Nejmladší hráč extraligy! Boleslav nasadila dorostence

Foto: Martin Voltr

Do českých profesionálních soutěží se zapojil nový nejmladší hráč v sezoně: šestnáctiletý útočník Vojtěch Polák. Za Mladou Boleslav hraje proti Litvínovu.

Polák nemá nic společného se jmenovcem Vojtěchem Polákem, který letos hrál za Vítkovice. Šestnáctiletý mladík si postupně prošel hokejovými kluby v Nymburce, Kolíně a Liberci, v roce 2019 přestoupil k rivalovi do Mladé Boleslavi.

A teď hraje dosud největší životní zápas.

Bruslaři si ho vytáhli z tréninku do souboje Tipsport extraligy. Reagují na marodku i nominaci Oscara Flynna do národního týmu. Polák zaplnil právě místo reprezentačního debutanta ve formaci s Ondřejem Najmanem a Pavlem Kousalem.

Je vůbec prvním hráčem ročníku narození 2004 v české nejvyšší soutěži. Ani v Chance lize dosud nenastoupil nikdo mladší, Polák oslaví sedmnáctiny teprve 20. července!

Foto: Karel Švec, Český hokej

Povolání si vysloužil především parádními výkony v úvodu mládežnické sezony. Za boleslavský dorost odehrál šest zápasů s bilancí 11 branek a osmi asistencí, vévodil tak kanadskému bodování celé extraligy. Navrch přidal čtyři body (3+1) v pěti utkáních za juniory.

„Chtěl bych se dostat do základu juniorky a pomáhat klukům. A potom bych se rád propracoval do áčka. Vidím, že ta cesta tady je, protože jí prošli kluci přede mnou,“ říkal v říjnovém rozhovoru.

Tehdy ale určitě nečekal, že šance přijde tak brzo!

V sestavě Mladé Boleslavi figurují i tři další junioři – útočník Gabriel Szturc a obránci David Moravec s Karlem Klikorkou. První dva jmenovaní hned po zápase vyrazí do Vyškova na kemp reprezentace do 18 let.

Souboj Bruslařů proti Litvínovu můžete sledovat živě na Hokejka TV, stejně jako pět zbývajících dohrávek 10. kola.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz