Noční můra gólmana, žehral Hrubec. „Viník“ Jeřábek uznal chybu

Foto: olympijskytym.cz

9. února 2022, 17:24

Jakub Slunečko

(PEKING, od našeho zpravodaje) Čtyřicet střel na bránu proti sedmnácti dánským. Několik tyček a dva smolné góly z první třetiny, které rozhodly o české porážce 1:2 v prvním zápase olympiády v Pekingu. „Dneska nám nebylo přáno, vyhrál šťastnější,“ litoval brankář Šimon Hrubec.

Ten v první třetině jen těžko věřil tomu, co se na ledě děje. Češi bušili do dánské obrany, pálili o sto šest, trefovali tyčky, ale gól žádný.

„Mrzelo mě to, protože jsem viděl, jak se kluci snaží, bruslí, se, sráží se, ze všeho střílí. Pořád jsme byli u nich. Koukal jsem na ty záběry na kostce, jak trefujeme jen tyčky. Věřil jsem, že tam něco padne, hráli jsme fakt dobře,“ popisuje Hrubec první třetinu.

Bohužel přání české jedničky a všech českých fanoušků hokejový bůh nevyslyšel. „Těžko něco říkat. Výsledek mluví za vše. Nedokázali jsme najít cestu, jak dát góly,“ nehledá výmluvy zkušený útočník Jan Kovář. 

Ten byl ze zápasu evidentně zdrcený a jen těžko hledal slova: „Šancí bylo dost, chyběla možná chladnokrevnost, zachovat klid při šancích. Tlačili jsme se do toho, bohužel jsme nenašli cestu.“

Ze sedmnácti střel v první třetině ani jeden gól, naopak ze čtyř ran soupeře inkasoval Hrubec hned dvakrát. „Tohle je noční můra gólmana, takové zápasy,“ přiznává česká brankářská jednička.

Za první gól Hrubec určitě nemohl, šlo v podstatě o vlastňák po teči Sobotky. Druhý gól mu dal pěknou kličkou z trestného střílení zkušený Frans Nielsen, který jezdil nájezdy pravidelně i čtrnáct sezon v NHL. „On dělá u nájezdů dvě věci a já čekal tu první – mezi betony. Kam mi taky dobře před tím naznačil,“ popisuje Hrubec, když si pak trestné střílení prohlížel zpětně v televizi.

 


Pak si prohlédl i faul Jakuba Jeřábka, který všemu předcházel. A uznal, že trestné střílené bylo asi oprávněné. S tím souhlasil i samotný „viník“ Jeřábek. „Asi jo, dalo se to písknout. V dnešním hokeji se takové zákroky pískají. Bohužel. Dával jsem přihrávku, soupeř mi do ní sáhnul a jel sám na bránu,“ mrzí českého beka.

Ale ani on si, stejně jako Hrubec, nebere z úvodního zápasu jen negativa. „Podle mě jsme nehráli špatně, ale dohánět stavu 0:2 proti takovému soupeři je prostě těžké,“ lituje Jeřábek. „Nemá cenu se v tom patlat, musíme dál,“ velí směrem k dalším zápasům Hrubec.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz