Oslavu v Göteborgu zakončil falešný Lašák

slovenští hokejisté absolvovali první oslavy přímo po zápase na náměstí Götaplatsen

 
Přestože největší oslavy titulu mistrů světa jsou očekávány po návratu slovenských hokejistů do vlasti, první improvizované radovánky z historického triumfu absolvovali hráči se svými fanoušky přímo v Göteborgu na náměstí Götaplatsen hodinu po skončení finálového utkání s Ruskem. K předem připravenému pódiu dorazili novopečení mistři světa spolu se svými nejbližšími v otevřeném autobuse a v bouřlivé atmosféře je vítalo asi deset tisíc rozvášněných příznivců.

Slovensko-švédský dav rozdováděl již v úvodu moderátor celé neobvyklé show. "Jsme hrdí na to, že v našem městě oslavujeme historický titul mistrů světa pro Slovensko," prohlásil muž s mikrofonem a vyburcoval atmosféru na maximum. Hrdina finálového klání a střelec vítězné branky sto sekund před koncem třetí třetiny Peter Bondra pak zopakoval svá slova, která říkal už zástupcům sdělovacích prostředků přímo v útrobách haly Scandinavium. "Je skvělé vyhrát Stanley Cup, ale ještě fantastičtější je mít na hrudi zlatou medaili mistra světa. To první totiž oslavuje jedno město, tohle je svátek celé země."

Poklonu složil slovenským hokejistům také starosta Göteborgu, byť ve velké vřavě jeho slova téměř zanikla. "Milí mistři světa. Představuji vám hokejové fanoušky druhého největšího švédského města, ale hlavního města sportu v naší zemi. Před dvěma dny, kdy jste vyřadili naše hokejisty, jsme byli velice smutní. Ale dnes víme, že jsme prohráli čestně s pravými mistry."

Celou akci měl ukončit ceremoniál a převzetí trofeje pro nejužitečnějšího hráče šampionátu Miroslavem Šatanem. Předseda Mezinárodní hokejové federace, u Slováků ještě méně oblíbený než u českých fanoušků, René Fasel, však zapůsobil trochu rozpačitým dojmem a tak se důstojného ukončení show zhostil gólman Ján Lašák, další hrdina novopečených světových šampiónů. Skandováním dostal fanoušky znovu do varu, přítomnou kapelu vyzval k instrumentální kulise a falešným hlasem odzpíval vítězoslavný hit od skupiny Queen "We Are The Champions".

(ToP)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz