Německý pohár hlásí změny: Rusové a Slováci nebudou, dorazí Lotyši

Foto: iihf.com

17. října 2020, 19:02

Václav Jáchim

Elitní PENNY DEL by měla odstartovat nejdřív v polovině prosince, už na počátek listopadu ale naši západní sousedé chystají Německý pohár. Tradiční turnaj má hostit Krefeld a provázejí ho problémy – z původní čtveřice účastníků totiž vypadli hokejisté Slovenska i olympijský výběr Ruska.

Příčinou je pochopitelně pandemie koronaviru, oba zmíněné reprezentační týmy účast odřekly a Němci řeší, jak na situaci reagovat. „Musíme hledat alternativy, které jsou sportovně zajímavé. Domluvili jsme se s Lotyšskem a jsme také poměrně daleko v jednáních s dalším účastníkem," řekl pro eishockeynews.de prezident německého svazu Franz Reindl.

Podle jeho slov stále platí varianta se čtyřmi mužstvy, poslední účastník by měl mít hokejovou kvalitu. „Ale nebude to nikdo z trojice Švédsko, Finsko, Česko, protože jejich výběry hrají turnaj Karjala, který probíhá ve stejném termínu," připomněl Franz Reindl.

Na Německém poháru se v minulosti představili hokejisté Kanady či Spojených států, zámořské výběry většinou nasazovaly krajánky z evropských soutěží. Možná teď znovu dojde na podobnou možnost. Pokud německý svaz neuspěje, je připraven uskutečnit turnaj od 5. do 8. listopadu jen se třemi týmy, program zápasů by byl tím pádem pozměněn.

Vedle domácí reprezentace, kterou znovu povede finský kouč Toni Söderhölm, si v Krefeldu zahrají také Švýcaři, byť klubům z tamní nejvyšší soutěže se to příliš nelíbí. Tento týden proběhlo jednání mezi jejich zástupci a ředitelem švýcarských národních týmů Larsem Weibelem. Situaci navíc komplikuje skutečnost, že některé švýcarské kantony jsou v Německu s ohledem na covid-19 považovány za rizikové.

Pořadatelé Německého poháru ovšem věří, že švýcarský výběr dorazí, potvrzena je účast Lotyšska. „Děláme maximum, abychom mohli turnaj uspořádat. A abychom mohli fanouškům nabídnout kvalitní hokej v jejich domovech," zmínil Franz Reindl.

Vývoj s nákazou koronavirem není u našich západních sousedů optimální. Jak Franz Reindl řekl eishockeynews.de, donedávna platilo, že by zápasy v Krefeldu mohlo sledovat maximálně 1500 fanoušků. Nyní to vypadá na variantu bez publika. „Uvidíme, záležet bude na dalším vývoji. Všechno podstatné jinak máme připravené, jsou rezervovány hotely i nachystána veškerá hygienická opatření," uzavřel Reindl.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz