Nešťastné, kroutil hlavou Mueller. O budoucnosti jasno nemá

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

18. března 2022, 8:47

Jan Kousal

Nemoc je asi to poslední, co by hokejový tým před rozhodujícím utkáním vypjaté série potřeboval. Přesně to však potkalo brněnskou Kometu. Ta v závěrečném klání, možná právě kvůli nákaze, Bílým Tygrům jasně nestačila. „Nechceme to tím ale omlouvat,“ dodal k nešťastným okolnostem brněnské prohry smutný Peter Mueller.

Proslýchá se, že se spousta hráčů Komety před rozhodujícím duelem potýkala s nemocí. Hrálo to nějakou roli?
Nechceme to tím nějak omlouvat. Za 24 hodin před zápasem z nějakého důvodu onemocnělo několik našich hráčů a my jsme se dostali do problémů. Je to těžké, vím, že i jiné týmy měly pár nemocných hráčů. Ale samozřejmě bych tím nerad odůvodňoval naši porážku.

Kdy nastal klíčový moment série?
Byla to hodně vyrovnaná série. Hráli jsme dobře a jsem obzvlášť hrdý na to, jak kluci zvládli čtvrtý zápas, který jsem nemohl hrát. Samozřejmě jsme do Liberce přijeli pro trochu jiný výsledek, ale znovu – bylo to hodně vyrovnané a mohlo to skončit jakkoliv.

Cítili jste po čtvrtém utkání mentální výhodu na vaší straně?
Samozřejmě jsme po tom obratu byli šťastní. Jenže pak přišly ty zdravotní problémy. Několik kluků onemocnělo, a tak jsme se snažili najít si něco pozitivního, co by nás do toho zápasu nakoplo. Ale když pak Tygři vedli o čtyři góly, už to bylo složité. Věděli jsme, že to bude těžké. Šlo o pátý zápas, navíc v Liberci se nehraje jednoduše. Je ale nešťastné, jakým způsobem to pro nás skončilo.

„Jsem obzvlášť hrdý na to, jak kluci zvládli čtvrtý zápas, který jsem nemohl hrát."

Hrálo velkou roli domácí prostředí? Oba týmy v něm byly stoprocentní…
Dá se to tak říct. Myslím si, že doma hraje každý o něco lépe. Ale nehráli jsme vůbec zle ani venku, speciálně v porovnání se základní částí. Měli jsme v zádech naše fanoušky, kterých přijelo doopravdy hodně. Moc si vážíme toho, že nám v Liberci vytvořili téměř domácí kulisu, i když jsme domácí nebyli.

O vašem jméně se poslední dobou hodně spekuluje. Jak vidíte svoji budoucnost?
Nejsem si jistý, ještě je moc brzo. Nijak jsem netajil, co bych si přál. Doufám, že to nebylo mé poslední utkání za Brno.

Je ale možné, že to poslední zápas byl?
Nechci prozrazovat detaily. Obě strany pracují, snaží se najít něco, co by vyhovovalo všem. Ale není to téma pro dnešní den.

Foto: Thomas Gažda, hc-kometa.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz