Ovčačík dal gól a chce zůstat. Štěpánek na Kanaďany křičel česky

Foto: hcdynamo.cz

Pardubické heslo, s nímž Dynamo vstupuje do úvodu sezóny – Začínáme zostra, rozhodně nelže. Zostra se začalo, do Pardubic přijela pražská Sparta a ani jeden z týmů tomu druhému nic nedaroval. Pardubice doplatily na několik zbytečných faulů v útočném pásmu, což po utkání potvrdil i obránce Ctirad Ovčačík, který se blýskl nádherným gólem. „My se snažíme hrát aktivní hokej a z toho občas plynou takové fauly. Je to škoda, pokud stáhneme počet vyloučených alespoň na polovinu, bude to vypadat trochu jinak,“ říká pardubický obránce.

Ctirad Ovčačík byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání a blýskl se nejen skvělým obranným zákrokem hned v úvodu utkání, když obětavým skokem zabránil Spartě ve vstřelení gólu, ale i parádní gólem na 2:3, když využil nabídnutého prostoru a po bekhendovém blafáku překonal Pöpperleho. „Sparťané udělali chybu, že šli dva na jednoho hráče, já jsem si všiml, že se to na jedné straně otevřelo a vlétl jsem tam. Před bránou tam navíc svedl další náš hráč důležitý souboj, takže to byla práce celé formace,“ popisuje obránce Dynama s číslem 74.

„Sám za sebe bych chtěl v Pardubicích zůstat, ale nezáleží to samozřejmě pouze na mně.“

 

Před ním se trefili nejdříve za Spartu Miroslav Forman, po jehož gólu následovalo rychlé vyrovnání Lukáše Nahodila. Sparta se posléze dostala do dvoubrankového vedení po gólech Lukáše Cingela a Petra Vrány a Dynamo našlo na tyto dvě branky pouze onu jednu odpověď, pod níž se podepsal právě Ovčačík. „V závěru nám chybělo trochu štěstí. Problémem ale byla i naše nedisciplinovanost. Snažíme hrát aktivní hokej a občas někoho seknete, zvednete mu hokejku a občas to bohužel zasáhne obličej. Je to škoda, protože si myslím, že pokud stáhneme počet vyloučených alespoň na polovinu, bude to vypadat trochu jinak,“ hodnotí rodák z Ostravy.

Tomu končí na konci září smlouva, ale minimálně tímto zápasem si řekl o pozornost vedení. On sám by v Dynamu rád zůstal. Na otázku, zda by chtěl v Pardubicích pokračovat, odpověděl následovně: „Já si nedokážu představit, že bych tu nepokračoval (směje se). Sám za sebe bych tu opravdu chtěl zůstat, ale nezáleží to samozřejmě pouze na mně.“

Góly TELH: Kudělkova smeč, akrobat Indrák nebo Honejskova koupel »

V podobné pozici je i nová posila Dynama Jakub Štěpánek, který vytrhl pardubickému vedení trn z paty poté, co se zranili jak Brandon Maxwell, tak Martin Růžička. Jeho příchod na východ Čech se udál opravdu, ale opravdu rychle. „V pátek večer jsem byl na hokeji ve Vítkovicích, hráli shodou okolností právě se Spartou. Bylo asi půl osmé večer, seděl jsem s agentem, probírali jsme, co dál a v tu chvíli mu přišla na mobil zpráva od generálního manažera Dynama. Řekl mi, ať jedu domů a rozmyslím si to. Dal jsem tedy na něj, probral jsem to s manželkou a řekl jsem si, že do toho půjdu. Pak už bylo pouze na klubech, aby vše vyřídily. Bylo to trochu složitější, ale jsem tady a jsem za to rád,“ hlásí nový maskovaný muž v dresu Dynama.

„Několikrát se v zápase stalo, že jsem na někoho křičel česky. On se pak otočil a byl to Kanaďan nebo naopak.“

Jeho příchod na východ Čech se upekl za necelé dva dny. Sám Štěpánek se s týmem ještě sžívá. „S obránci jsme si ujasnili takové drobnosti, zatím nebylo moc času na to řešit něco konkrétnějšího a podrobněji. Nejhorší je, že ty kluky neznám ještě ani jmény. Hrál jsem jenom s Petrem Čáslavou, který je zraněný a Ctiradem Ovčačíkem, ale zbytek vůbec neznám. Několikrát se v zápase stalo, že jsem na někoho křičel česky, on se pak otočil a byl to Kanaďan nebo naopak, takže si musím ještě hodně zvykat,“ dodal brankář, jemuž v Pardubicích náleží číslo 2.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz