Motor srazil Němce, Poruba otočila duel s polským sokem

Foto: Martin Kurfiřt, hcmotor.cz

21. srpna 2019, 19:39

Jan Šimek

Druhé vítězství v přípravě zapsali hokejisté Českých Budějovic. Na svém ledě si poradili s Lužickými Liškami. Na výhře Motoru se dvěma zásahy podílel útočník Jan Kloz. Poruba na Visegrádském poháru poprvé vyhrála, porazila Nowy Targ.

Tým z německého města Weisswaser nezačal v Budvar aréně ideálně a už po osmi minutách prohrával, když se trefil kanonýr Kloz. Ten podruhé udeřil na startu druhé dvacetiminutovky a Jihočeši vedli o dvě branky. Ale jen krátce. Uběhla sotva minuta a Breitkreuz snížil na rozdíl jediného gólu.

Motoru ale v závěru druhé třetiny dodal jistotu Endál – 3:1. Pět minut před koncem skóroval i Martin Novák a podtrhl zasloužené vítězství Českých Budějovic. Lužické Lišky v závěru díky zásahu Hammonda 50 sekund před koncem už jen snížily. Se stejným soupeřem se Motor střetne v nedělní odvetě.

Visegrádský pohár: Poruba má první výhru

Na první vítězství v rámci Visegrádského poháru dosáhli hokejisté Poruby. Po trpké porážce na ledě slovenské Detvy, kterou výrazně přestříleli, si Ostravané poradili s Podhale Nowy Targ. Polský klub sice na ostravském ledě vedl už po 82 vteřinách díky přesnému zásahu Wsola, jenže od té doby stříleli góly jen domácí.

Ještě v průběhu první třetiny obrátili skóre ve prospěch Poruby Káňa se Sikorou. Pojistku přidal v závěru utkání Nejezchleb, a tak ostravský tým zapsal celkově už pátou výhru v průběhu letní přípravy. Další duel sehraje porubský RT TORAX v pátek proti slovenské Dubnici.

ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – EHC LAUSITZER FÜCHSE 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Kloz (M. Novák), 22. Kloz (Lytvynov), 38. Endál (P. Novák), 55. M. Novák (Endál, P. Novák) – 24. Breitkreuz (Murphy), 60. Hammond (Keussen).
ČEZ Motor České Budějovice: Klouček – Pýcha, Svach, Vydarený, Suchánek, Pavel, Lytvynov – Hawerchuk, Gilbert, Karabáček – Holec, Kloz, M. Novák – Endál, Šimánek, P. Novák – Babka, Venkrbec, Beránek.
EHC Lausitzer Füchse: Carruth – Keussen, Fern, O. Poživil, Monteith, Granz, Karrer – Schwamberger, Murphy, Ustorf, Farmer, Kuschel, Reichel, Rentsch, Rennert, Breitkreuz, Strodel, Hammond, Andres.

HC RT TORAX PORUBA 2011 – PODHALE NOWY TARG 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Káňa (Sikora), 14. Sikora (Zdeněk, Husák), 51. Nejezchleb (Jáchym, Šendera) – 2. Wsol (Komínek, Arousva).
HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela – Slavík, Husák, Pastor, Urbanec, Šendera, Rudl – Nejezchleb, Jáchym, Obdržálek – Zdeněk, Hlinka, Sikora – Gřeš, Hudeček, Káňa – Ollender, Ďurač, Brodek.
Podhale Nowy Targ: Odrobny – Souminen, Seed, Kameněv, Arousva, Sulka, Wsol, Wojdyla, Wielkiewicz – Worwa, Dziubinski, Švec – Neupauer, Guzik, Franek – Komínek, Hudak, Jencik – D. Kapica, Gruszka, Siuty.

Další přípravné zápasy na Chance ligu

Čtvrtek 22. srpna:
17:00 HC Slovan Ústí nad Labem – HC Benátky nad Jizerou
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – LHK Jestřábi Prostějov
17:30 HC Slavia Praha – Diables Rouges de Briançon
18:00 HC Stadion Litoměřice – Piráti Chomutov
18:00 AZ RESIDOMO Havířov – HK Dukla Trenčín
19:30 Bayreuth Tigers – HC Baník Sokolov

Pátek 23. srpna:
17:00 LHK Jestřábi Prostějov – GKS Tychy
17:00 HC RT TORAX Poruba 2011 – MHK Dubnica nad Váhom

Neděle 25. srpna:
16:00 EHC Lausitzer Füchse – ČEZ Motor České Budějovice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz