Nechutné! zuří bouřlivák Nazarov. Za ruský konec na MS viní Švédy i Čechy

9. června 2021, 19:37

Adam Bagar

Sborná je po selhání na šampionátu v Rize pod palbou kritiky ruských médií, ale třeba kontroverzní kouč Andrej Nazarov viní z jejího čtvrtfinálového vyřazení rozhodčí.

Ruští hokejisté byli bráni jako hlavní favorit na zisk zlatých medailí. Základní skupinu se jim sice podařilo ovládnout, ale ve čtvrtfinále tvrdě narazili. Domů je poslal pozdější šampión z Kanady, která díky skvostné akci z prodloužení vyhrála 2:1.

„Utkání jsem si znovu, teď už s čistou myslí, zhodnotil. A už bez emocí, jako profesionál, mohu říct, že ze strany rozhodčích to bylo nechutné,“ uvedl pro ruský server championat.com 47letý Nazarov, který v Kontinentální lize vedl už sedm mančaftů.

Bývalému útočníkovi s 571 starty v NHL, který je znám svými konflikty nebo ostřejšími výroky, se vůbec nelíbil výkon švédských hlavních arbitrů Tobiase Björka s Mikaelem Nordem a jejich českých čárových kolegů Daniela Hynka s Jiřím Ondráčkem.

Švédská pomsta, má jasno Nazarov

„Jak mohli být Švédové nominováni na naše čtvrtfinále?“ nechápal Nazarov, který vzápětí přišel s teorií pomsty. „Je jasné, že byli odhodláni pomstít se Rusku za hanebný konec jejich národního týmu ve skupině.“ A opřel se i do české dvojice.

„Podívejte se, jak fungovali rozhodčí z jiné „přátelské“ země – Česka. Při potyčkách byli připraveni postavit se za Kanaďany. Pamatujete, jak se vrhli na Slepyševa a odvlekli ho od soupeřů?“ soptil Nazarov, jenž připomněl i kauzu Vrbětice.

„Podívejte se, jak fungovali rozhodčí z jiné „přátelské“ země – Česka.“

„Češi celý zápas snili o tom, že Petrov a Boširov vyjíždějí na led v ruských dresech a naši hráči se nesnaží o útok na kanadskou branku, ale o další muniční sklad,“ zmínil údajné špiony, kteří měli před osmi lety vystupovat pod zmíněnými jmény.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz