Jakubem Peslarem a Jiřím Vozákem zařadil do výběru i pět hokejistek, které se nepředstavily na nedávném mistrovství světa v Calgary, kde Češky přes ovládnutí skupiny obsadily až konečnou sedmou příčku.

Mezi 23 vyvolených se pokusí prosadit brankářka Kateřina Dvořáková, obránkyně Andrea Trnková a útočnice Aneta Lédlová, Agáta Sarnovská a Karolína Erbanová – bývalá rychlobruslařka a bronzová medailistka z OH v Pchjongčchangu.

Klíčový kvalifikační turnaj čeká Češky v Chomutově od 11. do 14. listopadu. Jako obrovské favoritky budou v domácím prostředí bojovat o jedno postupové místo na olympijské hry v Pekingu – postupně vyzvou Norsko, Polsko a Maďarsko.

„Čekáme velice těžkou kvalifikaci, žádného ze soupeřů nepodceňujeme. Ale uvědomujeme si, že jsme favorité, což pro nás jako pro Čechy obvykle není nejlepší. Nechceme se však za nic schovávat,“ uvedl před týdnem na tiskové konferenci Pacina.

Širší nominace Česka na kemp před olympijskou kvalifikací:

Brankářky:
Klára Peslarová, Viktorie Švejdová (obě MODO, Švédsko), Kateřina Dvořáková (Vlašim), Kateřina Zechovská (Bílina).

Obránkyně:
Tereza Radová, Klára Seroiszková (obě Göteborg, Švédsko), Sára Čajanová (Valašské Meziříčí), Andrea Trnková (Choceň), Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Aneta Tejralová (Nižnij Novgorod, Rusko), Samantha Kolowratová (Brynäs, Švédsko), Daniela Pejšová (MODO, Švédsko), Dominika Lásková (Merrimack College, USA).

Útočnice:
Kateřina Bukolská, Tereza Vanišová (obě Leksand, Švédsko), Denisa Křížová, Kateřina Mrázová (obě Brynäs, Švédsko), Natálie Mlýnková, Kristýna Pátková (obě Vermont University, USA), Aneta Lédlová (Kadaň), Karolína Erbanová (Almtuna, Švédsko), Vendula Přibylová (AIK Stockholm, Švédsko), Agáta Sarnovská (Malmö, Švédsko), Lenka Serdar (Linköping, Švédsko), Alena Mills (Hämeenlinna, Finsko), Michaela Pejzlová (IFK Helsinky, Finsko), Klára Hymlárová (St. Cloud State University, USA), Noemi Neubauerová (Colgate University, USA).

Realizační tým:

Manažer týmu: Martin Loukota.
Hlavní trenér: Tomáš Pacina.
Asistenti trenéra: Jakub Peslar a Jiří Vozák.
Trenér brankářek: Martin Fous.
Kondiční trenér: Filip Raptopulos.
Videotrenér: Tomáš Jankovič.
Lékař: Jannis Papadopulos.
Fyzioterapeuti: Tomáš Kučera a Anna Šulcová.
Maséři: Karolína Kovářová a Marcel Krejsa.
Media manažerka: Tereza Sadilová.

Rozpis olympijské kvalifikace v Chomutově:

Čtvrtek 11. listopadu:
12:00 Polsko – Maďarsko
16:00 Česko – Norsko

Sobota 13. listopadu:
16:00 Polsko – Česko
20:00 Maďarsko – Norsko

Neděle 14. listopadu:
16:00 Česko – Maďarsko
20:00 Norsko – Polsko

Vstupenky můžete zakoupit online zde.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz