Okolo Frýdku cestička! Chorály rozjížděl Daneček, hlásí Klimša

Foto: Michal Návrat, hcf-m.cz

8. dubna 2016, 13:29

Adam Bagar

Po Havířovu, Prostějovu a Přerovu bude druhá nejvyšší soutěž bohatší o další tým z východní části našeho území. Favorizovaní hokejisté Frýdku-Místku ovládli uplynulý ročník druhé ligy způsobem, jaký se jen tak nevidí, když vyhráli 52 z 58 sehraných střetnutí a zaslouženě slavili historický postup do WSM Ligy! „Ale nebylo to jednoduché. Všichni totiž věděli, že musíme, zatímco oni jen mohli a chtěli se vytáhnout,“ hlásí David Klimša v rozhovoru pro hokej.cz.

„Už od přípravy jsme počítali s tím, že to bude psychicky hodně složité, ale postupně jsme se s tím vyrovnali a od začátku sezony se nám dařilo podle představ. Ani jsme nečekali, že bychom mohli udělat v soutěži tolik bodů,“ vypráví sedmadvacetiletý útočník. Jeho tým v dlouhodobé části ztratil pouhých třináct bodů, při skóre 239:75 opanoval východní skupinu třetí nejvyšší soutěže a na parádní výsledky navázal také v play off.

"Byli jsme trošku dobití, takže oslavy nebyly až tak bouřlivé. Ale my to doženeme."

Po jednoznačně vyvíjejících se sériích s Kopřivnicí a Porubou poprvé tvrdě narazil až během fantastického finále se Vsetínem. V něm byl obrovský favorit krok od vyřazení, nakonec však potvrdil ohromnou kvalitu a v rozhodujícím pátém utkání zvítězil 2:1. „Ukázali jsme naši sílu, která byla abnormálně velká. Všechny čtyři formace dokázaly dávat branky, to se tolik nevidí. Naštěstí jsme to uhráli, ale Vsetín hrál výborně,“ hlásí.

Slezan byl rázem v kvalifikaci, kde na něj čekaly Tábor a Jablonec nad Nisou. I zde třinecká farma nezaváhala a bez ztráty bodu se prokousala až k historickému postupu do WSM Ligy. V klíčové partii zvítězila před zraky více než tří tisícovek táborských fanoušků 5:3. „Byly to super pocity, když jsme konečně věděli, že je to za námi a splnili jsme náš vytyčený cíl,“ líčí David Klimša, jenž zažil oslavy postupu už s Havířovem.

„Tehdy to bylo úplně jiné. V Havířově vznikla parta, která se znala v podstatě odmalička, byli jsme něco jako rodina. Tady byla taky vynikající parta, ale je to prostě něco jiného, než když uděláte takový úspěch s kluky, se kterými vyrůstáte. Navíc tehdy to nebylo tak, že bychom museli postoupit, hráli jsme hlavně pro lidi. Teď je to víc na profesionální úrovni,“ prozrazuje produktivní útočník, který se jako postupové štístko necítí.

Frýdek splnil cíl, vyhrál v Táboře a slaví WSM Ligu! Nahradí Šumperk »

„Je nás v kabině víc, kteří už postupovali poněkolikáté, třeba Vláďa Luka, Martin Piecha nebo Lukáš Daneček.“ Právě frýdecký gólman je podle Klimši hlavním tahounem oslav. „Vždycky rozjíždí všechny chorály a je nejvíc slyšet,“ prozrazuje po divokém tripu domů. „Koupili jsme nějaké pití do autobusu, kde jsme se poradovali a zazpívali si. Byli jsme trošku dobití, takže to nebylo až tak bouřlivé. Ale my to doženeme,“ směje se.

Co konkrétně ve frýdeckém autobuse zaznělo? „Klasické české hity, které jistě všichni znají. Karel Gott, Kryštof a podobně. Nechybělo dokonce Okolo Frýdku cestička,“ popisuje David Klimša. Ten se už těší na nedělní duel s jabloneckými Vlky. „Sice se už nebude o co hrát, ale aspoň se rozloučíme důstojně se sezonou před našimi fanoušky. Ti to jistě rovněž kvitují,“ má jasno Klimša, jenž v letošním ročníku nasbíral 46 bodů.

Počtvrté za sebou tak bude druhá nejvyšší soutěž bohatší o tým z východní části republiky. Po Havířovu, Prostějovu a Přerovu jí bude hrát nově také Frýdek-Místek. „Moravská skupina druhé ligy má podle mě větší kvalitu než ta česká, ale nechci je nějak shazovat. Pro fanoušky na Moravě je to určitě super zpráva, vidí spoustu derby a ta vzájemná utkání mají neskutečnou atmosféru. Divácky je to atraktivnější,“ uzavírá spokojený Klimša.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz