Návrat do extraligy padá. Červenka zůstává ve Švýcarsku, upsal se Curychu

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

23. května 2018, 14:44

Adam Bagar

Reprezentační útočník Roman Červenka se letos do elitní české soutěže nevrátí a zůstane ve Švýcarsku. Na spolupráci se dohodl s curyšským klubem ZSC Lions. Účastníkovi tamní NLA se upsal na příští ročník 2018-19. Klub o příchodu českého kapitána z posledního MS v Dánsku informuje na svém webu.

"Roman je hráčem, jenž svou kreativitou přesně zapadne do našeho týmu. Je technicky zdatný, má výbornou střelu i další hokejové dovednosti," libuje si sportovní ředitel švýcarského klubu Sven Leuenberger. Ten u českého útočníka vyzdvihuje i to, že je schopen hrát jak na centru, tak na křídlech.

Za uplynulé dvě sezony se Červenka ve Švýcarsku blýskl 107 body

Roman Červenka začne ve švýcarské NLA už třetí sezonu. Uplynulé dvě strávil ve Fribourgu a vedl si velmi dobře. Nejdřív zazářil 65 body (20+45) v 54 zápasech, následně 42 body (14+28) ve 37 utkáních. Suma sumárum, držel si bilanci více než bodu na zápas a udělal si ve švýcarské lize výborné jméno.

I proto po něm sáhl jeden z předních klubů tamní nejvyšší soutěže, ZSC Lions slavili od roku 2000 už šest mistrovských titulů. Tradiční účastník Ligy mistrů se naposledy radoval letos poté, co v pořádně dramatickém finále zvítězil 4:3 na zápasy nad Luganem, když v posledním utkání vyhrál fotbalově 2:0.

Pět curyšských cizinců: Červenka, Klein, Noreau, Shore a Pettersson

Curych zároveň oznámil, že v jeho obranných řadách pokračuje Kanaďan se zkušenostmi z NHL Kevin Klein. Klub už tak má na soupisce pětku cizinců, kromě Červenky a Kleina to jsou ještě americký útočník Drew Shore, švédský forvard Fredrik Pettersson a kanadský zadák Maxim Noreau.

V případě Romana Červenky tak definitivně padají dohady o tom, že by mohl posílit některý z extraligových klubů. Český kapitán, jenž v Kodani a Herningu vyšel střelecky naprázdno, se mezi tuzemskou elitou naposledy představil v sezoně 2015-16, kdy Pirátům pomohl 70 body a stal se Hokejistou sezony.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz