Na mapu KHL se má vrátit Vladivostok, promění se Kunlun v bývalý Atlant?

15. února 2021, 12:30

Václav Jáchim

Ruská Kontinentální liga chystá na příští ročník změny. Některé jsou očekávané, jiné možná tolik ne. Na mapu soutěže se má po roční odmlce vrátit Admiral Vladivostok. Ruská média zároveň spekulují, zda se čínský Kunlun nepromění v Atlant Mytišči, který KHL dřív hrál a v roce 2015 tamní elitu opustil.

První informaci potvrdil ředitel soutěže Alexej Morozov na stránkách KHL. Od sezony 2021-22 by ligu mohl znovu hrát Vladivostok. Klub původně patřil do startovního pole i pro letošní ročník, jenže vinou pandemie koronaviru přišel o finanční příspěvky ze strany tamních úřadů a odstoupil.

Loni v létě zaznělo, že nucená pauza potrvá jen krátce, čemuž tehdy asi věřil málokdo. Ale skutečnost je taková, že představitelé Admiralu pracují na návratu. „Liga je v kontaktu s vedením klubu, očekáváme účast klubu v příštím ročníku. Ve Vladivostoku vědí, co je k tomu zapotřebí, a jaké dokumenty mají připravit," uvedl pro khl.ru Morozov.

Klub z východu Ruské federace bude mít vyřešené financování, aktuálně pracuje na splnění podmínek ligy. Zároveň obnoví činnost sportovního oddělení, na pozici manažera nastoupil loni v březnu někdejší vynikající útočník Sergej Němčinov.

Возвращение «Адмирала», лучшая результативность за 10 лет – президент КХЛ Алексей Морозов в ежемесячном интервью обсудил наиболее актуальные темы последних недель.

Zveřejnil(a) КХЛ dne Pondělí 8. února 2021

Jiná novinka by se mohla týkat Kunlunu. Čínský klub letos hraje domácí zápasy v Mytiščích u Moskvy, kde do roku 2015 válel Kontinentální ligu Atlant. Tedy klub, který svého času vedl Miloš Říha, a jehož dres oblékali Ondřej Němec, Petr Vrána, Zbyněk Irgl, Jan Bulis, Jiří Novotný nebo Jan Marek.

Kunlun se do Mytiščí přesunul po vypuknutí nákazy koronavirem a podle ruských médií je prý ve hře přejmenování klubu na Atlant. Sponzoři a partneři ruské organizace si přáli změnit název už v tomto ročníku, ale prozatím neuspěli. K tématu se chtějí vrátit po sezoně, v průběhu letní přestávky.

Atlant Mytišti hrál nejvyšší ruskou soutěž v letech 2008 až 2015, licenci získal po přesunu slavného Chimiku Voskresensk. Největším úspěchem Atlantu je účast ve finále play off KHL 2011, tým vedený Milošem Říhou tehdy podlehl Ufě.

Kunlun působí v Kontinentální lize od sezony 2017-18. Čínští investoři založili klub ve spolupráci s ruskými partnery také s ohledem na olympiádu 2022, kterou bude hostit Peking. Kunlun loni opustil území Číny, opatření vůči koronaviru by znamenala velké komplikace při cestování. Organizace našla azyl ve zmíněných Mytiščích, kde je k dispozici moderní hala – na tamním ledě se mj. hrálo i MS 2007.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz