Návrat po pěti letech! Vítkovice mají nového sportovního šéfa

Foto: Rostislav Pfeffer, hcorli.cz

19. března 2020, 10:15

Adam Bagar

Někdejší výborný útočník Roman Šimíček hlásí návrat do Vítkovic, kde bude působit jako sportovní šéf s kompetencí pro skladbu A-týmu a řízení sportovního chodu klubu. Ostravané o tom informovali na svých webových stránkách.

„Pozice sportovního ředitele bude nejvyšší ve sportovní hierarchii našeho klubu. Jedná se o přímého nadřízeného trenérů. Hlavní náplní práce bude řídit sportovní chod klubu, v rámci rozpočtu vytipovávat hráče pro A-mužstvo a vest jednání s hráči i agenty,“ líčí Aleš Pavlík.

„Samozřejmě nejde o osamělou funkci, vše se bude dít v rámci společné konzultace s trenéry i se mnou. Jedná se o čistě sportovní pozici, shánění finančních prostředků nebo oslovování partnerů do kompetencí sportovního ředitele nepatří,“ upřesňuje šéf vítkovického klubu.

Foto: Facebook HC Košice

Od osmačtyřicetiletého odchovance vítkovického hokeje si hodně slibuje. „Roman Šimíček má bohaté hokejové zkušenosti jako hráč, ale i jako trenér a má díky tomu výborné kontakty a styky i ze současnosti. V hokejovém prostředí se velmi dobře orientuje,“ pokyvuje Pavlík.

„Tato volba není nějakou nahodilou variantou, narychlo uskutečněnou. Delší dobu pracujeme na obměně a zkvalitnění všech úrovní našeho klubu tak, abychom byli od další sezony opět konkurenceschopní a úspěšní,“ dodává k příchodu bývalého reprezentanta či hráče NHL.

Foto: hcocelari.cz

Do Vítkovic se vrací po víc než pěti letech. Sezonu a půl byl asistentem Petera Oremuse, se kterým se přesunul do Košic. Na Slovensku vedl i Skalici, necele dva roky šéfoval střídačce Znojma v mezinárodní EBEL a vyzkoušel si i práci s mládeží, naposledy u rivala z Třince.

Roman Šimíček začne ve Vítkovicích, i přes současné komplikace při krizových opatřeních proti šíření koronaviru, pracovat ve funkci oficiálně od 1. května. Podaří se mu po letošním boji o záchranu, kdy Ostravané nakonec skončili předposlední, pozvednout vítkovický hokej?

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz