Nejlepší brankář druholigové skupiny Střed? Táborský Dominik Šorf

Foto: hctabor.com

13. června 2020, 13:00

Pavel Mandát

Hlasování sportovních manažerů a trenérů bylo v kategorii nejlepší brankář skupiny Střed velmi vyrovnané. Nakonec rozhodl miniaturní rozdíl jednoho hlasu, který pro sebe získal táborský Dominik Šorf.

Oprávněně. Dvaadvacetiletý odchovanec pražské Slavie zažil parádní sezonu. Byť byl na jejím začátku možná trošku rozladěný, protože jeho prvořadým přáním jistě bylo působit v Chance lize, ale jak se říká: Všechno zlé je pro něco dobré. Toto pořekadlo potvrdil Šorf v Táboře naprosto dokonale.

Chcete důkaz? Vzpomeňte si na loňské táborské trápení, jenž by se dalo bez nadsázky přirovnat k největší vojenské porážce Napoleona Bonaparteho všech dob – nechvalně známé bitvě u Waterloo.

Jedním z důvodů takové mizérie byl bez pochyb post brankáře. Kohouti zkrátka neměli za svými zády potřebnou jistotu, a to se pak hraje těžce. Vedení místního klubu si toho bylo dobře vědomo. Výsledek? Před další sezonou zlanařilo do svých řad právě talentovaného Šorfa.

Byl to jackpot. Snad ještě cennější než ten, který jste kdysi mohli vyhrát v legendární televizní soutěži, na kterou dohlížel z pozice moderátora neméně legendární sporťák Pavel Poulíček.

Ale vážně. Mladík Šorf se za vloženou důvěru odvděčil měrou vrchovatou. Stal se základním stavebním kamenem svého týmu na cestě za úspěchem. Za úspěchem, který táborský hokej po loňské zpackané sezoně tak moc potřeboval.

„Musím poděkovat svým spoluhráčům na ledě a stejně tak táborskému vedení za to, jakou důvěru mi dali."

Svými jistými zákroky totiž Kohoutům vrátil punc kvality. Ostatně bez dobrého brankáře to opravdu nejde. Zasáhl do 26 utkání, během nichž inkasoval v průměru 2,48 branky na zápas. Ve druhé lize, která je známá nefalšovanou divočinou, kde taktika nehraje až tak zásadní roli, jde o skvělá čísla.

A co říká na získané ocenění sám Dominik Šorf? „Přestože to pro mě nebyla sezóna, kde bych si na jejím začátku představoval působit, tak nakonec jsem za ní rád. Snažím se pokaždé ze sezóny najít pozitivní věci, které by mě mohly posunout dál. Nehledím na to, co kdyby, ale chci odvádět co nejlepší výkon pro tým."

„Myslím si, že pro Tábor bylo na konci sezóny druhé místo senzační. Také musím poděkovat svým spoluhráčům, kteří tam se mnou byli na ledě, rovněž kvůli nim byly moje výsledky lepší. A taky jedno velké děkuju za prostor a důvěru, kterou mi trenéři v Táboře dali."

Pro úplnost dodejme, že na druhém místě se umístil kolínský Martin Sejpal, třetí pozice patří Kristianu Kolářovi z Klatov.

Nejlepší brankáři 2. ligy - skupina Střed

2019/20 Dominik Šorf (HC Tábor)

Individuální ceny ve 2. lize za sezonu 2019/20 - Skupina Střed

Nejlepší brankář: Dominik Šorf (HC Tábor)
Nejlepší obránce: ?
Nejlepší útočník: ?
Nejlepší junior: ?
Nejlepší trenér: ?
All-Star tým: ?
Hráč sezony: ?

Foto: hctabor.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz