Na stání to nejde? Nevadí! Jablonec nelenil a nakoupil přes 500 židlí

Foto: Facebook, HC Vlci Jablonec

Mimořádné vládní opatření od pátečního podvečera omezí počet návštěvníků hromadných akcí ve vnitřních prostorách. Lístky na ně mají být prodávány výhradně k sezení, ke stání ale nikoliv, což představuje zásadní problém pro řadu hokejových i jiných sportovních klubů. Druholigový Jablonec ale přišel s chytrým řešením – nakoupil více než pět set židlí a díky tomu může prodávat vstupenky na místa k sezení. Sobotní utkání s Trutnovem je ovšem vzhledem k nákaze COVID-19, jež se objevila u jednoho z jabloneckých hráčů, odloženo.

„Když jsme dostali informaci o mimořádném opatření vlády, kterým je omezen prodej vstupenek k stání ve vnitřních prostorách, s hrůzou jsme si uvědomili, že u nás v Jablonci je na stadionu jen minimum míst k sezení. Začali jsme se smiřovat se situací, že budeme muset hrát bez diváků, což ve druhé lize úplně nedává logiku. Rozhodnutí vlády ale nemá dopad jen na druhou ligu, ale také třeba na zápasy žákovských kategorií, kam také chodí vždy několik desítek diváků, potažmo rodičů,“ říká generální manažer Vlků David Bartel. 

Ten se s tím ale nechtěl smířit a přišel s originálním řešením. „Opatřil jsem na stadion více než pět set židlí – sedaček, které budou očíslovány a budou na ně prodávány číslované vstupenky, takže každý divák bude mít zajištěné číslované místo k sezení,“ vysvětluje.

Jablonec zajistí přes 500 židlí, k dostání i roušky

„Židle jsme nakoupili v místní jablonecké pobočce řetězce OBI. Díky vstřícnosti ředitele marketu pana Jiřího Pospíšila jsme dostali na židle slevu a jednak nám bylo zajištěno potřebné množství sedaček. Díky tomu, že je generální manažer starý lišák, je nyní zajištěno pro diváky v Jablonci více než pět set míst k sezení,“ směje se Bartel. 

„Apelujeme na diváky, aby přišli s rouškami, protože ve vnitřních prostorách platí povinnost jejich nošení. Pokud někdo z fanoušků nebude mít vlastní roušku, bude mít možnost si koupit jednorázovou roušku na pokladně zimního stadionu,“ dodává na závěr.

Aktualizováno (12:45): V sobotu se nehraje

Fanoušci se na hokej mohli těšit už v sobotu, kdy měli Vlci sehrát druholigový zápas s Trutnovem. Vzhledem k onemocnění COVID-19, které se vyskytlo u jabloneckého hokejisty, je utkání odloženo na neurčito.

„Nakaženým je hráč, který se v úterý objevil na tréninku, takže podle pravidel zápas nemůže být v sobotu sehrán a bude odložen,“ informoval Hokej.cz šéftrenér jabloneckého klubu Jan Šuráň.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz