Nedvěd s Pešánem odkryli první hráče pro olympiádu v Pekingu

Foto: Alena Zapletalová

7. října 2021, 16:01

Adam Bagar

Po Kanadě a Švédsku oznámila už také česká reprezentace jména tří hokejistů, kteří by neměli chybět v nominaci na únorové Zimní olympijské hry v Pekingu.

Generální manažer Petr Nedvěd a hlavní trenér Filip Pešán ukázali na útočníky Ondřeje Paláta z Tampy Bay, Davida Pastrňáka z Bostonu a Jakuba Voráčka z Columbusu.

„Všichni tři podávají v nejlepší lize světa dlouhodobě vynikající výkony. Jsou to lídři a jedni z těch, na které budeme při olympijském turnaji hodně spoléhat,” hlásí Nedvěd.

„Všichni tři podávají v nejlepší lize světa dlouhodobě vynikající výkony. Jsou to lídři a jedni z těch, na které budeme při olympijském turnaji hodně spoléhat.”

30letý Palát, jenž s Lightning dvakrát v řadě slavil Stanley Cup, hraje v NHL už od roku 2012. K 551 startům a 374 bodům v základní části přidal 115 utkání a 73 bodů v play off.

O pět let mladší Pastrňák vstupuje v NHL do své osmé sezony. V posledních letech sbírá u Bruins více než bod na utkání. I s play off jich odehrál už 501 s bilancí 495 bodů.

32letý mistr světa z roku 2010 Voráček působí v NHL od roku 2008, i s play off nasbíral už 1017 startů a 766 bodů. Letos se po deseti letech u Flyers vrátil k Blue Jackets.

Zatímco Voráček s Palátem se shodně představili už před osmi lety na olympiádě v ruském Soči, pětinásobného vítěze Zlaté hokejky Pastrňáka čeká olympijská premiéra.

Jména tří hokejistů, s nimiž účastnické země v Pekingu počítají, si pro chystané mediální aktivity s předstihem vyžádaly Mezinárodní hokejová federace IIHF a také NHL.

Už dřív Kanaďané nominovali Connora McDavida, Sidneyho Crosbyho a Alexe Pietrangela, Švédové ukázali na Victora Hedmana, Gabriela Landeskoga a Miku Zibanejada.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz