Nová brněnská jednička vyčapala mistra. Zlaté dva body, září Vejmelka

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

16. září 2019, 15:52

Daniel Kinc

Souboj posledních dvou mistrů nenabídl gólově plodný souboj, přesto o zajímavé momenty nebylo nouze. Třinečtí měli v Brně velkou střeleckou aktivitu, domácí přehráli, ale často ztroskotávali na brankáři Karlu Vejmelkovi, který na startu sezóny potvrzuje, že je jedničkou před Markem Čiliakem po právu. V penaltách Kometě vychytal dvoubodovou výhru. „Na nájezdy si věřím,“ popisuje. Proč v létě neodešel do zámoří?

Parádní bitva v domácí premiéře Komety, tak by se dal shrnout zápas Brna s Třincem. „Zápas byl ohromně náročný a měl velmi dobré parametry na to, že se jedná o druhé kolo. Takové zápasy nás posunout jenom dál a proti silným soupeřům sbírat potřebné body,“ cenil si brankář Karel Vejmelka. „Byl jsem dost unavený, ale s tím se samozřejmě muselo počítat. Na začátek soutěže máme těžký los, ale musíme se s tím vypořádat a sbírat body i v takových zápasech,“ dodává.

Letos se oba soupeři potkali dvakrát už během přípravy a Oceláři svého soka vždy jasně přehráli. Do poloviny duelu byli modrobílí aktivnější, pak se však karta zcela obrátila a hosté po vyrovnání na soupeře zatlačili. „Na zápas jsme se pečlivě připravovali, něco jsme měli načtené právě ze vzájemných přípravných zápasů. Teď už ale začala liga a musíme k zápasům přistupovat daleko zodpovědněji než právě v přípravě. Jsem rád, že máme zlaté dva body,“ tvrdí třiadvacetiletý gólman.

Sestřih utkání Kometa – Oceláři

V nájezdech zachoval chladnou hlavu jako vždy a inkasoval jen jednou. „Nemyslím na to, kdo proti mně jede. Jede proti mně hráč s pukem a já ho musím vychytat. Tohle mám v hlavě a je to to jediné, o co se starám. Na nájezdy si věřím,“ komentuje. Bylo podle něj záměrem třineckých hráčů v nájezdech nic nevymýšlet a vystřelit? „Museli byste se jich zeptat, protože já nevím, jaká byla jejich strategie (úsměv). Pro mě bylo lepší, že nešli do blafáku. Brankáři se střela lépe čte a i když jsem jeden gól dostal, tak my jsme dali dva,“ chválil Muellera s Orsavou, kteří skórovali ze strany Komety.

Brno má první výhru v letošní sezóně, avšak v každém z duelů vstřelilo pouze jednu jedinou branku. „Musíme se více tlačit do branky. Šance máme, dokážeme si je vytvořit, ale chce to větší hlad po gólu. Musí přijít i branka z dorážky, ne jen kombinace a povedené střely. Není to o tom, abychom hráli na krásu, zápasy musíme ubojovat. Snad to bude pokračovat dále,“ přeje si do dalších duelů dvojnásobný extraligový mistr.

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Na jihu Moravy bylo také do poslední chvíle záhadou, kdo začne sezónu v pozici jedničky. Indicie však hrály právě pro Vejmelku. „Řešilo se to na poslední chvíli, skoro ze dne na den. Věděl jsem to pár dní dopředu, nebylo to nic dlouhodobě plánovaného,“ říká. Zálusk na pozici jedničky si dělal už předchozí roky. „Zklamání to pro mě bylo každý rok, protože jsem vždy dělat maximum pro to, abych začal sezónu v brance. Samozřejmě podmínky byly těžké vedle Marka a letos se to konečně i díky perfektní přípravě povedlo. Jsem za to moc rád a snažím se to co nejvíce využít a zužitkovat,“ raduje se.

Přitom nechybělo mnoho a Kometa mohla o jednu ze svých opor v létě přijít, Vejmelka však do zámoří neodešel. „Nic jsem v své přípravě neměnil, jel jsem podle svých zvyků. V létě jsem nebyl v Americe, ale v naději na NHL doufám dál. V Nashvillu jsme se letos nedomluvili na podmínkách, smlouvu jsem nepodepsal a tím pádem ztratili na mě práva. Jsem teď v Kometě a jsem rád, že jsem zůstal, protože v Brně pro sebe vidím větší perspektivu. Nevěděl jsem, jaké přesně bude složení našich brankářů, když jsem se rozhodoval. Okolnosti byly výhodnější, i když rozhodování bylo těžké. Nedělám si vědu z toho, že jsem tam nešel, snad nějaké šance v budoucnu ještě přijde,“ uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz