Oceláři srazili i Spartu, třetí už jsou Vary. Liberec a Kometa dostaly 6 gólů

Foto: hcocelari.cz

1. prosince 2020, 19:19

Adam Bagar

Hokejisté Třince bodovali i ve čtrnáctém zápase sezony, Spartu porazili 4:2 a zůstávají v čele extraligové tabulky. Dva body na ně nadále ztrácí Plzeň, která zvítězila v Liberci 6:3, a třetí už jsou po triumfu 3:1 na Hané Karlovy Vary. V dalších utkáních Mountfield přehrál Kometu 6:2, Zlín doma slavil první tři body díky výhře 2:1 nad Vítkovicemi, Boleslav po vítězství 4:2 v Litvínově natáhla úspěšnou šňůru a v souboji týmů ze dna Dynamo přetlačilo Motor 3:2 v prodloužení.

Oceláři jedou i bez gólů Stránského a Zadiny

Osmý domácí zápas, osmé vítězství. Oceláři potvrdili pohodu, bodovali i ve čtrnáctém utkání v sezoně a upevnili si vedoucí pozici. Zastavit je ve šlágru kola nedokázala ani Sparta. Kanonýři Matěj Stránský a Filip Zadina sice tentokrát mlčeli, ale trefovali se jiní. Po jednom gólu zapsali postupně Tomáš Marcinko, Erik Hrňa, Martin Růžička a exsparťan Petr Vrána.

Václav Varaďa (trenér Třince): „Konečný výsledek mě těší. Nepovedl se nám start a inkasovali jsme z první střely. Tohle nás malinko zastavilo. Ve zbytku první půlky třetiny vytvořili nějaké šance, pak jsme se štěstím srovnali zápas a povedlo se nám odskočit. Průběh utkání byl velmi vyrovnaný, Petr Vrána nás poslal do vedení 4:2 ve chvílích, kdy Sparta hrála velmi slušně. Ve třetí třetině si to kluci pohlídali, hráli nesmírně obětavě a pomohli Josefovi k dalšímu vítězství, kterého si hodně vážíme.“

Josef Jandač (trenér Sparty Praha): „Utkání jsme si prohráli v první třetině. Byť jsme dali první gól, tak soupeř otočil skóre. Ve druhé třetině jsme byli horším týmem a proti rozjetému Třinci to už pak bylo těžké. Hru jsme sice poté vyrovnali, ale inkasovali jsme v oslabení a prakticky bylo rozhodnuto. Na Třinci je vidět, že hraje s velkou lehkostí, my se naopak trápíme a nejdou nám přesilovky. Dva góly jsme jim darovali, první třetina nás stála zápas.“

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC SPARTA PRAHA 4:2 (3:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Marcinko (Hrňa, D. Musil), 8. Hrňa (P. Vrána, Gernát), 17. Martin Růžička, 37. P. Vrána – 1. Horák (Kalina, Sobotka), 35. Buchtele (Piskáček)
Rozhodčí: Horák, Pražák – Lhotský, J. Svoboda.
Vyloučení: 4:2.
Využití: 1:0.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 26:24.
HC Oceláři Třinec: Kořenář – M. Doudera, Gernát, Galvinš, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský – Růžička, P. Vrána, M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Dravecký, Roman, Hrehorčák. Trenéři: Varaďa a Zadina.
HC Sparta Praha: Machovský – Piskáček, Košťálek, Němeček, M. Jandus, Dvořák, Kalina – Sobotka, Horák, Tomášek – Rousek, Sukeľ, Řepík – Buchtele, Pech, Forman – Kudrna, Vitouch, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.

Berani zlomili bídu, slaví první domácí tři body

Retro dresy jim přinesly štěstí. Hokejisté Zlína zlomili černou domácí sérii, na Zimním stadionu Luďka Čajky se dočkali první tříbodové výhry v sezoně. Berani rozhodli ve druhé části při nerovnovážném počtu hráčů na ledě, v oslabení skóroval Bedřich Köhler a poté v přesilovce Pavel Kubiš. Vítkovice v závěru už jen korigovaly, Liboru Kašíkovi sebral nulu Alexandre Mallet.

Robert Svoboda (trenér Zlína): "Tentokrát se mi to hodnotí lépe, porazili jsme silného soupeře. Po té smolné porážce jsme navázali na způsob hry, který chceme hrát, a hráči byli odměněni. Škoda té branky, zase jsme na sebe vytvořili tlak, ale podařilo se to, jsme za to rádi. Cenné vítězství."

Darek Stránský (asistent trenéra Vítkovic): "Byli jsme v první třetině pohyblivější, měli jsme mírný tlak, ale tím bohužel výčet pozitiv končí. Doběhla nás jednoznačně naše neproduktivita, bylo to žalostné, byť jsme nějaké pološance měli. Chyběl důraz do brány, dravost v předbrankovém prostoru, nějaký tlak, teč, aby padl gól. Korunovali jsme to naší přesilovou hrou."

PSG BERANI ZLÍN – HC VÍTKOVICE RIDERA 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Köhler, 38. Kubiš (Řezníček, Herman) – 56. Mallet (Dočekal, Werbik).
Rozhodčí: Kika, Micka – Lederer, Hlavatý.
Vyloučení: 7:4.
Využití: 1:0.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 23:36.
PSG Berani Zlín: Kašík – Řezníček, Nosek, Suhrada, Ferenc, M. Novotný, Gazda, Dluhoš – Köhler, Herman, Karafiát – Okál, Honejsek, Šlahař – Kubiš, P. Sedláček, Dobiáš – Václavek, Poletín, J. Ondráček. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Svoboda – Štencel, R. Polák, L. Kovář, Polášek, Trška, R. Černý, Koch – Schleiss, Hruška, Lakatoš – Marosz, Dej, Dočekal – J. Mikyska, Šišovský, Lednický – Werbik, Mallet. Trenéři: Trličík, D. Stránský a Svozil.

Mladá Boleslav uspěla už počtvrté za sebou

Mladá Boleslav je v posledních zápasech k nezastavení, zvítězila už počtvrté v řadě při skvělém skóre 21:8. Pod Krušnými horami se ale její tříbodový triumf nerodil vůbec lehce. Houževnatí chemici i díky dvěma asistencím Patrika Demela smazali dvougólové manko, ale na trefu Davida Bernada už nenašli odpověď a musejí kousat šestou domácí prohru v sezoně.

Vladimír Országh (trenér Litvínova): „Byl to vyrovnaný zápas. První třetina byla z naší strany slabá a rozhodla o zápase. Soupeř si tam vytvořil dvoubrankový náskok. Ve druhé třetině jsme se výrazně zlepšili. Měli jsme více ze hry, dotáhli jsme se, ale škoda toho nešťastného gólu před koncem. Ve třetí třetině to byl boj. Nějaké šance byly na obou stranách a hosté si to pohlídali. Náš největší problém je, že nedokážeme zopakovat šedesát minut z předcházejícího zápasu. Výkony jsou jako na houpačce. Čtyřicet minut bylo velmi solidních, ale první dvacetiminutovka rozhodla, že jsme prohráli.“

Pavel Patera (asistent trenéra Mladé Boleslavi): „Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, v první třetině jsme tahali za delší konec a zaslouženě jsme vedli. Ve druhé třetině jsme vypadli z role a mohli jsme být rádi, že to k jejímu konci bylo jen 2:2, protože Litvínov byl v té fázi zápasu jasně lepší a nám chyběl úplně pohyb. Rozhodujícím faktorem byl konec druhé třetiny, kdy se nám povedl dát krásný gól, a ve třetí třetině už jsme zase hráli to, co jsme chtěli. Jsme rádi za tři body.“

HC VERVA LITVÍNOV – BK MLADÁ BOLESLAV 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 23. Cibulskis (Demel, V. Hübl), 34. Gerhát (Demel, Myšák) – 15. P. Kousal (Najman), 19. A. Zbořil (Klikorka, J. Stránský), 40. Bernad (R. Zohorna, Fillman), 60. Strnad (Fillman).
Rozhodčí: Šindel, Lacina – Brejcha, Gerát.
Vyloučení: 2:2.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 19:16.
HC VERVA Litvínov: Godla – Irving, Ščotka, L. Doudera, Cibulskis, Kudla, Demel – P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek – Válek, V. Hübl, Pospíšil – Látal, Gerhát, Myšák – Zygmunt, Helt, M. Havelka. Trenéři: Országh a V. Sýkora.
BK Mladá Boleslav: J. Růžička – Šidlík, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Klikorka – Lunter, R. Zohorna, Šťastný – Jääskeläinen, A. Zbořil, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Cienciala, Bičevskis. Trenéři: Rulík a Patera.

Energie po pěti utkáních vyzrála na Moru

Olomouc ovládla pět předchozích vzájemných střetnutí, ale šňůru nenatáhla. Energie potvrdila výbornou bilanci na cizích kluzištích, kde vyhrála už šesté utkání v sezoně. Naopak Mora doma zapsala šestou porážku. Do vedení ji sice dostal Lukáš Kucsera, ale hosté ve druhé třetině góly Petra Koblasy a Tomáše Vondráčka otočili skóre a poskočili už na třetí příčku tabulky.

Zdeněk Moták (trenér Olomouce): „Srazila nás kombinace neproduktivity a toho, že si vstřelíme dva góly sami. Porážíme se sami tím, že neproměňujeme šance a děláme fatální chyby. To je smrtící kombinace. Nebudu ale snižovat výkon Karlových Varů, protože hrály dobře a dělaly nám problémy. Měli jsme být soustředěnější a lépe bránit, když už jsme nebyli produktivní. Ve druhé třetině jsme měli dostatek brankových příležitostí a nebyli jsme schopni je zakončit. Ve třetí třetině už nám Vary nic nedovolily, hrály dobře dozadu a dobruslovaly situace. Měli jsme jen sedm střel za poslední třetinu, to je prostě málo. My jsme byli schopni v minulé sezoně na tři góly uhrát vítězství, vyhrát 3:2 a bylo nám veselo. Letos na jeden nebo nula gólů nemůžeme vyhrát.“

Tomáš Mariška (asistent trenéra Karlových Varů): „Do utkání jsme dobře vstoupili, bohužel nás z naší chyby potrestali. Toho jsme se chtěli vyvarovat, aby domácí nemohli potom bránit výsledek. O to těžší to pro nás bylo poté otáčet. Jsem rád, že se nám podařilo najít síly, vytvořit si spoustu šancí a zaslouženě otočit výsledek na naší stranu. Jsem také rád, že jsme zlomili černou sérii, kdy jsme s Olomoucí pětkrát v řadě prohráli. Že to nebylo vyšší rozdílem skóre a po klidnějším průběhu bylo způsobeno tím, že jsme neproměnili řadu šancí, které jsme si vytvořili. Všichni jsme to odpracovali velmi dobře a náš pohyb dělal domácím velké problémy. Chceme hrát aktivní bruslivý hokej a ne jen pasivně bránit. Přesně na to máme v mužstvu typologicky zařazené hráče.“

HC OLOMOUC – HC ENERGIE KARLOVY VARY 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky:  9. Kucsera – 23. Koblasa (D. Kaše, Černoch), 37. Vondráček (Šenkeřík), 60. Černoch (Graňák, D. Kaše).
Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Kajínek, Votrubec.
Vyloučení: 4:3.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 27:32.
HC Olomouc: Lukáš – Švrček, Valenta, Vyrůbalík, Dujsík, Ondrušek, A. Rutar – Burian, J. Knotek, Bambula – J. Káňa, Nahodil, Kucsera – Olesz, Kolouch, Valský – Gřeš, Kusko, V. Tomeček. Trenéři: Moták a Tomajko.
HC Energie Karlovy Vary: Bednář – M. Rohan, Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Pulpán, Zábranský, D. Mikyska – Lauko, D. Kaše, Flek – O. Beránek, Hladonik, M. Zabloudil – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý, Vondráček. Trenéři: Pešout a Mariška.

Tradice neplatila, Liberec padl potřetí v řadě

Posledních deset vzájemných duelů opanoval vždy domácí tým, ale tahle série už je minulostí. Plzeň dokázala po více než třech letech uspět pod Ještědem. Pomohla jí k tomu výborná druhá část, v níž ve formě hrající Filip Suchý připravil tři branky a dirigoval obrat, po kterém si indiáni upevnili druhý flek. Bílí Tygři po třetí prohře v řadě na ně ztrácejí už 13 bodů, padli 3:6.

Patrik Augusta (trenér Liberce): „Do té doby, než jsme dostali šest minut přesilovky v kuse, to byl vyrovnaný zápas. V poslední početní výhodě jsme inkasovali, kvůli čemuž jsme ztratili tempo a sebevědomí na puku. V tu chvíli se duel zlomil, Plzeň hrála velice dobře. Ve třetí třetině jsme se chtěli nadechnout tou přesilovkou, jenže Plzeň už hrála velice dobře dozadu a nedala nám šanci."

Ladislav Čihák (trenér Plzně): „Z naší strany to bylo povedené utkání. Liberec nám během minuty dal dvě branky, takže jsem rád, že poté, co jsme si něco řekli v kabině, nás to nezabrzdilo. Ve druhé třetině jsme si pomohli góly, obzvlášť ten ve vlastním oslabení byl důležitý. Branka na 4:2 nás trochu uklidnila. Věděli jsme ale, že Liberec může být ještě velice nepříjemný. Je to tým, který má v ofenzivě obrovskou kvalitu. Závěr jsme si však dobře pohlídali, hráli jsme skvěle s kotoučem. Jsme rádi, že jsme potvrdili dobrý výkon z předchozího zápasu."

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC ŠKODA PLZEŇ 3:6 (2:1, 0:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 16. T. Rachůnek (Filippi, Pekař), 17. Lenc (T. Hanousek), 59. Filippi (Birner, Lenc) – 5. Kantner (Kracík, Vráblík), 30. Kodýtek (Suchý), 34. L. Kaňák (Suchý), 35. Gulaš (Stříteský, Suchý), 49. Kracík (Gulaš), 53. Kantner (Budík).
Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Komárek, Ondráček.
Vyloučení: 4:8.
Využití: 1:0.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 28:28.
Bílí Tygři Liberec: Kváča – Šmíd, T. Hanousek, Rosandič, Knot, Derner, Havlín – Birner, Bulíř, Lenc – T. Rachůnek, Filippi, Gríger – A. Musil, P. Jelínek, M. Zachar – J. Vlach, Hrabík, Pekař. Trenéři: P. Augusta a Jiří Kudrna.
HC Škoda Plzeň: Frodl – L. Kaňák, Čerešňák, Kvasnička, Stříteský, Vráblík, Jiříček, Budík – Suchý, Mertl, Gulaš – Pour, Kracík, Kantner – Přikryl, Stach, Malát – Straka, Kodýtek, Eberle. Trenéři: Čihák, Hanzlík a Špaček.

Neoblíbená Kometa? Hradec jí nadělil šestku 

Mountfield šel do zápasu s třemi porážkami v zádech, zato Kometa se skalpy Plzně a Liberce a s vědomím, že soupeři sebrala aspoň bod už osmkrát za sebou. Při pohledu na tahle čísla možná mnozí sázkaři dávali na tiket dvojku. Jenže všechno bylo jinak. Hradec měl navrch, což potvrdil střeleckou převahou 44:23, ale hlavně šesti góly! Třemi body se blýskl Radek Smoleňák.

David Kočí (asistent trenéra Hradce Králové): "Vezmu to úplně jednoduše. Po celý zápas jsme pracovali a drželi se nějakého systému, který se snažíme hrát, a za to jsme byli odměněni. Myslím si, že i když jsme minulé tři zápasy prohráli, nehráli jsme v nich vyloženě špatně, jen jsme nedávali góly. Tentokrát se nám povedlo dát šest branek a jsme rádi, že jsme vyhráli."

Jiří Horáček (asistent trenéra Komety Brno): "Takové utkání se bohužel hodnotí těžce, ani nevím, co bych k tomu řekl. Bohužel jsme byli na ledě ten slabší tým, podle toho taky vypadá výsledek. Už po minulém zápase jsem říkal, že utkání jdou samozřejmě rychle po sobě a padli jsme do toho rovnýma nohama s velkým tréninkovým mankem, pro všechny týmy je to ale stejné, takže i my se s tím musíme srovnat a brát to tak, jak to je. Musíme se jeden vedle druhého srovnat a hrát naši hru, abychom takové výkony nepředváděli."

MOUNTFIELD HK – HC KOMETA BRNO 6:2 (1:0, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 14. Zámorský (Lev), 35. Perret (F. Pavlík), 39. Jergl (Cingel, Smoleňák), 41. Smoleňák (Jank), 53. Smoleňák (Šalda, Cingel), 60. Čáp (Cingel) – 36. Mueller (J. Zbořil, Pyrochta), 60. Schneider (Gulaši, Klepiš).
Rozhodčí: Šír, Sýkora – Bryška, Frodl.
Vyloučení: 1:2.
Bez využití.
Střely na branku: 44:23.
Mountfield HK: Mazanec – Zámorský, Nedomlel, Hronek, Jank, F. Pavlík, Šalda, Čáp – Jergl, Cingel, Smoleňák – Orsava, V. Růžička, J. Sklenář – Lev, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Koukal, R. Pilař. Trenéři: Růžička, Branda a Kočí.
HC Kometa Brno: Klimeš – Pyrochta, J. Zbořil, Hájek, Freibergs, O. Němec, Gulaši, F. Král – Mueller, P. Holík, Zaťovič – Schneider, Klepiš, L. Horký – Vincour, F. Dvořák, DeFazio – T. Svoboda, Kunc, Plášek. Trenéři: Zábranský, Horáček, Pokorný a Zachrla.

Bitvu celků ze dna tabulky rozsekl Blümel

Pardubice v posledních dnech střídají vítězství s porážkami. Naposledy v Mladé Boleslavi padly, a tak podle tohoto vzorce měly souboj nejhorších týmů tabulky zvládnout. Zvládly, jenže pořádně se nadřely. Motor, povzbuzen venkovními triumfy ve Vítkovicích a ve Zlíně, smazal dvougólové manko, kousal a vynutil si prodloužení, které rozsekl domácí útočník Matěj Blümel.

Richard Král (trenér Pardubic): „Utkání je celkem těžké hodnotit. Jsme samozřejmě rádi za dva body, ale výkon nebyl optimální, řekl bych, že asi zatím nejhorší za dobu, co tady jsme. Budějovičtí měli lepší pohyb, víc si věřili na puku. Myslím, že jsme měli štěstí. Velice dobrý výkon podal Dan Vladař. Určitě se ale musíme do příště zlepšit, protože s tímhle výkonem bychom příště jen těžko bodovali."

Václav Prospal (trenér Českých Budějovic): „Zasloužený bod po šedesáti minutách. Pro nás to byl pátý zápas, který došel do prodloužení a ještě jsme nevyhráli ani jeden. Na druhou stranu musím kluky pochválit. Zápas nezabalili, bojovali a dokázali vyrovnat. V určitých momentech jsme byli lepší, jsem akorát smutný, že jsme nedokázali dát vítězný gól."

HC DYNAMO PARDUBICE – MADETA MOTOR Č. BUDĚJOVICE 3:2 v prodloužení (2:0, 0:2, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Paulovič (Mikuš, Blümel), 20. Camara, 63. Blümel (Kusý) – 30. Pýcha (M. Novák, Gilbert), 34. Gilbert (Michnáč, Pýcha).
Rozhodčí: Hradil, Veselý – Gebauer, Špringl.
Vyloučení: 5:2.
Využití: 0:1.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 31:36.
HC Dynamo Pardubice: Vladař – J. Kolář, Nakládal, Mikuš, Hrádek, Ďaloga, J. Zdráhal – Svačina, Poulíček, Tybor – Camara, Mandát, Claireaux – Blümel, Anděl, Paulovič – Kusý, Rohlík, Zeman – Machala. Trenéři: Král, Havíř, P. Sýkora a Rolinek.
Madeta Motor České Budějovice: Čiliak – Vydarený, Plášil, Pýcha, Slováček, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Beránek – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Michnáč, Raška, L. Bednář – M. Novák, Gilbert, D. Voženílek. Trenéři: Prospal a Totter.

Tabulka Tipsport extraligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Oceláři Třinec 14 12 1 1 0 65:33 39
2. HC Škoda Plzeň

17

10 3 1 3 62:36 37
3. HC Energie Karlovy Vary 15 10 1 0 4 45:45 32
4. HC Sparta Praha 18 9 1 2 6 57:44 31
5. Mountfield HK 16 9 1 0 6 48:33 29
6. BK Mladá Boleslav 15 8 1 2 4 54:38 28
7. Bílí Tygři Liberec 16 6 2 2 6 45:42 24
8. HC VÍTKOVICE RIDERA 14 4 2 3 5 35:42 19
9. HC Kometa Brno 14 4 2 1 7 36:45 17
10. PSG Berani Zlín 15 4 1 0 10 36:47 14
11. HC Olomouc 15 4 0 2 9 27:50 14
12. HC VERVA Litvínov 14 2 3 1 8 27:39 13
13. HC Dynamo Pardubice 15 2 3 1 9 31:54 13
14. Madeta Motor České Budějovice 16 2 0 5 9 38:58 11

Další program Tipsport extraligy

Čtvrtek 3. prosince – předehrávka 24. kola:
17:30 Madeta Motor České Budějovice – HC Sparta Praha (O2 TV Sport)

Pátek 4. prosince – 24. kolo:
17:00 HC Oceláři Třinec – HC VERVA Litvínov
17:30 HC Škoda Plzeň – PSG Berani Zlín
17:30 HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec (O2 TV Sport)
17:30 BK Mladá Boleslav – Mountfield HK
17:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Dynamo Pardubice
18:00 HC Kometa Brno – HC Olomouc

Neděle 6. prosince – 25. kolo:
15:00 HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav
15:30 HC VERVA Litvínov – Madeta Motor České Budějovice
16:00 Mountfield HK – HC Škoda Plzeň
16:00 Bílí Tygři Liberec – PSG Berani Zlín
16:20 HC Sparta Praha – HC Kometa Brno (ČT sport)
17:00 HC Dynamo Pardubice – HC Energie Karlovy Vary
17:00 HC Olomouc – HC VÍTKOVICE RIDERA

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz