Most poskládal našlapaný útok, defenzivu vyztužil Šefl

Foto: Facebook MOSTEČTÍ LVI

6. srpna 2020, 22:25

Ondřej Mach

Přestože nový mostecký klub působí ve druhé lize pouze dva roky, tak si napříč soutěží dobrými výkony zjednal patřičný respekt. Lvi se v obou sezonách kvalifikovali do vyřazovací části a tohoto cíle se pokusí dosáhnout i v nadcházejícím ročníku.

To koneckonců potvrzuje soupiska, kterou na svém webu klub zveřejnil. Důležitou zprávou pro všechny mostecké příznivce jistě je, že na severu nemusí počítat odchody. Svými ofenzivními kousky tak znovu bude bavit úderná trojice Pavel Smolka, Martin Mical a Vladimír Kýhos

Defenzivní řady bude nadále řídit kapitán Aleš Havlůj, zůstává i ranař František Bakrlík nebo opora mezi třemi tyčemi Lukáš Hosnedl. Mostu se zkrátka podařilo udržet převážnou většinu loňského úspěšného kádru. 

A co posily? V klubu si hodně slibují od bývalých hráčů Bíliny, tedy Jaroslava Šimečka a Jakuba Procházky. Dvojice šikovných útočníků v minulých letech svými body táhla Draky, loni oba hráči nasbírali dohromady 89 kanadských bodů. 

Foto: Petr Čepek, hokejnp.cz

Útok Lvů tak rázem dostává nový rozměr. V uplynulém roce ofenziva modrobílých vygenerovala 185 branek, čímž se v tomto ohledu zařadila mezi druholigovou elitu. Když se podíváme na letošní mosteckou soupisku, tak je velice pravděpodobné, že tohle číslo bude překonáno. 

Posílení se ale dočkala i obrana. Tu vyztuží Karel Šefl, jenž v předchozí sezoně působil v pražské Kobře. V dresu branického klubu odehrál čtyřicet utkání, v nichž vstřelil tři branky a na osmi se podílel asistencí. 

Pětadvacetiletý bek je odchovancem Litvínova. Na severu také poprvé nakoukl do seniorského hokeje, úvodní starty sbíral v Bílině nebo právě v Mostě. Mimo jiné hájil barvy Trutnova a prvoligové Kadaně. 

Severočeši svým soupeřům vysílají jasný vzkaz - letos s námi musíte počítat. Podaří se Lvům potřetí v řadě proklouznout do play off, případně zabojovat o postup?

Aktuální soupiska MOSTEČTÍ LVI

Brankáři: Lukáš Hosnedl, Jan Kopýtko, Jakub Kovařík. 

Obránci: Roman Fučík, Marek Havlík, Aleš Havlůj, Miroslav Polák, Karel Šefl, David Šesták, Štěpán Urbánek. 

Útočníci: František Bakrlík, Milan Böhm, Jakub Čmolík, David Drašar, Pavel Kuběna, Vladimír Kýhos, František Mála, Martin Mical, Vítězslav Nedrda, Jakub Procházka, Ivan Řehoř, Pavel Smolka, Jaroslav Šimeček. 

Foto: Petr Čepek, hokejnp.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz