Na nájezdy mám tajnou taktiku, usmívá se brněnský brankář Pavel Jekel

Foto: hc-vsetin.cz

13. března 2016, 15:56

Michal Trávníček

Jedním ze základních stavebních kamenů postupu Techniky Brno až do semifinále play off je letos Pavel Jekel. Také v sérii se Vsetínem patří mezi opory svého týmu a nejinak tomu bylo i v duelu číslo tři. Po něm už mohli Valaši slavit postup do finále, ale mladý brněnský brankář byl proti. Zlikvidoval více než třicet střel domácích hráčů a nádavkem i všechny tři samostatné nájezdy.

Zápas na Lapači byl těžký, viďte?
Ze začátku to bylo takové spíš horší, ale postupem času jsem se do toho dostal. Začali jsme hrát to, co umíme, a nakonec jsme to v nájezdech dotáhli do vítězného konce.

Čím si vysvětlujete, že výkony Techniky jsou venku lepší než na domácím ledě?
Nevím, možná je to tím, že venku hrajeme před mnohem větší návštěvou než v Brně. Ale mně osobně se hraje daleko líp doma.

Vám taková bouřlivá atmosféra nepomáhá?
Já diváky příliš nevnímám. Snažím se soustředit na kotouč a střelce.

Byl ve třetím utkání moment, kdy vám v brance opravdu zatrnulo?
Nejhorší to bylo při prvním gólu. Ten byl můj. Přemísťoval jsem se a čekal jsem střelu spíš nahoru. Myslím, že to soupeři ujelo a vystřelil po ledě. To byl smolný gól a bál jsem se, aby mě to nějak nepoznamenalo. No a velmi brzy přišel druhý. Ale pak jsem tam něco pochytal a myslím, že to nebylo špatné.

V úvodním duelu jste střídal. Jaký byl důvod vašeho odchodu na lavičku?
Dostali jsme tři rychlé góly a potřebovali jsme mužstvo nakopnout. To se možná i povedlo.

Jak těžké je pro brankáře prodloužení, kdy může rozhodnout i náhodná střela?
Daleko horší jsou situace, kdy si třeba pět minut nesáhnete na puk a pak vás najednou soupeř nepustí minutu z vlastní třetiny.

Samostatné nájezdy jsou loterie, ale domácí hráči si proti vám nějak nevěřili, souhlasíte?
Ano, střelci vědí, že rozhodnutí je na nich. Většinou se snaží něco vymýšlet, a to je podle mne špatně. Já mám na nájezdy takovou tajnou taktiku, kterou u každého z nich používám. Zatím to opravdu funguje a věřím, že bude i nadále.

Letos se vám v Technice dařilo. Proto se zeptám – co vy a Kometa?
Jsem s ní v kontaktu. Občas se ozve pan Zubíček nebo pan Odehnal. Docela mě jejich zájem těší. Já se budu snažit podávat co nejlepší výkony a snažit se prosadit tak, abych se hokejem mohl v budoucnu živit.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz