Nový soupeř pro Orly? Bratislava odpíská extraligu, míří do EBEL

Foto: Facebook Bratislava Capitals

25. února 2020, 15:04

Adam Bagar

Ambiciózní klub Bratislava Capitals má namířeno do mezinárodní EBEL, od Výkonného výboru SZLH už dostal zelenou. Informaci přinesl na svém Facebooku redaktor RTVS Marek Marušiak.

„Neznamená to však ještě samotný vstup do soutěže. Byl to první bod, který jsme potřebovali od SZLH obdržet. Ještě nás čeká kopec práce a bodů, které pro účast v EBEL musíme splnit,“ líčí pro hokejportal.net prezident bratislavského klubu Dušan Pašek.

„Ještě nás čeká kopec práce a bodů, které pro účast v EBEL musíme splnit.“

S vedením mezinárodní soutěže, ve které působí kromě klubů z Rakouska, Itálie a Maďarska také moravské Znojmo, je v kontaktu už několik měsíců. „Registrovali jsme jejich potenciální zájem o naši účast v EBEL a začali se tím zabývat,“ popisuje Pašek.

„I pro nás by účast v této soutěži byla dobrá, a to z více hledisek. Jednak z pohledu atraktivity ligy a také vstupu do nového prostoru nadnárodní kvalitní soutěže. Rozhodli jsme se, že se o vstup do EBEL budeme pokoušet,“ dodává šéf ambiciózního klubu.

Capitals, působící ve druhé nejvyšší slovenské soutěži, před startem sezony vyhlásili jasný cíl v podobě postupu do extraligy. Zatím se jim daří, přes poslední dvě ztráty potvrzují ambice, vedou tabulku o osmnáct bodů a patří k hlavním favoritům na postup.

Pokud by na domácí scéně uspěli a zároveň by se dohodli se zástupci EBEL, volná místenka do Tipsport ligy by připadla zdolanému finalistovi. „Jsme slovenský klub, proto i gro našeho týmu při potenciálním vstupu bude ze Slovenska,“ má jasno Pašek.

V klubu hrají Kružík, Hamerlík, Sloboda, Buc a další

V klubu působí řada v Česku známých tváří. Nedávno jej posílili kladenský Daniel Kružík či Kanaďan Sébastien Piché, v brankovišti září extřinecký Peter Hamerlík, v obraně třeba Karol Sloboda, jenž hrál za Vítkovice, v útoku pak bývalý kohout Dávid Buc.

Slovenské kluby dosud působily v zahraničních soutěžích jen ve třech případech, Lev Poprad se Slovanem Bratislava hrály v Kontinentální lize a Nové Zámky v MOL lize. Přidají se k nim už od příštího ročníku 2020/21 Capitals, kteří chtějí jít cestou Orlů?

Soupiska Bratislavy Capitals

Brankáři:
Peter Hamerlík, Matt Climie, Matej Mega.

Obránci:
Karol Sloboda, Lukáš Bohunický, Matej Bača, Ivan Jankovič, Vladimír Lukáčik, Matúš Juriga, Ryan Martinelli, Marek Biro, Sébastien Piché.

Útočníci:
Tibor Varga, Róbert Varga, Marek Slovák, Dávid Buc, Denis Hudec, Martin Kalináč, Filip Surovka, Michal Šálka, Erik Smolka, Patrik Danišovský, Eric Selleck, Filip Vašaš, Dušan Klučiar, Daniel Kružík.

Foto: capitals.sk

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz