Odvážný tah Kruppa, Kometa udeřila v oslabení 3 na 6! Rarita, směje se Erat

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

Tak tohle se příliš nevidí! Sparťanský kouč Uwe Krupp sáhl už více než čtrnáct minut před koncem ke hře bez gólmana. Riskantní tah mu ale nevyšel, Kometa udeřila v oslabení tři na šest a pečetila výhru 4:1.

Sparťané měli v čase 45:47 za stavu 1:3 ideální příležitost dostat se zpátky do zápasu, když na lavici hanby krátce za sebou zamířili Jan Štencel s Tomášem Plekancem. Domácím se naskytlo 47 sekund dvojnásobné početní výhody, ale to jim zjevně nestačilo.

Aspoň tedy Uwemu Kruppovi, který k překvapení všech aktérů stáhl z branky Matěje Machovského. Šest na tři! „Museli jsme dát dva góly a tohle byla šance. Cítil jsem, že naše přesilovky nejsou ideální, tak jsem do toho šel i za cenu risku,“ vysvětloval.

Nevyplatilo se. Kometa za patnáct sekund udeřila už počtvrté, když krátce po buly poslal puk přes celé kluziště Martin Erat. „Než jsem šel na buly, tak jsem viděl, že jsou na ledě v šesti. Neměl jsem co ztratit a vyšlo to,“ usmíval se šťastný střelec Komety.

Gól v situaci tři na šest často k vidění není. „Rarita,“ dodal s úsměvem Erat. „Byla to kuriózní trefa. Je to ale věc domácích, k čemu sáhli. Nám se podařilo vyhrát souboj po vhazování, Martin ho šikovně zvládl, vyhodil a šlo to do brány,“ líčil asistent Kamil Pokorný.

„Odvážný tah. Je to věc trenéra, prostě to vyzkoušel,“ přidal se Lukáš Pech, kterému přišlo, že si Erat na buly s Lukášem Klimkem počínal nedovoleně. „Přišlo mi, že si přikopl puk, ale je to naše chyba. Měli jsme ho vybojovat, bylo nás tam na to šest,“ doplnil.

Erat se proti pravidlům neprovinil, jeho netradiční trefa zápas definitivně zlomila. „Popravdě jsem se tomu zasmál, když puk skončil v brance. Ulevilo se nám a zápas jsme si pohlídali. Naopak oni už byli v závěru odevzdaní,“ všiml si brankář Karel Vejmelka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz