Nejen Pavelec. Ke dvacítce jde i Židlický, pomůže také Erat

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

O většině trenérů mládežnických reprezentací už je rozhodnuto několik týdnů, teď k nim přibylo další zajímavé jméno – bývalý špičkový obránce Marek Židlický.

Židlický působil už v sezoně 2018/19 u národního týmu do 18 let, a to jako asistent Aloise Hadamczika a pobočník Radka Bělohlava. Účastník tří olympijských turnajů a šesti mistrovství světa nyní poprvé míří k nejstaršímu juniorskému výběru.

Uvedl to Jiří Kalous, nový sportovní manažer mládežnických reprezentací, v rozhovoru pro Hokejka TV po diskusním fóru Kabina. Židlický bude mít u dvacítky na starosti obránce.

„Naší vizí je, aby úspěšní hráči předávali své zkušenosti a celkově se zapojili do hokejového hnutí. Stav našeho hokeje není optimální, v posledních letech se nám nedaří vozit medaile, a určitě to není nikomu jedno,“ řekl Kalous.

„A kdo jiný než bývalí vynikající hráči by měl předávat zkušenosti,“ doplnil.

Dvacítku letos po Karlu Mlejnkovi přebírá Radim Rulík, jako asistenti mu pomůžou právě Židlický s Kalousem. Už dříve výkonný výbor svazu posvětil nového trenéra brankářů Ondřeje Pavelce.

„Jsem rád i za Ondru, výborného brankáře se zkušenostmi z NHL,“ řekl Kalous. Ani to by však neměla být poslední persona, která se bude věnovat juniorské reprezentaci.

Ruku k dílu přiloží také Martin Erat, jenž má za sebou první měsíce v roli asistenta Kariho Jalonena u seniorského mužstva, okořeněné bronzovou medailí ze světového šampionátu.

Foto: Jan Beneš, Český hokej

„Přijede se za námi podívat i do Edmontonu, chceme spolupracovat. Pracujeme na vizi propojení dvacítky s mladšími reprezentacemi,“ avizoval Jiří Kalous.

I vzhledem k tomu, že Rulík vede rovněž mužstvo extraligových Pardubic, se taková pomoc určitě bude hodit. Dvacítku totiž čeká velmi náročná sezona. Nejprve v srpnu vyrazí do Edmontonu na náhradní MS za zrušený turnaj na přelomu roku, poté v klasickém vánočním termínu na další šampionát, a to pro změnu na východ Kanady.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz