Němci berou 10 stříbrných medailistů z Pchjongčchangu, nechybí ani Kahun

Foto: iihf.com

25. ledna 2022, 20:55

Adam Bagar

Už také Německo představilo nominaci na únorový olympijský turnaj v Pekingu. Figuruje v ní hned deset hráčů, kteří před čtyřmi lety v Pchjongčchangu vybojovali stříbrné medaile.

Na historickém úspěchu z roku 2018 se podíleli brankář Danny aus den Birken, obránci Jonas Müller, Moritz Müller a útočníci Yasin Ehliz, Patrick Hager, Dominik Kahun, Marcel Noebels, Leonhard Pföderl, Matthias Plachta a David Wolf.

Německý výběr se zase tolik neliší od toho, který se představil na posledním mistrovství světa. Finský hlavní trenér Toni Söderholm ukázal v pětadvacetičlenné nominaci hned na devatenáct hokejistů, kteří si zahráli na šampionátu v Rize.

Tým pro Peking je tvořen především z hráčů domácí DEL, z krajánků byli nominováni pouze dva hráči ze Švédska a jeden ze Švýcarska – Stefan Loibl ze Skelleftey, Tobias Rieder z Växjö a v Česku dobře známý Dominik Kahun z Bernu.

Rodák z Plané u Mariánských Lázní je zároveň jedním z šesti německých nominovaných hráčů, kteří mají zkušenosti s NHL. Kahun za Chicago, Pittsburgh, Buffalo a Edmonton v minulých třech sezonách zaznamenal 186 startů a 83 bodů.

Nechybějí ani dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Pittsburghem Tom Kühnhackl či Tobias Rieder, který v NHL odehrál sedm sezon. Působili v ní i obránce Korbinian Holzer, jeho klubový spoluhráč Lean Bergmann a další útočník David Wolf.

Naši západní sousedé se na olympijském turnaji v Pekingu představí ve skupině A, do níž vstoupí ve čtvrtek 10. února utkáním proti Kanadě. Dva dny nato vyzvou domácí Čínu a v neděli 13. února uzavřou skupinovou fázi soubojem s USA.

Nominace Německa na ZOH 2022

Brankáři:
Danny aus den Birken (Mnichov), Felix Brückmann (Mannheim), Mathias Niederberger (Eisbären Berlín).

Obránci:
Konrad Abeltshauser (Mnichov), Dominik Bittner (Wolfsburg), Marcel Brandt (Straubing), Korbinian Holzer (Mannheim), Jonas Müller (Eisbären Berlín), Moritz Müller (Kolín nad Rýnem), Marco Nowak (Düsseldorf), Fabio Wagner (Ingolstadt).

Útočníci:
Lean Bergmann, Nicolas Krämmer, Matthias Plachta, David Wolf (všichni Mannheim), Yasin Ehliz, Patrik Hager, Frederik Tiffels (všichni Mnichov), Tom Kühnhackl, Stefan Loibl (oba Skelleftea, Švédsko), Marcel Noebels, Leonhard Pföderl (oba Eisbären Berlín), Daniel Pietta (Ingolstadt), Dominik Kahun (Bern, Švýcarsko), Tobias Rieder (Växjö, Švédsko).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz