Nedorost o plzeňské výzvě: Za 10 let se nechci bouchat do čela

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

28. července 2018, 11:06

Václav Jáchim

Loni zamířil do mateřského Motoru, Václav Nedorost strávil sezonu doma. Teď je ale zase v nejvyšší soutěži. "Udělal jsem rozhodnutí, že se nechci za deset let bouchat do čela a říkat si, proč jsem ukončil kariéru v první lize," vysvětluje pro klubový web Škody, co pro něj znamená plzeňská výzva.

Západočeši se na jaře probili do semifinále play off, ale posléze ztratili Tomáše Mertla, který zamířil do čínského Kunlunu. Nedorost by měl jiného Jihočecha nahradit, ostatně kouč Ladislav Čihák naznačil, že plánuje jeho souhru ve společném útoku s Milanem Gulašem.

Dvojnásobný juniorský mistr světa ví, co od něj vedení Škody očekává. Má za sebou týden společné přípravy na ledě, předtím Nedorost trénoval individuálně. "Starší kluky z týmu jsem vesměs znal, ti mladší jsou všichni super. Se seznámením v kabině nebyl vůbec žádný problém. Jsem věkově druhý nejstarší, což beru s rezervou," usměje se.

S představiteli hokejové Škody byl v kontaktu delší dobu, jeho příchod klidně mohl klapnout už v minulé sezoně. Tehdy by šlo o dočasnou výpomoc s tím, že by se bývalý útočník Colorada či Floridy vrátil v závěru sezony zase do Motoru. "S Plzní jsem byl v kontaktu už od svého návratu do Čech, byli jsme domluvení, že bych zkusil hostování, protože jsem nechtěl odejít z Českých Budějovic natrvalo kvůli narození potomka. Teď se i s rodinou přesunu do Plzně, beru si ji s sebou. Manželka s dětmi všechno zvládne," konstatuje na stránkách plzeňského klubu.

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Ačkoli toho někdejší reprezentant zažil v kariéře hodně, stále má o motivaci postaráno. "Proto jsem udělal tenhle krok, chci si zahrát nejvyšší soutěž. Věřím, že na ni pořád mám," hlásí šestatřicetiletý útočník s ohromným talentem, jehož kariéru bohužel poznamenala spousta zdravotních potíží. Ovšem teď je Václav fit a plný odhodlání odmakat v barvách Škody povedený ročník.

Jeho odchod každopádně nepotěšil fanoušky Motoru. Ani nového kouče jihočeského týmu Václava Prospala. "Přemlouval mě hodně. Hlavně kvůli němu to bylo těžké rozhodnutí, protože vím, že se to tam určitě zlepší. Prospal nastolí něco, co v Motoru doteď chybělo. Několikrát se tam o to pokoušeli, i když mančafty byly dobré, vždycky tomu něco chybělo. A loni suverénně nejvíc, ačkoli se poskládal asi nejsilnější tým s nejlepšími jmény," vrací se k minulé sezoně.

Jihočeši lačnili po extralize, jenže nedostali se ani do baráže. Vyřazení v sérii s Kladnem přineslo ohromné zklamání. "Přemýšlel jsem o tom, že kdyby příští sezona dopadla jako ta předchozí, asi bych už v kariéře nepokračoval. Během jednoho dne jsem se pak prostě rozhodl a zavolal Martinu Strakovi, že budu hrát za Plzeň. A vše oznámil manželce, která nic nenamítala," popisuje.

Před sebou má novou metu, v mužstvu vedle sebe Milana Gulaše, který se do vrcholového hokeje také prosadil v Českých Budějovicích. "My dva se ale v týmu zatím nikdy nepotkali," upozorní. "Milan je mladší, já velice brzy odešel do zahraničí, Když jsem se poté vrátil do Čech, on už v Budějovicích nebyl. Potkávali jsme se hlavně v létě během příprav. On je totiž blázen, chtěl by pořád trénovat, neustále chodit na led. Což mě v létě moc nebaví," uzavírá s úsměvem.

Václav Nedorost.

Václav Nedorost.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz