Nový kapitán Prostějova? Jestřábi znají Venkrbcova nástupce

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Když po minulé sezoně skončil u prostějovských Jestřábů Matouš Venkrbec, bylo jasné, že kromě jiných věcí budou muset na Hané řešit i to, kdo bude třech letech novým kapitánem. Krátce před startem nového ročníku Chance ligy už je rozhodnuto.

„V hlavě už mám asi jasno. Ještě si nechám jeden den na rozmyšlenou a v pátek se to tým dozví,“ odpověděl ve čtvrtek v rozhovoru pro klubový web Jestřábů trenér a sportovní manažer mužstva Jiří Vykoukal na otázku, zda už určil nového kapitána.

Hodinu před úterní půlnocí hanácký klub tuto zprávu odtajnil na svých webových stránkách.

Po tříletce Matouše Venkrbce bude mít „C“ na dresu nažehlené Marek Račuk, 27letý útočník, který v minulém ročníku zaznamenal v 47 zápasech základní části 56 bodů (14+42) a dostal se do All-Star týmu soutěže.

„Volba padla na Marka Račuka, který své vůdcovské schopnosti ukázal v minulém play-off a hlasitě si o něj řekl svým poctivým přístupem v letní přípravě a přátelských utkáních před touto sezonou,“ stojí v článku na webu Jestřábů.

Ti také informují o tom, že Jiří Vykoukal chtěl do důležité role dosadit hráče, který: a) má dobrý přístup, b) musí dokázat zvládnout krizové situace, tým vést v době, kdy se mu nebude dařit, c) hráči k němu budou určitým způsobem vzhlížet, d) zároveň bude tým na veřejnosti reprezentovat tak, jak má, stejně jako ostatní hráči.

Na pozicích asistenta kapitána nadále zůstávají dva nejstarší členové kádru Tomášové Divíšek a Nouza.

Jestřábi si už zároveň určili i hráče, kteří v případě nepřítomnosti dvou výše jmenovaných jejich formální roli převezmou. Jedná se o nejlepšího střelce Prostějova minulého ročníku Lukáše Žálčíka a zkušené posily do defenzivních řad Martina Novotného a Jaroslava Mrázka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz