Nechceme tě, vyslechl si Cetkovský. Teď ho Dynamo povolalo zpátky

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

13. prosince 2015, 11:44

Martin Voltr

Po deseti sezonách v extralize si Jiří Cetkovský před startem probíhajícího ročníku vyslechl v Pardubicích nepříjemnou zprávu: Už o tebe nestojíme. Jenže Dynamo na tom letos není růžově, navíc mu teď chybí trojice zraněných útočníků, a tak po vysokém hokejistovi zase sáhlo. Cetkovský se v posledních týdnech výtečně rozehrál v Prostějově, i proto nastoupí za Pardubice už v nedělní bitvě s Plzní.

Po zpackané první čtvrtině se Východočeši přece jenom zvedli a pomalu směřují ven z míst, které se s jejich vyhlášeným semifinálovým cílem ani zdaleka neslučují. Vyhráli tři ze čtyř posledních zápasů, v neděli se mohou po dlouhé době vrátit do extraligové desítky. Na marodce však mají útočníky Jana Starého, posilu Jakuba Orsavu a po pátečním zápase v Mladé Boleslavi také juniorského reprezentanta Daniela Voženílka.

A tak se k radosti pardubických fanoušků vrací nechtěný syn. „Jiří se sice nedostal do finálního kádru předchozích trenérů, neustále jsme jej ale sledovali. Byl jsem se osobně podívat na jeho zápasy, viděl jsem jej v posledním utkání v Prostějově. Zde se mu nyní velmi daří, prokazuje kvalitní výkonnost,“ řekl pro klubové stránky generální manažer Pavel Rohlík. „Dohodli jsme se velmi rychle, Jirka na nabídku pro návrat reagoval, že je velmi rád, že může opět nastoupit za náš klub,“ dodal.

Před startem letošního ročníku uškodilo Cetkovskému zranění, ale vůči představám tehdejšího trenéra Miloše Říhy mladšího také příliš vysoký plat. Sezonu tak začal ve druholigovém Trutnově, na konci listopadu si ho ale vytáhl jeho rodný Prostějov. A udělal moc dobře. Téměř dvoumetrový útočník vstřelil v osmi zápasech tři góly a přidal osm asistencí.

WSM LIGA:
Cetkovského triumfální návrat domů a krásná akce Fořta »

„Jirku jsem sledoval už v Trutnově, byl hodně dole. Řekl jsem mu, ať na sobě tvrdě pracuje, že věřím, že se ze třetí ligy dostane zpátky nahoru. Poslední zápasy v Prostějově to jen potvrzují,“ řekl Rohlík, který chtěl původně Cetkovského povolat po Novém roce. „Když jsem ho ale viděl v akci, věděl jsem, že už nyní nám může pomoci. Věřím, že mou důvěru nezklame, Jirka má pardubické srdce,“ doplnil šéf pardubického klubu.

Vzhledem k postavě Jiřího Cetkovského je jasné, jakou úlohu by měl v kádru jedenáctého týmu Tipsport extraligy plnit. „Slibujeme si od něj zvýšení důrazu v našem útoku, moc dobře známe jeho silné stránky a chceme, aby je využil,“ dodal generální manažer Pavel Rohlík. Jestli si 32letého útočníka Pardubice nechají, už bude záležet především na jeho výkonech.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz