Češi jdou v Moskvě na Švédy. Chytá Bartošák, nehrají Jordán a Bulíř

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

16. prosince 2018, 10:58

Jan Šimek

(MOSKVA, od našeho zpravodaje) Národní tým zakončí působení na Channel One Cupu dnes, od 12 hodin našeho času startuje duel se Švédskem. Trenéři podle plánu dali šanci dalšímu brankáři, útoky Švédů bude likvidovat vítkovický gólman Patrik Bartošák. V sestavě jsou i další změny.

V rámci Karjala Cupu čeští hokejisté podlehli Švédsku 2:3, nyní mohou cílit na druhé místo v turnaji. Na něm mají Finové dvoubodový náskok. Ke stříbrné příčce české reprezentaci ovšem musí pomoci sborná, která hraje odpoledne v Petrohradě pod širým nebem právě s Finskem.

„V zápase proti Rusům jsme moc nepomohli našim gólmanům, což se musí zlepšit. Dostali jsme dardu, ale v neděli je nový den. Turnaj chceme zakončit vítězně,“ velí před duelem se Švédy zkušený zadák Ondřej Němec.

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

Hokejisté chtějí napravit sobotní debakl, trenér Miloš Říha porážku s mužstvem důkladně rozebral. „Po vítězství ve Finsku jsme asi hlavami zůstali trochu jinde," uvedl v sobotu. Češi potřebují zlepšit všechny činnosti, hned po minulém klání mluvili hlavně o disciplíně a pohybu.

Do sestavy se vracejí obránci Jakub Krejčík a Jan Štencel, kteří proti Rusům nenastoupili. Hrát naopak nebude Michal Jordán, Filip Pavlík je připraven jako náhradník. Mezi útočníky chybí Michal Bulíř, ve čtvrté formaci nastoupí s Ondřejem Romanem mladíci Ondřej Beránek a Patrik Zdráhal.

Čeští hokejisté hrají se Švédskem od 12 hodin českého času. Zápas vysílá ČT 2.

Předpokládaná sestava na Švédy:

Bartošák – Polášek, Němec, Kindl, Zámorský, Štencel, Kundrátek, Krejčík, Musil – T. Zohorna, R. Hanzl, H. Zohorna – Lenc, Nestrašil, Kubalík – Sekáč, Novotný, Tomášek – Beránek, Roman, Zdráhal.

Další dnešní utkání Channel One Cupu:

15:00 Rusko – Finsko (utkání v Petrohradě pod otevřeným nebem)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz