Nechali jsme si velkého fóra, mrzí Šimánka. Motor je v baráži poslední

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Hokejisté Motoru České Budějovice vstupovali do baráže o účast v extralize jako vítězové Chance ligy, ale po 4. kole zůstali s pouhými dvěma body přišpendlení ke dnu tabulky. Po úvodní porážce v Pardubicích udolali na svém ledě Chomutov v samostatných nájezdech, ale následně padli dvakrát s Kladnem. Venku i doma. Mrzela je hlavně domácí porážka v celkově čtvrtém barážovém vystoupení. Povolili Rytířům luxusní čtyřgólový náskok a potom zoufale doháněli ztrátu.

Českobudějovičtí inkasovali ve 4. minutě po nezdařeném vyhození kotouče z obranného pásma. O tři minuty později naivní rozehrávkou nabídli druhý gól rutinérské dvojici Plekanec – Jágr. Potřetí je soupeř zaskočil při signalizovaném vyloučení, čtvrtý zásah se udál ve 28. minutě po kladenské kombinaci a střele z pravého kruhu. Všechny čtyři góly dostal Petr Kváča k levé tyčce a nahradil ho Jan Strmeň. „Nechali jsme si velkého fóra. 0:4, to je moc. Pak se Kladno samozřejmě trochu zatáhlo. Dali jsme dva góly, ale třetí přišel až těsně před koncem,“ litoval zkušený forvard Jiří Šimánek.

Domácí tým vyvedla z konceptu úvodní sprcha. „V obou případech jsme udělali chybu. Na úrovni, jakou se hraje baráž, to soupeř potrestá. V předchozím průběhu sezony jsme dostali gól třeba po deseti chybách, tady je to prakticky co chyba, to gól,“ uvědomoval si jediný čtyřicátník v barvách Motoru. Přesto měli Jihočeši před sebou pořád skoro celý zápas a v některých fázích byli aktivnější. Skóre však nadále rostlo ve prospěch Kladna. „Bezmála pět třetin jsme čekali na gól, než jsme protrhli střeleckou smůlu,“ vypočítával bývalý reprezentant.

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

První trefu Budějovic zařídil utěšenou střelou z levého kruhu Jakub Doktor ve 33. minutě. Na 2:4 snížil Lukáš Endál po pětatřiceti vteřinách od zahájení třetí periody, kdy seděl za katrem kladenský bek Jiří Říha. Nedlouho poté se namačkal na trestnou lavici půltucet hříšníků ze středočeského týmu, ale Motor nevyužil dlouhou přesilovku pět na tři. „Měli jsme dát minimálně jeden gól. Šance tam byly, jenže jsme to nesehráli dobře. Myslím, že tam se rozhodlo o výsledku,“ vytušil Jiří Šimánek.

Svěřenci Václava Prospala a Aleše Tottera se vytrvale tlačili dopředu, pořád jim však nevycházelo zakončení. Ve 48. minutě kupříkladu Jakub Babka neskóroval z ideální pozice v mezikruží. Předtím však jeho spoluhráči při vlastní přesilovce pustili do sóla Patrika Machače a děkovali Janu Strmeňovi, že je udržel ve hře. „Zápas měl takové dvě půlky. Do našeho prvního gólu jsme toho neudělali moc dopředu. Pak se dostavily šance, možná trochu i tím, že Kladno už nehrálo tak aktivně. Byla tam spousta střeleckých příležitostí z dobrých úhlů, jenže pak jsme se vždycky dostali někam k mantinelu,“ mrzelo útočníka, který v sestavě nahradil maroda Codyho Bradleyho.

Sestřih ČEZ Motor České Budějovice – Rytíři Kladno

Jiří Šimánek zasáhl do utkání poprvé po deseti týdnech, které strávil léčbou zlomeného palce pravé ruky. Zdravotní újmu utrpěl v domácím souboji s Přerovem. „Dávali mi tam dráty, bylo to trochu komplikovanější. Poslední tři týdny už jsem chodil na led. Cestoval jsem i na venkovní zápasy play off a snažil se dohánět fyzičku. V uplynulém týdnu to bylo relativně slušné i na hokejce. Pořád mi chybí herní praxe a zatím to nebylo na dlouhá střídání. Doufám, že se budu zlepšovat a pomůžu týmu nějakým gólem, abychom se zase nastartovali,“ přál si.

Jihočeši v neděli nastoupí podruhé za sebou doma. Přivítají zatím suverénní celek Dynama Pardubice, který vede barážovou tabulku s plným počtem dvanácti bodů a impozantním skóre 21:2. Borci od břehu Vltavy si nemohou dovolit další zaváhání, ať je soupeř jakkoliv silný a sebevědomý. „Do konce baráže zbývá osm zápasů. Ale my si nemůžeme říkat, že je těch zápasů ještě osm. Musíme si uvědomit, že je jich už jen osm,“ zdůraznil Jiří Šimánek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz