Národní tým hlásí tři škrty, připojí se Moravčík a Smejkal. Jak vypadá páteční sestava?

Foto: Jan Beneš, Český hokej

7. května 2021, 13:39

Ondřej Mach

Českou reprezentaci v pátek čeká druhé přípravné utkání proti Slovensku. Trenérský štáb udělá oproti včerejšímu duelu v sestavě několik změn, asistent Jaroslav Špaček kromě toho informoval o škrtech a případných posilách.

Mezi tři tyče se postaví extraligový finalista Petr Kváča. Pro libereckého gólmana půjde o debut v reprezentačním dresu. „Měl by odchytat celý zápas,“ potvrdil po pátečním tréninku Špaček. 

V obraně dostanou volno Ondřej Vitásek a David Musil. Nahradí je Jakub Galvas, který ve čtvrtek podepsal smlouvu s Chicago Blackhawks, a Libor Šulák

Změn doznají také útočné formace, pohromadě zůstane jen lajna ve složení Radan Lenc, Michael Špaček a Matěj Stránský. Do akce už půjde také Jiří Sekáč.

„Myslím, že nám v některých lajnách chyběla rychlost a víc pohybu. Proto jsme to trochu přeházeli. Samozřejmě jsme doplnili nové hráče,“ uvedl asistent hlavního trenéra Pešána. 

Jako sedmý bek bude připraven Andrej Šustr, pozice třináctého forvarda připadne Rudolfovi Červenému

„Co jsem mluvil s trenérem brankářů, tak asi večer přijde ještě jeden škrt.“

S reprezentací se rozloučila trojice hráčů: v přípravě na mistrovství světa nebudou pokračovat obránce Vojtěch Mozík a útočníci Pavel Kousal a Ondřej Najman

„Jsou připraveni na to, že kdyby se něco stalo, tak bychom je pozvali zpátky. Ale zatím jsou tihle tři hráči vyřazeni,“ dodal Špaček. 

Další hráč z nominace nejspíš vypadne v pátek večer po druhém střetnutí s výběrem Slovenska. „Co jsem mluvil s trenérem brankářů, tak asi večer přijde ještě jeden škrt,“ zmínil ještě. 

K týmu by se naopak na konci týdne měli přidat obránce Michal Moravčík a útočník Jiří Smejkal

Jeden z asistentů Filipa Pešána se krátce vrátil také ke čtvrtečnímu souboji s bývalým federálním partnerem. 

„Že se nám nedařilo a stejně jsme vyhráli, to bych bral jako takové plus.“

„S naší hrou jsme minimálně dvě třetiny nebyli vůbec spokojeni. Jak v obraně, tak v útoku. Dobrý výkon podal brankář, ten si zaslouží nejvyšší známku,“ pravil. 

„Že se nám nedařilo a stejně jsme vyhráli, to bych bral jako takové plus. Slováci ale lépe bruslili, vyhrávali osobní souboje a byli padesát minut lepší,“ přiznal Špaček.

Předpokládaná sestava pro páteční zápas proti Slovensku: Kváča – Šulák, Ščotka, Galvas, Jordán, Sklenička, Mašín, Šustr – Tomášek, Hanzl, Blümel – Lenc, Špaček, M. Stránský – Sekáč, Š. Stránský, Radil – H. Zohorna, A. Musil, Flek – Červený.

Foto: Jan Beneš, Český hokej

Kádr národního týmu pro dvojutkání se Slovenskem a České hokejové hry

Brankáři:
Jan Růžička (BK Mladá Boleslav), Petr Kváča (Bílí Tygři Liberec), Roman Will (Traktor Čeljabinsk).

Obránci:
David Musil (HC Oceláři Třinec), Jakub Galvas (Jukurit), David Sklenička (Jokerit Helsinky), Michal JordánDominik Mašín (oba Chabarovsk), Libor Šulák (Kärpat Oulu), Andrej Šustr (Kunlun Red Star), Jan Ščotka (HC VERVA Litvínov), Ondřej Vitásek (Bílí Tygři Liberec).

Útočníci:
Adam MusilRadan Lenc (oba Bílí Tygři Liberec), Matěj StránskýMichal Špaček (oba HC Oceláři Třinec), Matěj BlümelTomáš Zohorna (oba HC Dynamo Pardubice), Rudolf Červený (Pelicans Lahti), Jakub Flek (HC Energie Karlovy Vary), David Tomášek (HC Sparta Praha), Robin HanzlLukáš Radil (oba Spartak Moskva), Šimon Stránský (Jukurit), Hynek Zohorna (Chabarovsk), Jiří Sekáč (Avangard Omsk).

Realizační tým

Hlavní trenér: Filip Pešán
Generální manažer: Petr Nedvěd
Asistenti trenéra: Martin Straka a Jaroslav Špaček
Trenér brankářů: Zdeněk Orct
Videotrenér: Aleš Vladyka
Lékař: Tomáš Vyskočil
Fyzioterapeut: Radoslav Sakaláš
Kondiční kouč: Dominik Kodras.
Kustodi: Zdeněk Šmíd a Petr Šulan
Manažer: Jan Černý
Media manažer: Zdeněk Zikmund
Manažer sociálních médií: Ondřej Kalát.

Zápasový program českého národního týmu

České hokejové hry (Praha):
12. května, 20:00: Česko – Finsko (Praha) ČT sport
13. května, 20:00: Česko – Švédsko (Praha) ČT sport
15. května, 15:00: Česko – Rusko (Praha) ČT sport

Mistrovství světa (Riga):
21. května: 15:15 Rusko – Česko
22. května: 19:15 Česko – Švýcarsko
24. května: 19:15 Česko – Bělorusko
27. května: 19:15 Švédsko – Česko
29. května: 11:15 Česko – Velká Británie
31. května: 15:15 Česko – Dánsko
1. června: 15:15 Slovensko – Česko
3. – 6. června: play off

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz