Nároďák doma, céčko i děkovačka. Moc jsem si to užil, září kápo Gulaš

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

12. prosince 2019, 22:17

Adam Bagar

Zahrát si v dresu národního týmu na ledě svého klubu, mít na dresu kapitánské céčko a ještě potěšit své fanoušky skvělým výkonem a triumfem 4:3 v prodloužení nad Finy? Milan Gulaš má za sebou zápas, na který nejspíš jen tak nezapomene.

Co se vám honilo hlavou, když jste vycházel z kabiny, kterou dobře znáte? Bylo to jiné?
Abych řekl pravdu, tak ani ne. Znám to tady se vším všudy, takže jsem do toho šel jako do každého jiného zápasu. Je příjemné si obléknout v Plzni reprezentační dres a zahrát si před skvělými fanoušky.

Hned v šesté minutě jste připravil gól pro Martina Zaťoviče. Parádní start, že?
My jsme se o tom signálu bavili, víceméně ho hrajeme i v Plzni. Zaťo je zkušený, v Kometě dává plno gólů. Říkali jsme si, že kdyby se tam škvírka otevřela, tak to zkusím a hned v první, naší jediné, přesilovce jsme toho využili. Dobrý start.

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

Patřili jste k nejčastěji střílejícím hráčům. Sedli jste si?
Známe se spolu strašně dlouho, už z mládežnických reprezentací. Po osobní stránce si moc rozumíme, takže v tom problém nebyl. Martin je skvělý hráč a vždycky se přizpůsobí komukoliv, i dneska to bylo vidět. Samozřejmě jsme měli tři dny na souhru, což není moc, ale myslím, že to nebylo špatné.

Je pro vás asistence příjemným bonusem?
Mně je úplně jedno, jestli jsem měl asistenci. Ten zápas jsem chtěl zvládnout tak, abychom byli spokojeni. Trenéři i já. Chtěl jsem podat co nejlepší výkon, abych pomohl týmu.

Přímo z kabiny: Radost po výhře nad Finskem

Ale škoda ztraceného náskoku ve třetí třetině.
Měli jsme to rozehrané skvěle. První část jsme hráli přesně podle plánu, jak jsme si řekli před zápasem. Pak jsme trochu povolili, Fiňáci se do toho dostali a pak už pro nás bylo těžké chytit tempo v zápase. Samozřejmě jsou to kvalitní hráči, padlo jim to pár sekund před koncem. S tím se nedá nic dělat, ale zase jsme zvládli prodloužení, což je super. Myslím, že vstup do turnaje není vůbec špatný a nakopne nás to do dalších utkání.

Užil jste si zápas, jak jste chtěl?
Užil. Přijdete na národní tým a cítíte energii z kluků, všichni se na to těší, máte skvělé spoluhráče, je to kvalitní hokej. Takových zápasů je v sezoně strašně málo a já je mám rád. Ještě k tomu doma, zápas jsem si moc užil.

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

Po zápase fanoušci vyvolávali vaše jméno, jak jste si užil ovace?
Vždycky tady chodíme v Plzni po zápasech na vítězné vlny, užil jsem si to se vším všudy.

Čtyři zápasy, čtyři výhry. Co na jízdu národního týmu říkáte?
Je to důležité v tom, že všichni se utvrdí, že nastolená práce nějak funguje. Už na MS byl kousek od medaile, furt to mrzí plno kluků a určitě i vedení. Myslím, že to je dobrý vstup, aby byla dobrá příprava na šampionát a tam se konečně přivezla nějaká placka.

Sestřih utkání Česko – Finsko

Není vám teď líto, že nepoletíte s týmem i do Ruska?
Já jsem rád, že si odpočinu, protože program byl náročný. Na dva dny volna se opravdu těším.

Platí, že ve Švédsku už byste měl odehrát celý turnaj?
Vůbec bych to nechtěl řešit, protože v mém případě to nemá smysl. Už jsem z toho vycvičený. Odvíjí se to od zdraví, může přijít nějaké zranění a pak se to všechno zhatí. Uvidíme, nechci vůbec předbíhat. S Milošem Říhou jsme se bavili, ale nechci to nějak ventilovat.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz