Na české soupisce je 22 hráčů. Na tribuně zůstávají Musil a další

Foto: Jan Beneš, Český hokej

12. května 2022, 20:40

Marek Hedbávný

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Dva dny před prvním zápasem na mistrovství světa zapsali čeští trenéři na soupisku všechny tři brankáře, sedm obránců a dvanáct útočníků.

Mimo aktuální kádr zatím zůstávají tři hokejisté z Tipsport extraligy: obránce David Musil a útočníci Petr Kodýtek s Petrem Holíkem

Ve hře je totiž nadále přílet posil z NHL, proto trenéři nechávají na soupisce tři volná místa. Na pokraji vyřazení jsou třeba Boston s Tampou, kde hrají David Pastrňák, Ondřej Palát, Jan Rutta a Tomáš Nosek.

Jasno o osudu sérií Bostonu s Carolinou a Tampy s Torontem může být už dnes v noci. Šance na Pastrňákův příjezd jsou prý ale malé, kanonýra Bruins totiž trápí zranění a údajně hraje s bolestmi.  

Hrozbu konce sezony budou brzy odvracet i Dallas s Radkem Faksou a Rangers s Filipem Chytilem. Na brankáře Washingtonu Vítka Vaněčka se ovšem určitě čekat nebude: hlavní kouč Kari Jalonen vsadí na Lukáše Dostála, Karla Vejmelku a Marka Langhamera, kteří už jsou s týmem v Tampere.

Češi vstoupí do šampionátu v sobotu, od 15:20 hrají s Velkou Británií. Do akce už budou připravené kompletní čtyři útoky v čele s kapitánem Romanem Červenkou.

Národní tým následně vyzve Švédsko, Rakousko, Lotyšsko, Norsko, USA a na závěr skupiny – 24. května – domácí Finsko.

Aktuální soupiska Česka na MS ve Finsku

Brankáři:
Karel Vejmelka 
(Arizona Coyotes, NHL), Marek Langhamer (Ilves, Finsko), Lukáš Dostál (San Diego, AHL).

Obránci:
Jan Ščotka (JYP Jyväskylä, Finsko), Michal Jordán (Amur Chabarovsk, KHL), David Jiříček (HC Škoda Plzeň), David Sklenička (Kärpät Oulu, Finsko), Tomáš Kundrátek, Filip Hronek (Detroit Red Wings, NHL), Radim Šimek (San Jose Sharks, NHL).

Útočníci:
Jiří Černoch, Jakub Flek (oba HC Energie Karlovy Vary), Matěj Blümel (HC Dynamo Pardubice), Jiří Smejkal (Lahti, Finsko), Roman Červenka (Rapperswil-Jona Lakers, Švýcarsko), Matěj Stránský (Davos, Švýcarsko), Michael Špaček (Frölunda HC, Švédsko), David Krejčí (HC Olomouc), Hynek Zohorna (IK Oskarshamn, Švédsko), Jakub Vrána (Detroit Red Wings, NHL), Tomáš Hertl (San Jose Sharks, NHL), Dominik Simon (Anaheim Ducks, NHL).

Foto: Jan Beneš, Český hokej

České zápasy na MS – skupina B (Tampere)

Sobota 14. května:
15:20 Česko – Velká Británie

Neděle 15. května:
19:20 Česko – Švédsko

Úterý 17. května:
15:20 Česko – Rakousko

Čtvrtek 19. května:
19:20 Česko – Lotyšsko

Sobota 21. května:
19:20 Norsko – Česko

Pondělí 23. května:
15:20 USA – Česko

Úterý 24. května:
19:20 Finsko – Česko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz