Němec už má jasno. Na trhu o něj byl zájem, po odchodu z Komety zvolil Spartu

Foto: hcsparta.cz

28. ledna 2021, 13:40

Václav Jáchim

Pořádně hektické dny nechal za zády Ondřej Němec. Mistr světa 2010 byl v Kometě postaven mimo základní kádr, pak se na jedno utkání vrátil, načež s brněnským klubem definitivně ukončil spolupráci. Teď má zkušený bek jasno o další budoucnosti – míří do Sparty, která o něj stála už minulý týden. V pražském klubu bude působit do konce sezony.

Někdejší dlouholetý reprezentant prožil nepříjemné období. V Kometě se stal nadbytečným, pak se chvíli zdálo, že v klubu bude nadále pokračovat. Nicméně nakonec vyšlo najevo, že majitel celkem tří domácích titulů z Brna odejde. 

O Němce už minulý týden stála Sparta, dohoda byla blízko a moc nechybělo, aby se účastník sedmi světových šampionátů a olympiády 2018 představil za Pražany v pátečním duelu zrovna na ledě Komety. Zmíněný zápas nakonec odehrál v týmu kouče Libora Zábranského. Jakmile poté v klubu skončil, dalo se čekat, že Sparta jednání obnoví.

Ale ozvaly se i jiné kluby. „Je pravda, že o Ondru byl na trhu velký zájem. Je to zkušený obránce, který má hodně odehráno. Ondra všechno pečlivě zvážil a rozhodl se pro Spartu," zmínil hráčův agent Vladimír Vůjtek ze společnosti Euro Hockey Services.

Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

Šestatřicetiletý rodák z Třebíče, který za reprezentaci sehrál 126 utkání a vstřelil 13 gólů, chce dokázat, že stále má co nabídnout. „Myslím, že ve Spartě bude mít ohromnou motivaci. Ondra chtěl jít do týmu s ambicemi, rád by zabojoval o mistrovský titul. Nabídka od Sparty ho velmi oslovila," připomněl Vůjtek.

„Aktuálně máme zraněné dva obránce, i proto jsme se rozhodli s Ondrou uzavřít spolupráci do konce sezony. Jedná se o prověřeného hráče, který má bohaté zkušenosti se zápasy v play off. Je to vítězný typ, třikrát vyhrál extraligu a v roce 2010 se stal mistrem světa. Myslíme si, že styl hry, který produkujeme, mu sedne lépe než hra Komety. Je to bezproblémový hráč a moc se těšíme na spolupráci," uvedl na webu Sparty sportovní ředitel Petr Ton.

Foto: hcsparta.cz

Němec dobře zná prostředí v Holešovicích i O2 arenu, v minulosti tam hrával za pražského Lva mj. pod vedením Josefa Jandače, jenž ho trénoval i v národním týmu. Pražanům by měly přijít vhod jeho zkušenosti, obranná práce i podpora ofenzivy včetně přesilovek. Trenéři jeho přednosti dobře znají. „Už před mým příchodem jsme si často telefonovali. Nastínili mi, co po mě budou chtít. Využijí mě tak, jak oni uznají za vhodné," řekl Němec klubovým stránkám

Tuzemskou nejvyšší soutěž hraje Němec od sezony 2001-02, tehdy oblékal dres Vsetína. Z města, kde v současnosti s rodinou žije, později přesídlil do Karlových Varů a na jaře 2009 pomohl Energii k historickému titulu. V letech 2011 až 2016 válel ruskou Kontinentální ligu za Čerepovec, Lva, Atlant či CSKA Moskva. Od léta 2016 byl hráčem Komety, s níž v letech 2017 a 2018 slavil zisk Masarykova poháru.

Kádr HC Sparta Praha

Brankáři:
Oldřich Cichoň, Matěj Machovský, Jakub Neužil, Alexander Salák.

Obránci:
Tomáš Dvořák, Martin Jandus, Radek Jeřábek, Milan Jurčina, Petr Kalina, Jan Košťálek, Ondřej Němec, David Němeček, Tomáš Pavelka, Jan Piskáček, Adam Polášek.

Útočníci:
Jan Buchtele, David Dvořáček, Roman Horák, Andrej Kudrna, Lukáš Pech, Lukáš Rousek, Michal Řepík, Robert Říčka, Vladimír Sobotka, Matúš Sukeľ, Tomáš Šmerha, David Tomášek, David Vitouch, Ladislav Zikmund.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz