Olomouc zase vzdorovala! Liberec snížil sérii s Mountfieldem

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Bílí Tygři potvrdili, že se jim doma po celou sezonu daří, a snížili čtvrtfinálovou sérii s Hradcem Králové na 1:2. V souběžně hraném utkání slavili těsné vítězství hokejisté Plzně.

Olomouc opět vzdorovala favoritovi

Ne, tahle série rozhodně není hra kočky s myší. Ani kohouta s indiánem, který má v ruce smrtící luk. Spíš je to souboj Davida s Goliášem. 

Olomouc hraje s Plzní vyrovnanou partii, asi tak jako kdysi hráli šachy Karpov s Kasparovem.

Mora držela až do 52. minuty vyrovnaný stav, jenže pak zmrazil natěšenou plechárnu Michal Moravčík a vítěz základní části už o vítězství nepřišel.

Plzeň tak vede 2:1 na zápasy, úterní mač ale může být opět hodně vyrovnaný. A závěrečný šach mat třeba zase padne až v poslední chvíli.

Zdeněk Venera (trenér Olomouce): „Nepodařilo se nám jít během utkání jedinkrát do vedení, což samozřejmě ovlivňuje i konečný výsledek. Nejlépe jsme zahráli na konci druhé třetiny. Po smazání dvougólového manka jsme na tom byli velmi dobře, ale s Plzní takový moment nijak nezamával. Třetí třetina byla z mého pohledu hodně vyrovnaná, branku vstřelila ale plzeňská strana. Teď už se nedá nic dělat, další zápas začínáme od znova.“

Ladislav Čihák (asistent trenéra Plzně): „Jak se dalo očekávat, opět se jednalo o velice bojovné utkání. Byli jsme nesmírně rádi, že jsme šli poprvé do vedení. Jenže bohužel jsme jej tentokrát hned dvakrát ztratili, to dvoubrankové dokonce těsně před koncem třetiny, což je u nás v sezóně tradiční. V závěru jsme podle mě byli více na puku, více tvořili hru, soupeř zase hrozil nebezpečnými brejky. Nakonec se však štěstí naklonilo na naši stranu, za což jsem po takovém náročném duelu nesmírně rád.“

HC OLOMOUC – HC ŠKODA PLZEŇ 3:4 (1:1, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Strapáč (Irgl), 31. Irgl (Staněk, Konrád), 40. Ostřížek – 10. Mertl (Moravčík), 26. Hollweg (J. Kindl, Kubalík), 28. Gulaš (Moravčík, Mertl), 52. Moravčík (Kracík, Kadlec).
Rozhodčí: Pešina, Hejduk – Tošenovjan, Zíka.
Vyloučení: 2:3.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 32:23.
Diváci: 5500 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Zbyněk Irgl – Michal Moravčík.
Stav série: 1:2.
HC Olomouc: Konrád – Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Staněk, L. Galvas, J. Galvas, Houdek – Eberle, Knotek, Laš – Irgl, Strapáč, Burian – Skladaný, Ostřížek, Káňa – Jergl, Herman, Holec. Trenéři: Venera, Moták a Tomajko.
HC Škoda Plzeň: Svoboda – Kadlec, Moravčík, Čerešňák, J. Kindl, Jones, Sklenička, Pulpán – Gulaš, Mertl, Schleiss – Indrák, Kratěna, Stach – Kantner, Kracík, D. Kindl – Kubalík, Preisinger, Hollweg. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Vlasák a Jiří Hanzlík.

Bílí Tygři vytasili drápy

A máme tu zápletku! Liberec potvrdil, že je na domácím stadionu jen těžko k poražení, a snížil čtvrtfinále s Mountfieldem na 1:2. Odveta se hraje už v úterý.

Vyprodaná Home Credit Arena viděla v třetím pokračování série krásné góly: v 11. minutě Marek Kvapil přechytračil Patrika Rybára a po rychlých kličkách zasunul puk do prázdné brány. O pět minut později přišla další skvělá akce – Filip Pyrochta místo střely našel skvělým pasem Jana Ordoše, který ránou do protipohybu soupeřova brankáře zvýšil na 2:0. Jenže dvougólové vedení vydrželo Liberci jen pár vteřin – snížil Radek Smoleňák (tentokrát už ne po pohledné akci, ale po teči a po dobré práci před brankovištěm).

Rozhodující moment utkání přišel krátce po začátku druhé třetiny. Ve 22. minutě předvedla elitní liberecká formace další ukázkovou souhru – Pyrochta našel Kvapila, ten si vyjel zpoza branky a přihrál před brankoviště trestuhodně nehlídanému Tomáši Filippimu. Liberec si tento náskok i díky výbornému Romanu Willovi pohlídal (ba na chvíli ho dokonce navýšil) a v sérii je rázem na dostřel.

A co je zajímavé: Liberec doma porazil Hradec Králové už podesáté v řadě. Východočeši pod Ještědem naposledy vyhráli v roce 2013.

Filip Pešán (trenér Liberce): „Myslím, že jsme viděli velmi vyrovnané střetnutí, s naším lepším vstupem. Od poloviny zápasu ale Hradec ukázal, s čím dominoval v základní části. Nepouštěl nás přes střední pásmo a postupem času začínal být čím dál víc nebezpečný v naší obranné třetině, kde naplno ukázal sílu svých útočníků. Pro nás to bylo velmi těžké utkání, ve kterém jsme ubojovali vítězství.“

Václav Sýkora (trenér Mountfieldu): „Připravovali jsme se na hru Liberce tak, jak ji známe ze základní části. Věřili jsme, že bude důležité zvládnout začátek utkání. To se nám do desáté minuty poměrně dařilo, jenže poté jsme inkasovali v oslabení, které jsme sehráli jinak, než jsme chtěli. V obraně jsme udělali několik chyb, některé možná z přemíry snahy. Z naší strany byl nejlepší výkon v závěrečném dějství. Gól na 4:2 přišel bohužel pozdě a utkání skončilo vítězně pro domácí. Samozřejmě to budeme řešit, myslíme si, že jsme měli rezervy v nasazení.“

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – MOUNTFIELD HK 4:2 (2:1, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 11. Kvapil (Bakoš, Filippi), 16. Ordoš (Pyrochta, Redenbach), 22. Filippi (Kvapil, Pyrochta), 55. Kvapil (Bakoš) – 16. Smoleňák (Cibulskis), 58. Červený (Berger, Koukal).
Rozhodčí: Hradil, Bulanov – Ondráček, Špůr.
Vyloučení: 6:4, navíc Jelínek (LIB) 10 minut.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 26:36.
Diváci: 7500 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Filip Pyrochta – Radek Smoleňák.
Stav série: 1:2.
Bílí Tygři Liberec: Will – Pyrochta, Ševc, Jánošík, Šmíd, Maier, Derner – Jašek, Jelínek, Krenželok – Bakoš, Redenbach, Ordoš – Bulíř, Filippi, Kvapil – Stránský, Lakatoš, Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Mountfield HK: Rybár – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený – Smoleňák, Koukal, Červený – Bednář, Kukumberg, Cingel – Köhler, Dragoun, Berger – Vopelka, Zigo, Látal. Trenéři: Sýkora, Hynek a Martinec.

Další program čtvrtfinále Generali play off TELH

Úterý 20. března – 4. zápasy:
17:20 HC Olomouc – HC Škoda Plzeň (ČT sport)
18:00 Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK

Středa 21. března – 5. zápas:
18:20 HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice (ČT sport)

Čtvrtek 22. března – 5. zápasy:
17:20 Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec (ČT sport)
17:30 HC Škoda Plzeň – HC Olomouc

Pátek 23. března – 6. zápas:
18:20 HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec (ČT sport)

Sobota 24. března – případné 6. zápasy:
11:00 Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK
16:20 HC Olomouc – HC Škoda Plzeň (ČT sport)

Neděle 25. března – případný 7. zápas:
17:20 HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice (ČT sport)

Pondělí 26. března – případné 7. zápasy:
17:30 HC Škoda Plzeň – HC Olomouc
18:00 Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz