Na Švédsko se třemi hráči z NHL, chytá Hrubec. Loučí se Jordán a Tomášek

Foto: Jan Beneš, Český hokej

13. května 2021, 13:15

Ondřej Mach

Do druhého utkání v rámci Českých hokejových her už naskočí Filip Hronek, Libor Hájek a Filip Zadina, v brance začne Šimon Hrubec. Duel proti reprezentaci Švédska začíná ve 20:00 a živě ho bude vysílat stanice ČT sport.

Trenérský štáb do sestavy proti výběru Tre Kronor zařadil tři hokejisty z NHL: jedná se o obránce Libora Hájka, Filipa Hronka a útočníka Filipa Zadinu

Zadina nastoupí ve formaci společně s bratry Zohornovými. Hronek bude hrát v páru s Davidem Skleničkou, Hájek zase s Michalem Moravčíkem.

„Zařadili jsme je do sestavy, aby se dostali do našeho systému.“

„Myslím, že je to o tom, aby si zvykli na hokej, který chceme hrát. Zařadili jsme je do sestavy, aby se dostali do našeho systému,“ vysvětluje asistent trenéra Jaroslav Špaček. 

„S Liborem jsem mluvil včera, možná byl trochu zaskočený. Máme ho nakoukaného, ale chceme, aby si zahrál a byl připravený na další zápasy. Hroňa už chtěl hrát včera, ale to jsme mu zakázali,“ pokračuje Špaček.

Právě Hronek by měl být na blížícím se mistrovství světa jednou z klíčových postav českého výběru.

„Za ty roky, co ho znám, se posunul o hodně dál. Je lídrem v Detroitu a já věřím, že si to přenese i sem a bude vedoucí postavou naší obrany,“ nezastírá jeden z asistentů Filipa Pešána. 

Mezi třemi tyčemi podle očekávání začne Šimon Hrubec, záda mu bude krýt Petr Kváča

„Jan Kovář je jeden z nejzkušenějších hráčů, kteří jsou v našem výběru.“

S mužstvem už se připravuje také Jan Kovář. „Je to jeden z nejzkušenějších hráčů, kteří jsou v našem výběru. Spoléháme na něj, především v komunikaci mezi trenéry a kabinou. S touhle rolí je obeznámen a my věříme, že ji splní do puntíku,“ hlásí Špaček. 

Z nominace naopak vypadli dva hráči: s týmem se pro tuto chvíli rozloučili obránce Michal Jordán a útočník David Tomášek

Předpokládaná sestava pro zápas se Švédskem: Hrubec (Kváča) – Sklenička, Hronek, Hájek, Moravčík, Galvas, Šustr, Mašín – M. Stránský, Špaček, Lenc – H. Zohorna, T. Zohorna, Zadina – Sekáč, Š. Stránský, Červený – Smejkal, A. Musil, Flek – Blümel.

Foto: Jan Beneš, Český hokej

Aktuální kádr národního týmu

Brankáři:
Šimon Hrubec (Omsk), Petr Kváča (Bílí Tygři Liberec), Roman Will (Traktor Čeljabinsk).

Obránci:
David Musil (HC Oceláři Třinec), Jakub Galvas (Jukurit), David Sklenička (Jokerit Helsinky), Dominik Mašín (Amur Chabarovsk), Libor Šulák (Kärpat Oulu), Andrej Šustr (Kunlun Red Star), Jan Ščotka (HC VERVA Litvínov), Ondřej Vitásek (Bílí Tygři Liberec), Michal Moravčík (Tappara), Filip Hronek (Detroit Red Wings), Libor Hájek (New York Rangers).

Útočníci:
Adam MusilRadan Lenc (oba Bílí Tygři Liberec), Matěj StránskýMichal Špaček (oba HC Oceláři Třinec), Matěj BlümelTomáš Zohorna (oba HC Dynamo Pardubice), Rudolf Červený (Pelicans Lahti), Jakub Flek (HC Energie Karlovy Vary), Robin HanzlLukáš Radil (oba Spartak Moskva), Šimon Stránský (Jukurit), Hynek Zohorna (Chabarovsk), Jiří Sekáč (Omsk), Jiří Smejkal (Tappara), Filip Zadina (Detroit Red Wings), Filip Chytil (New York Rangers), Jan Kovář (EV Zug). 

Realizační tým

Hlavní trenér: Filip Pešán
Generální manažer: Petr Nedvěd
Asistenti trenéra: Martin Straka a Jaroslav Špaček
Trenér brankářů: Zdeněk Orct
Videotrenér: Aleš Vladyka
Lékař: Tomáš Vyskočil
Fyzioterapeut: Radoslav Sakaláš
Kondiční kouč: Dominik Kodras.
Kustodi: Zdeněk Šmíd a Petr Šulan
Manažer: Jan Černý
Media manažer: Zdeněk Zikmund
Manažer sociálních médií: Ondřej Kalát.

Zápasový program českého národního týmu

České hokejové hry (Praha):
13. května, 20:00: Česko – Švédsko (Praha) ČT sport
15. května, 15:00: Česko – Rusko (Praha) ČT sport

Mistrovství světa (Riga):
21. května: 15:15 Rusko – Česko
22. května: 19:15 Česko – Švýcarsko
24. května: 19:15 Česko – Bělorusko
27. května: 19:15 Švédsko – Česko
29. května: 11:15 Česko – Velká Británie
31. května: 15:15 Česko – Dánsko
1. června: 15:15 Slovensko – Česko
3. – 6. června: play off

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz