<

Musíme padat po hubách, velí Petrásek po skalpu Energie. Jágra neřeší

Foto: hokej-litvinov.cz

První barážový souboj se odehrál na zimním stadionu Ivana Hlinky, kde domácí chemici přivítali vítěze základní části WSM ligy – Karlovy Vary. Karlovarští nevstoupili do boje o extraligu vůbec dobře, když dostali rychlou branku a Litvínov byl na koni. Na něm vydržel až do závěrečné sirény, po které se radoval z důležitého vítězství 3:1. Spolehlivý výkon odvedl maskovaný muž Vervy Michael Petrásek, když si připsal 29 úspěšných zákroků a dovedl svůj tým ke třem bodům.

Na baráž jste se mohli soustředit zhruba tři měsíce, učíte jste byli plní očekávání. Jaké to nakonec bylo?
Před zápasem byla v kabině trochu cítit nervozita, ale hodně nám pomohl rychlý gól ze začátku utkání. I dalších deset minut jsme odehráli dobře, ale přibrzdila nás sérii několika vyloučení. Až na zbytečné fauly jsme to odehráli fakt dobře.

Jak jste byl spokojen s hrou vašich spoluhráčů v obranném pásmu? Střel sice neměl soupeř málo, ale žádné vyložené šance si nevytvořil.
Kluci výborně blokovali, z videa jsme měli odkoukáno, jak to Vary hrají. Opravdu mi vzadu hodně pomohli. Doufám, že v tom budeme pokračovat. Tohle bude hodně pokračovat. Musíme bojovat jeden za druhého, padat do toho po hubách, abychom to zvládli. (úsměv)

Neměl jste daleko k čistému kontu...
Asi by to bylo veselejší, ale o to úplně nejde. Je to psychicky náročné pro všechny, ať klidně vyhrajeme 10:9, stejně budu spokojený.

„Musíme bojovat jeden za druhého. Padat do toho po hubách, abychom baráž zvládli.“

Cítíte výhodu v tom, že jste zvyklý na extraligové tempo? Přeci jenom, Jihlava také s přehledem porazila Kladno, vy Karlovy Vary.
Výhoda to být může, ale hlavní bylo, že jsme hráli doma a hnal nás plný barák. Když pojedeme do Varů, požene zase je, může se to rychle otočit. Úplně rozdíl tam není. Musíme sbírat výhry a čekat, jak budou vypadat ty zápasy na venkovních ledech.

Sledoval jste přes celé hřiště gól na 2:0? Byl to smolný vlastenec, nebylo vám druhého brankáře trochu líto?
Abych se přiznal, pořádně jsem to ani neviděl. Nějak se to blbě odrazilo, nic víc nevím.

Vítězný gól Tomáše Matouška

V čem se lišil váš výkon od v základní části?
Určitě bylo vidět, že byla úplně jiná bojovnost, nasazení. Dohrávali jsme daleko víc hráče, atmosféra na zimáku byla také lepší.

I když jste vyhráli, utkání to nebylo lehké, což jste asi sami cítili.
Zápas byl rozhodně těžký. Můžete se zdát, že jsme je přehráli, ale stačil jeden špatně odražený puk nebo využitá přesilovka soupeře a mohli jsme být v problémech. Musíme jít s pokorou dál a sbírat body. 

Brilantní zákrok brankáře Novotného

Další zápas vás čeká na Kladně, určitě by bylo dobré potvrdit tři body z domácího utkání.
Pro nás bude důležité to potvrzovat pořád, dokud nebudeme zachránění. (směje se) Pojedeme tam s pokorou, musíme to odfárat stejně jako proti Varům.

Jak se těšíte do Kladna?
Já se netěším nikam! (směje se) Hlavně chci, abychom byli co nejdříve zachránění. Samozřejmě doufám, že tam vyhrajeme.

Řešíte nějak to, že Jaromír Jágr do utkání zřejmě nezasáhne?
Jágra ani neřeším. Mám tam nejlepšího kamaráda Davida Tůmu, se kterým jsem hrál léta v Ústí, takže se budu soustředit především na něj.

Probíhá tedy nějaké hecování i v tuhle vypjatou chvíli?
Zatím ne. Spíš se informoval na Jihlavu, mě psal něco o Varech. Něco tam proběhlo, ale nic velkého.

Sestřih utkání HC VERVA Litvínov – HC Energie Karlovy Vary


RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz