Návrat do KHL zatím ne. Nestrašil začne doma, těší se na premiéru v TELH!

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Minulý čtvrtek přiletěl ze zámoří a zvažoval další budoucnost. Andreje Nestrašila láká návrat do ruské Kontinentální ligy, ve hře byly určité poměrně konkrétní varianty, nicméně zatím na ně nedojde. Reprezentační útočník zůstává doma, kývl na nabídku Třince. Dres Ocelářů bude oblékat prozatím do listopadové reprezentační přestávky.

Nestrašil měl původně zájem zúčastnit se kempu některého z týmů NHL, ovšem tahle možnost neklapla. Pak se zdálo, že odchovanec pražské Slavie znovu vyrazí východním směrem. „Je pravda, že zájem z KHL o Andreje byl a je. Vedli jsme jednání, ale k dohodě nedošlo," konstatuje Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Andrej Nestrašil se rozhodl, že nebude dál čekat. „Myšlenky na návrat do Ruska se nevzdává, jenže dlouho nehrál. Je hladový po hokeji a díky tvrdým letním tréninkům skvěle připravený. Když Třinec přišel s konkrétním návrhem, rychle jsme se domluvili," připomíná Vůjtek.

Účastník mistrovství světa 2018 se po příletu ze Severní Ameriky chystal individuálně v Praze. „Andrej trénoval na Slavii a čekal, jak se situace vyvine. Prioritou byla KHL, jinak zvažoval jen Tipsport extraligu. Jelikož byl celé léto v zámoří, nepřemýšlel o jiné evropské soutěži. Nakonec padlo rozhodnutí, že začne doma," doplňuje hráčův agent.

Foto: hcocelari.cz

Oceláři mají silný kádr, poslední dobou je ale trápí marodka. Na delší dobu vypadl střelec Martin Růžička, v obraně chybějí Tomáš Kundrátek, Jakub Matyáš a Lukáš Krajíček. Klub reagoval, přivedl boji v NHL ošlehaného Cama Barkera, teď hlásí nástup i kvalitní posila do ofenzivy. „Andrej zůstane u Ocelářů minimálně do první reprezentační přestávky, tedy do počátku listopadu. Pak uvidíme, co bude dál," informuje Vůjtek.

Bývalý útočník Detroitu, Caroliny či ruského Nižněkamsku se už k třineckému týmu připojil, v sobotu absolvoval s Oceláři první trénink. Nestrašil v extralize nikdy nenastoupil, čeká ho tedy premiéra. „Moc se na ni těší. Pauza bez hokeje byla pro Andreje hodně dlouhá, nemůže se dočkat, až přijdou zápasy," uzavírá Vladimír Vůjtek. Další utkání čeká obhájce titulu v neděli, kdy na svém ledě vyzvou hradecký Mountfield.

„Na extraligu je to nadstandardní hráč a on i my se teď nacházíme v období, kdy si můžeme vzájemně pomoct.“

„Andrej je hráč v ideálním hokejovém věku, navíc je zdravě hladový poté, co mu nevyšla snaha dostat se zpátky do NHL. Má výborné fyzické parametry, a proto od něj očekáváme, že přinese i potřebný důraz do předbrankového prostoru. Na extraligu je to nadstandardní hráč a on i my se teď nacházíme v období, kdy si můžeme vzájemně pomoct,“ přidává sportovní ředitel třineckého klubu Jan Peterek.

Ten se s Nestrašilem gentlemansky dohodl, že pokud by přišla nabídka, která se neodmítá, nebude mu bránit. „Plán je takový, že bychom si v této chvíli navzájem rádi pomohli. Dokud tady budu, udělám vše pro to, aby se týmu co nejvíc dařilo, udělali jsme co nejvíc bodů a byli co nejvýš v tabulce. Neřeším teď, co bude třeba za měsíc. A pokud bych zůstal v Česku, tak je pro mě Třinec top týmem,“ pokyvuje ofenzivní posila Ocelářů.

Foto: hcocelari.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz