<

Oceláři na Spengler Cupu končí. Ve čtvrtfinále těsně podlehli Davosu

Foto: Twitterový profil HC Oceláři Třinec

29. prosince 2018, 22:31

David Jahoda

Třinečtí Oceláři navzdory dobrému výkonu prohráli na Spengler Cupu i třetí zápas a turnaj pro ně končí. Ve čtvrtfinálovém duelu totiž nestačili na domácí Davos, který je ve vyrovnaném utkání porazil 3:1. Ve stejné fázi se se švýcarskou misí loučí i Jandačův Magnitogorsk.

Před vyprodanými tribunami Vaillant Areny se od první minuty hrál strhující hokej. Zpočátku mu chyběly branky, o to působivější však byly zákroky obou brankářů. Prvně tahal puk ze své klece Šimon Hrubec. Dario Simion přepustil puk do tandemu Linusi Klasenovi, který z bezprostřední blízkosti gólmana Ocelářů překonal.

Na začátku druhého dějství se musel Hrubec několikrát pořádně vytáhnout, nejprve čapnul šanci Badera, následně zlikvidoval i slibný pokus Kesslera. Pak ale měl plné ruce práce i Anders Lindbäck, odolávat byl ale schopný jen do 37. minuty, kdy za něj puk po pěkné akci poslal Ondřej Kovařčík.

Rozhodl druhý úder Klasena

Vstup do třetí části mohli Ocelářům osladit nejprve v oslabení Adamský a následně i Růžička, ani jeden ale své úniky do zdárného konce nedotáhli. A přišel trest. Ambühlovu střelu dokázal Hrubec ještě vyrazit, avšak jen na hůl Klasena, který se podruhé v zápase nemýlil.

Vynikající Hrubec i nadále držel šance Ocelářů, chvílemi se hráči Davosu museli chytat za hlavu. Třinecká jednička chytala opravdu výborně. Na druhé straně se po Draveckého střele zkoumalo video, ale hned první opakované záběry ukázaly, že se o gól v žádném případě nejednalo.

V závěru zkusili Oceláři hru v šesti, krk na Spengler Cupu už si ale zachránit nedokázali. Davos naopak přidal vítěznou pojistku. Po třetí prohře se tak český zástupce musí se švýcarskou misí rozloučit. Stejně jako Metallurg Magnitogorsk vedený Josefem Jandačem, který v boji o semifinále nestačil na německý Norimberk.

"Pokud bychom všechny šance využili, jsme teď v semifinále." 

Marek Zadina (asistent trenéra Třince): "Celý turnaj nás trápila střelecká nemohoucnost, pokud bychom všechny šance využili, jsme teď v semifinále. V Davosu jsme ale předvedli dobré výkony, naše hra se musela líbit, kluci makali, za což jim děkuji. Přál bych si, abychom tyhle výkony přenesli i do extraligy, akorát s větší produktivitou." 

Tři nejlepší hráči Ocelářů na turnaji: David Musil, Martin Gernát, Šimon Hrubec.

Čtvrtfinále:

HC DAVOS – HC OCELÁŘI TŘINEC 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. Klasen (Simion, Heldner), 48. Klasen (Ambühl, Simion), 60. Wieser – 37. O. Kovařčík (Krajíček).
Rozhodčí: Gofman, Hebeisen – Gnemmi, Progin.
Vyloučení: 4:7.
Bez využití.
Střely na branku: 27:28.
Diváci: 6300.
Nejlepší hráči: Linus Klasen – Martin Růžička.
HC Davos: Lindbäck – Payr, Nygren, Buchli, Du Bois, Sanguinetti, Stoop, Jung, Heldner – Klasen, Ambühl, Simion – Frehner, Bader, Meyer – Hischier, Corvi, D. Wieser – Egli, Aeschlimann, Kessler. Trenér: Vītoliņš.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Krajíček, Gernát, Kundrátek, Galvinš, Roth, D. Musil, Adámek – Martin Růžička, Marcinko, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski – Dravecký, Mikulík, Roberts Bukarts – Christov. Trenér: Zadina.

Čtvrtfinále:

METALLURG MAGNITOGORSK – NORIMBERK ICE TIGERS 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 22. N. Kuljomin (Varfolomejev) – 5. Reimer (Weiss), 27. Buck, 29. Pföderl (Reimer).

Další program Spengler Cupu

Neděle 30. prosince – semifinále:
15:10 Kanada – Norimberk Ice Tigers
20:15 KalPa Kuopio – HC Davos

Pondělí 31. prosince – finále:
12:10 vítězové semifinále

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz