Olomouci se uzdravil zkušený hráč. Jak to bude s Pekrem a Černým?

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Matěj Pekr a bek Tomáš Černý se vrací zpátky do prvoligové Jihlavy. Ovšem Hanáci nemusí smutnit. Uzdravil se jim jednatřicetiletý útočník Petr Strapáč, který do letošní sezony ještě ani nezasáhl.

„Petr s námi pojede už do Litvínova,“ prozradil trenér Jan Tomajko. Petr Strapáč odehrál poslední zápas 20. srpna v rámci Generali Česká Cup.

„On si v Praze zaplatil dokonce různé procedury, které ho stály i hodně peněz,“ prozradil začátkem prosince kouč Zdeněk Moták. Strapáč má v extralize odehráno už přes 500 zápasů. A letos to je pro něj pátá sezona v Olomouci.

A v blízké době by se měli vrátit i další dva marodi. „Lukáš Klimek by měl být zpět asi do půlky ledna. Tobiáš Handl také,“ řekl Tomajko. Klimek hrál poslední zápas za Hanáky ve stejnou dobu jako Strapáč – tedy v srpnu proti Pardubicím. Loňská sezona pro něj byla vydařená. Především těžil ze spolupráce s Nahodilem a Musilem. A získal 28 bodů.

A Tobiáš Handl?

Začátek sezony pro něj vypadal velmi dobře. V osmnácti letech stihl letos odehrát čtyři extraligové zápasy. Připsal si branku a jednu asistenci. A patřil k nejvýraznějším hráčům na ledě! A kdo ví, kdyby nebylo zranění, možná by nyní hrál na mistrovství světa dvacítek v Kanadě.

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

„Na ledě jsem byl poprvé od zranění 25. prosince na dvacet minut," prozradil Tobiáš Handl. „Od nového roku bych mohl trénovat už normálně s kluky. Uvidíme, jak bude moje noha reagovat na plnou zátěž," upřesnil.

I s ohledem na vracející se marody odchází z Olomouce zpátky do Jihlavy útočník Matěj Pekr a bek Tomáš Černý.

„Za mě nezklamali. Hráli dobře a pomohli nám. Jsme rádi, že tady byli,“ děkoval trenér Jan Tomajko. Matěj Pekr pomohl Olomouci prozatím v pěti zápasech. A připsal si jednu asistenci. Dvaatřicetiletý forvard byl před lety u postupu Olomouce do extraligy. Od sezony 2018/2019 hraje za Duklu, za kterou nasázel do této doby 62 branek.

„Hráli dobře a pomohli nám. Jsme rádi, že tady byli."

Bek Tomáš Černý zabojoval o místo v Olomouci už v létě, nakonec ale zamířil do Jihlavy. V šestnácti zápasech se jednou gólově prosadil a připsal si čtyři asistence. Přesto letos Olomouci vypomohl ve dvanácti duelech.

Mezi zraněnými je ještě talentovaný útočník Jakub Navrátil. Olomouc se zatím drží na desátém místě se ziskem 29 bodů. V posledních dvou utkáních získala čtyři body. Dva dny po Štědrém dnu doma Kohouti porazili Třinec a 28. prosince padli s Hradcem Králové až po nájezdech.

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz