O Straku máme zájem, říká Bednařík. Na návrat Kutláka to nevypadá

Foto: Levé foto Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

České Budějovice by měly brzy odtajnit nový realizační tým. „Jsme kousíček od toho, abychom učinili definitivní dohody a podepsali smlouvy," uvedl v rozhovoru pro hokej.cz Stanislav Bednařík, generální manažer Motoru.

Co se vám vybaví jako první, když se řekne sezona 2015/2016?
Zklamání z nedosaženého cíle, což byl postup. Přestože jsme na něj nedosáhli, nejde hodnotit sezonu dramaticky špatně. Moc nás těší, že jsme si získali ještě větší přízeň fanoušků. Zatímco v předchozím ročníku jsme měli průměrnou návštěvnost 4 500 diváků na zápas, v té uplynulé 5 500. To mě hřeje.

Nebojíte se, že poté, co Motor potřetí v řadě nepostoupil do extraligy, hokejová horečka opadne?
Opravil bych vás – řekl bych, že poprvé v řadě nepostoupil do extraligy. Alespoň tak jsme si to stanovili. První sezonu jsme považovali za nultou. V té druhé jsme měli k extralize paradoxně blíž než letos. Nicméně ani sezonu 2014/2015 jsme ještě nepovažovali za tu, ve které by se extraliga mohla povést. Letos už jsme věřili, že by to mohlo vyjít. Ale jinak ano, mám obavu, aby to budějovického fanouška i v příští sezoně bavilo tak, jako ho to bavilo letos.

„Mám obavu, aby to budějovického fanouška i v příští sezoně bavilo tak, jako ho to bavilo letos."

Je něco, co byste nyní jako manažer udělal jinak?
Asi ano, ale to si nechám pro sebe.

Před třemi lety jste se chopili klubu bez větších zkušeností. Stále se učíte každým dnem?
Je tomu tak.

Co vás naučila letošní sezona?
Že budeme muset být v některých otázkách rozhodnější než letos.

„Myslím si, že naše marodka nebyla náhoda a že to byl odraz kondiční připravenosti týmu."

Vrátím se k letošnímu play off. Nemyslíte si, že tolik zranění nemohla být náhoda?
Myslím si, že to náhoda nebyla a že to byl odraz kondiční připravenosti týmu. Na pochybnosti o tom, zda je tým připraven dobře, jsme ve sportovním vedení v průběhu sezony upozorňovali několikrát. V podstatě v průběhu dvou sezon. Bohužel si nemyslím, že došlo k nápravě. Těch zranění na konci sezony bylo enormně moc. V průběhu tří let jsme měli asi patnáct operací ramene a zlomenin klíčních kostí. Nemyslím si, že by to byla úplně náhoda.

Přesto Motor dohrál semifinále se ctí. Jak se vám líbily výkony mladíčků?
Byly sympatické a v jistém směru příslibem pro budoucnost.

Roman Turek (vlevo) a Stanislav Bednařík (vpravo) popřáli Luďku Bukačovi vše nejlepší k 80. narozeninám.

Roman Turek (vlevo) a Stanislav Bednařík (vpravo) popřáli Luďku Bukačovi vše nejlepší k 80. narozeninám. | Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Jak vypadají jednání ohledně realizačního týmu pro příští sezonu?
Stále probíhají. Řekl bych, že jsme už kousíček od toho, abychom učinili definitivní dohody a podepsali smlouvy. Ale prozatím nejsme tak daleko, aby se mohlo zveřejnit, jak bude nový realizační tým vypadat a k jakým změnám dojde v úseku sportu našeho klubu.

Před play off rozšířil realizační tým Martin Štrba. Na něj jsem slyšel chválu – že hokejem žije, má talent a věnuje mnoho času studiu trenéřiny.
I já si myslím, že má Martin hokej rád a že jím žije. Na konci sezony působil jako asistent Radka Bělohlava a zcela jistě byl pro tým přínosem.

Co se týče kádru, stále nemá smlouvu Josef Straka.
Zatím jsme nezahájili jednání. Schůzku máme domluvenou na příští týden. Zájem o Pepu máme. I Pepa se nechal v tisku slyšet a při závěrečném pohovoru potvrdil, že má zájem v klubu pokračovat. Tak uvidíme, jak je ten zájem silný a zda nás jednání dovedou k uzavření smlouvy.

Podepsán není ani Jakub Suchánek.
Kuba má na stole nabídku, o které jednáme. Zatím jsme jednání neuzavřeli, ať tak, nebo onak.

Naopak smlouvu má Vladimír Škoda, který loni českobudějovický kádr opustil. Dáte mu šanci v přípravě?
Vláďa Škoda měl podepsanou dvouletou smlouvu, v průběhu sezony odešel na hostování na Slovensko a teď se k nám zase vrací. Konečná podoba kádru bude na trenérech. Já předpokládám, že dostane znovu příležitost.

„Se Zdeňkem Kutlákem jsme v kontaktu. Nicméně na příští sezonu to ještě nevypadá." 

Fanoušci považovali za slabinu týmu obranu. Zaměříte se právě na její posílení?
(úsměv) Odpovím trošku jinak – zaměříme se na to, abychom byli na příští sezonu lépe připravení a její závěr vypadal jinak než u té letošní. Jestli k tomu povede to, abychom vyměnili, obměnili nebo doplnili zadní řady, ukáže vývoj. Každopádně s možnými posilami do obrany jednáme.

Mnozí si také myslí, že by se hodil zkušený gólman. Je potřeba?
Naši brankáři v průběhu sezony přesvědčili, že mají vysokou výkonnost. Nemyslím si, že by byl brankářský post naší slabinou.

Hokejovou veřejnost zajímá situace okolo Václava Nedorosta. Je reálný jeho návrat už v příští sezoně?
To je otázka spíš na Vencu než pro mě (úsměv). Venca už v některém z rozhovorů přiznal, že jsme byli předběžně domluvení, že by se mohl po Vánocích za určitých okolností objevit v našem kádru. Předpokládám, že podobný vývoj to může mít i příští sezonu, ale nevím. Venca se zatím nikde neupsal. Má na stole nabídku od Slovanu Bratislava, ale tu má od nás také.

Další jméno, které se v souvislosti s Motorem probírá, je Zdeněk Kutlák. Zkusíte ho oslovit?
Ta otázka nejde postavit tak, že ho zkusíme oslovit. My jsme s Kutlym v kontaktu průběžně. Nicméně na příští sezonu to ještě nevypadá.  

„EBEL pro vedení není téma. My chceme hrát českou extraligu."

Do druhé ligy postoupil David servis, který hraje v Českých Budějovicích. Máte informace, zda bude 2. ligu skutečně hrát? A co by to pro vás znamenalo?
O tom, co má pan David s týmem v plánu, informace nemám, ale předpokládám, že tu soutěž budou chtít hrát. A pokud ji budou hrát, tak se pochopitelně nabízí možnost užší spolupráce. Ale žádné konkrétní informace v tuto chvíli nemám.

Mezi fanoušky se také diskutuje o EBEL, v souvislosti s případným vstupem Motoru do této mezinárodní soutěže.
Pro vedení klubu to není téma.

Proč ne?
My chceme hrát českou extraligu.

Čtěte dále:

» Liga v Mostě zůstane, říká Slavíček. Chce zapracovat na návštěvnosti
» Manažer Havířova: Jednáme se Semanem. Laco zůstává, Meidl s otazníkem

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz