Nové smlouvy v TELH: Dynamo si pojistilo Mandáta, Mora zase Laše

Foto: hcpce.cz

V extralize se podepisovaly nové smlouvy. Mora si na další sezonu pojistila služby útočníka Marka Laše, Dynamo se dohodlo na víceletém kontraktu s centrem Janem Mandátem.

„Honza k nám přišel před touto sezonou, s jeho výkony jsme byli spokojeni. I na jejich základě jsme začali jednat o prodloužení vzájemné spolupráce,“ říká generální manažer Dušan Salfický na adresu Jana Mandáta, který se propracoval mezi důležité členy kádru Dynama.

Třiadvacetiletý útočník pochází z Jihlavy, do Pardubic přišel po pětiletém působení v Americe a v 55 zápasech nasbíral 16 bodů za šest branek a deset nahrávek. „Nebylo pro něj jednoduché vrátit se do Česka po tak dlouhé době, ale popasoval se s tím dle našich představ.“

„Nečekal jsem, že dosud cizí město mi může až tak přirůst k srdci, a to klub i celkově vše kolem.“ 

„Jeho výkonnost stoupala a v závěru sezony už patřil k základním kamenům, na kterých trenér Ladislav Lubina stavěl. Oceňuji jeho hokejové a lidské vlastnosti včetně přístupu v kabině, proto jsme jej chtěli udržet, aby u nás pokračoval,“ dodává šéf pardubického klubu.

Mandát, který teď chybí v sestavě Dynama kvůli zranění, je na východě Čech spokojený. „Jsem rád, že to klaplo a už se těším na další léta v Pardubicích. Nečekal jsem, že dosud cizí město mi může až tak přirůst k srdci, a to klub i celkově všechno kolem. Je to tu super,“ líčí.

Bojovník Laš vstoupí na Hané už do šesté sezony v řadě

Kromě Pardubic prodlužovala také Olomouc. Po Davidu Ostřížkovi si pojistila služby útočníka Marka Laša, který si na Hané zahrál ve všech pěti sezonách po postupu mezi elitu. V aktuálním ročníku zaznamenal celkem 58 startů s bilancí 11 bodů za tři góly a osm asistencí.

„Zejména při oslabeních patřil mezi klíčové muže kohoutů a mnohokrát ukázal v rozhodujících fázích utkání svůj nezdolný charakter bojovníka,“ píše se na klubovém webu k prodloužení smlouvy dvaatřicetiletého hokejisty, který je odchovancem třebíčského hokeje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz