<

Mora sfoukla Plzeň 5:0, vede Kometa. Chemici zastavili Hradec

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

22. října 2017, 17:33

Jan Šimek

Tipsport extraliga přinesla šestici zápasů 16. kola a začalo se ve Zlíně, kde tamní Berani předvedli fantastický závěr a třemi góly otočili skóre v bitvě s Libercem. Oceláři si poradili s jihlavským nováčkem. Chomutov zabral a urval last minute výhru nad Pardubicemi. Kohouti srazili Plzeň, Hradec doma neudržel tříbrankové vedení a podlehl Litvínovu. Kometa Brno vyloupila Mladou Boleslav a znovu je na špici tabulky.

Zlín zabral, po skvělém finiši otočil duel s Tygry

Zlínští hokejisté prohráli v řadě, doma proti Liberci se tak už potřebovali nutně chytit. Po první bezbrankové třetině ovšem šli do vedení hosté. Bílím Tygrům stačilo 52 sekund, aby nejdřív Krenželok otevřel skóre a hned vzápětí Redenbach zdvojnásobil liberecký náskok. Už se zdálo, že Berani zůstanou bez bodu. Ti ale předvedli parádní finiš. Roberts Bukarts nejprve snížil a čas 59:44 znamenal vyrovnání po trefě Freibergse. Zlín tak dvakrát skóroval při hře bez brankáře. V prodloužení navíc zajistil Beranům druhý bod Honejsek.

Robert Svoboda (trenér Zlína): „Těžko jsme se prosazovali, ale rozhodla vůle a trochu i štěstí. Musím pochválit tým, že to nezabalil. Vážíme si charakteru, jaký tohle mužstvo má. Je to satisfakce za to, že jsme nechali body v Liberci. Musíme ale udělat něco s tím, že vždycky dotahujeme. Stojí nás to zbytečně moc sil.“

Filip Pešán (trenér Liberce): „Odehráli jsme výborný zápas, po celou dobu jsme byli o chlup lepší. Měli jsme zvýšit své vedení, jenže se nám nepodařilo proměnit šance. Domácí pak k sáhli odvážnému tahu, který jim vyšel. Prodloužení? To už bylo jen potrestání za to všechno. Vybíráme si daň za předchozí úspěšné ročníky.“

AUKRO BERANI ZLÍN – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 3:2 po prodl. (0:0, 0:2, 2:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 58. Roberts Bukarts (Šťastný), 60. Freibergs (Ferenc, Šťastný), 64. Honejsek (Freibergs) – 21. L. Krenželok (Bulíř), 22. Redenbach (Šmíd).
Rozhodčí: Mrkva, Novák – Tošenovjan, Hlavatý.
Vyloučení: 4:6.
Bez využití.
Střely na branku: 19:30.
Diváci: 3 443.
Nejlepší hráči: Jakub Ferenc – Roman Will.
Aukro Berani Zlín: Kašík – Freibergs, Ferenc, Valenta, Matějíček, Žižka, Petran, Gazda – Fořt, P. Sedláček, Okál – Rob. Bukarts, Honejsek, Šťastný – Kubiš, Fryšara, J. Ondráček – Rih. Bukarts, Popelka, Klhůfek. Trenéři: Svoboda a Hamrlík.
Bílí Tygři Liberec: Will – Havlín, Ševc, Jánošík, Šmíd, Kolmann, Derner – Bulíř, P. Jelínek, L. Krenželok – Bakoš, Redenbach, Bartovič – Lakatoš, Jašek, Ordoš – J. Stránský, D. Špaček, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Oceláři vyhráli počtvrté v řadě, vynulovali Duklu

Třinečtí Oceláři doma srazili Kometu i Plzeň a nyní si brousili zuby na jihlavského nováčka. Slezané zahájili nedělní souboj skvěle a vedli po trefě Marcinka. Navíc hned na startu druhé dvacetiminutovky přidal uklidňující druhou trefu třineckého favorita Martin Růžička a pod Javorovým bylo ještě veseleji. Oceláři trpělivě udržovali dvoubrankový náskok, a pak udeřili potřetí. V závěru totiž Cienciala svou brankou upravil skóre na 3:0. Slezané uspěli počtvrté v řadě. Dukla si na svou první venkovní výhru v tomto ročníku ještě musí počkat.

Marek Zadina (asistent trenéra Ocelářů Třinec): „Chtěl bych hráčům poděkovat. Zápas zvládli, hráli výborně. Bylo to velmi těžké utkání, Jihlava hrála velmi dobře. Je to houževnatý soupeř, kluci hodně bruslí a jsou nepříjemní. To potvrdili doma se Spartou, kterou porazili 4:2. Vítězství se nerodilo jednoduše, proto jsme za tři body velmi rádi. Panuje spokojenost.“

František Zeman (asistent trenéra Dukly Jihlava): „Věděli jsme, že jedeme na horký třinecký led, což se potvrdilo. Zápas rozhodlo to, že domácí své příležitosti proměňovali. Nám se to bohužel nepovedlo. V tom byl ten rozdíl.“

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC DUKLA JIHLAVA 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Marcinko (D. Musil, Dravecký), 23. Martin Růžička (Chmielewski, Marcinko), 53. Cienciala (M. Doudera, Krajíček).
Rozhodčí: Hribik, Pražák – Gebauer a Lederer.
Vyloučení: 3:0.
Bez využití.
Střely na branku: 28:22.
Diváci: 3 725.
Nejlepší hráči: Šimon Hrubec – Lukáš Žálčík.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – M. Doudera, Krajíček, D. Musil, Roth, Linhart, Jank – Dravecký, Marcinko, Martin Růžička – Adamský, Polanský, Svačina – Hrňa, Rákos, Irgl – Cienciala, M. Kovařčík, Kvasnica – Chmielewski. Trenéři: Varaďa a Zadina.
HC Dukla Jihlava: Volden – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Bryhnisveen, Ulrych, Šidlík, Váňa – Jiránek, Skořepa, T. Kubalík – Rys, F. Seman, Čachotský – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš, R. Hubáček, Macík. Trenéři: Vlk a Zeman.

Piráti ukončili sérii proher, Dynamo srazil Vondrka

Chomutov prohrál šestkrát za sebou, a tak měl v bitvě s Pardubicemi o motivaci postaráno. Dynamo dorazilo k Pirátům ve slušné formě. Z posledních čtyř utkání třikrát zvítězilo. Skóre ovšem otevřeli domácí díky zásahu Vondrky. Krátce nato sice srovnal Beran, jenže před koncem druhé části se v přesilovce trefil Valach. Pardubičtí díky trefě Rolinka podruhé srovnali, ale 111 sekund před koncem třetí části přidal svůj druhý gól Vondrka a definitivně zlomil odpor Dynama. Piráti tak naplno bodovali a přerušili sérii šesti porážek v řadě.

Jan Šťastný (asistent trenéra Chomutova): „Pro nás to bylo strašně těžké utkání. Byl to souboj o nás a našich hlavách. Věděli jsme, jak je naše série porážek dlouhá a nepříjemná. Navíc přijel soupeř, kterému se daří. Hraje líp než my a boduje. Snažili jsme se zmobilizovat síly. Měli jsme slušnou třetinu, i když utkání po celou dobu postrádalo lehkost. Ve druhé části byly paradoxně Pardubice lepší. Měly víc šancí, ale my jsme vyhráli 2:1. Do třetí třetiny jsme šli s tím protrhnout sérii. Když padl gól na 2:2, nevypadalo to s námi dobře. Přiklonilo se k nám ale štěstí, dali jsme gól a utkání jsme zvládli. Určitě jsme ale nebyli lepším mužstvem.“

Otakar Janecký (asistent trenéra Pardubic): „Utkání se mi nehodnotí dobře, byl to takový nehezký hokej. Se štěstím vyhráli domácí. Jinak to nijak hodnotit nebudu, to nejde. Byly by pokuty.“

PIRÁTI CHOMUTOV – HC DYNAMO PARDUBICE 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Vondrka (Slovák), 37. Valach (Slovák, Koblasa), 59. Vondrka (Skokan) – 30. Beran (Starý, Cardwell), 49. Rolinek (Čáslava, Cardwell).
Rozhodčí: Šír, Svoboda – Ondráček, Klouček.
Vyloučení: 5:3.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 21:22.
Diváci: 3 903
Nejlepší hráči: Michal Vondrka – Jacob Cardwell.
Piráti Chomutov: Š. Lukeš – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák, L. Chalupa – Tomica, Huml, V. Tomeček – Sklenář, V. Růžička, Vondrka – Poletín, Skokan, Lauko – Koblasa, Chlouba, J. Havel. Trenéři: Růžička, Martínek a Šťastný.
HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Cardwell, Wishart, Mojžíš, Čáslava, Holland, Trončinský – Tomášek, Marosz, Treille – Quenneville, Bojko, Perret – Vondráček, Dušek, Rolinek – Beran, Poulíček, Starý. Trenéři: Holaň, Janecký a Marek.

Mora vyhrála potřetí v řadě, Plzeň smetla pěti góly

Olomoučtí hokejisté doma vyhráli dvakrát v řadě a nyní hostili Plzeň, pro kterou šlo o čtvrtý venkovní duel v řadě. Hanáci zahájili nedělní bitvu skvěle a po trefách Škůrka s Káňou vedli po první třetině 2:0. Pak se navíc trefil Skladaný a bylo hotovo. Západočeši se nezmohli na jediný gól. Naopak v závěru ještě inkasovali po trefách Ostřížka se Škůrkem další dvě branky a na ledě Mory prohráli rozdílem pěti branek. Hanáci tak zapsali třetí výhru za sebou, Plzeň naopak třikrát v řadě padla.

Zdeněk Venera (trenér Olomouce): „Pro nás je vždy důležitý první gól. Důležité bylo, že jsme proměnili přesilovku pět na tři. Ten gól nás nastartoval. Vždycky, když se Plzeň nadechovala k nějakému většímu náporu v našem pásmu a začala dát dobře, podařilo se nám přidat další gól. Za stavu 3:0 už se hraje líp. Pak už jsme věřili, že to dotáhneme k vítězství. Jsme moc rádi, že se nám podařilo navázat na předešlé dva domácí zápasy. A taky, že jsme proti Plzni dokázali udržet čisté konto, protože Plzeň dává spoustu gólů.“

Jiří Hanzlík (asistent trenéra Plzně): „Domácí nás přehráli zbraněmi, které jsou jim vlastní – nasazení, bruslení, souboje. My jsme se jim v tom nevyrovnali. Zabila nás první třetina, kdy nám utekli do dvoubrankového vedení. Pak jsme měli takový záchvěv na začátku druhé třetiny, kde si myslím, že soupeře podržel gólman. Od třetího gólu byl zápas rozhodnutý, z naší strany to byla platonická snaha.“

HC OLOMOUC – HC ŠKODA PLZEŇ 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Škůrek (Vyrůbalík, Eberle), 19. J. Káňa (Holec), 28. Skladaný (Burian), 56. Ostřížek (Strapáč), 59. Škůrek (J. Knotek, Laš).
Rozhodčí: Hejduk, Petružálek – Barvíř, Blümel
Vyloučení: 4:5.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 38:19.
Diváci: 4 507.
Nejlepší hráči: Branislav Konrád – Dominik Kubalík.
HC Olomouc: Konrád – Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas – Eberle, J. Knotek, Laš – Skladaný, Sundher, Burian – Ostřížek, Mráz, Strapáč – J. Káňa, Herman, Holec. Trenéři: Venera, Moták a Tomajko.
HC Škoda Plzeň: M. Svoboda – Jones, Moravčík, D. Sklenička, Kindl, Čerešňák, Kvasnička – Gulaš, Mertl, D. Kubalík – Indrák, Preisinger, Stach – Straka, Kracík, Schleiss – Hollweg, Kodýtek, Vracovský. Trenéři: Straka, Vlasák, Hanzlík a Čihák.

Hradec vedl 3:0, pak přišel krach a slaví Verva

Pod Bílou věží se konal souboj nejpevnější obrany soutěže, kterou disponuje Hradec, s nejhorším útokem z Litvínova. Domácího favorita brzy poslal do vedení Jarůšek, ve druhé části navýšili vedení Hradce Dragoun s Vopelkou a vypadalo to, že je hotovo. Jen 23 sekund po gólu Vopelky však snížil Trávníček a Jánský s Gerhátem ještě v téže třetině srovnali na 3:3. Ještě hůř bylo domácím ve 46. minutě, kdy Jánský strhl vedení na stranu chemiků. Koukal ovšem vyrovnal a duel musely rozseknout nájezdy. V nich obrat Vervy završil Ihnačák. Hradec padl po sedmi výhrách v řadě.

Václav Sýkora (trenér Hradce Králové): „Neodehráli jsme dobrý zápas. Litvínov měl už od začátku lepší pohyb, v první třetině jsme ale vytěžili z minima maximum a dostali se do vedení. V kabině jsme si říkali, že takový výkon nestačí a že musíme přidat, ale moc jsme si z toho ponaučení nevzali. Přesto jsme se poměrně snadno dostali do vedení 3:0. To nás ale možná ještě víc ukolébalo a potom byl sešup o to rychlejší. Litvínov snížil, vyrovnal a dokonce otočil. Pak už jsme to rvali ze všech sil, protože jsme nechtěli prohrát. Točili jsme tři lajny, kvůli zranění Jirky Šimánka i vyloučení Bédy Köhlera. Dosáhli jsme na bod, nájezdy líp zrealizoval Litvínov a zaslouženě získal dva body. Vzhledem k tomu, jaký výkon jsme podali, můžeme být rádi i za bod. Musím ale říct, že hráči za sebou mají extrémně těžký program a myslím, že se na nás už trochu projevila i únava.“

Darek Stránský (asistent trenéra Litvínova): „Když na tabuli svítil stav 3:0, nevypadalo to s námi vůbec dobře. Domácí byli v pohodě. Dali jsme ale gól na 3:1, poměrně rychle i na 3:2 a poměr sil se zaplaťpánbůh změnil v náš prospěch. Získali jsme víc sebevědomí, pohyb, byli jsme agresivní, nepříjemní a zasloužili jsme si dva góly. Skóre jsme otočili, letos poprvé jsme dali víc než tři góly, a zase to vypadalo dobře pro nás. S respektem k soupeři ale musím říct, že domácí v pravý čas zarvali a z důrazu si zasloužili vyrovnávací gól. V nájezdech jsme byli šťastní, takže jedeme domů spokojeni se dvěma body.“

MOUNTFIELD HK – HC VERVA LITVÍNOV 4:5 po nájezdech (1:0, 2:3, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Jarůšek (Látal, Cibulskis), 24. Dragoun, 30. Vopelka (Pláněk, Dragoun), 50. Koukal (Červený, Rosandič) – 30. Trávníček (K. Pilař, L. Doudera), 37. Jánský (Lukeš, Sörvik), 38. Gerhát (Vandas, Trávníček), 46. Jánský (Gula, V. Hübl), rozhodující nájezd Ihnačák.
Rozhodčí: Bulanov (Rusko), Hradil – Lhotský, Svoboda.
Vyloučení: 5:5, navíc Köhler (Mountfield HK) 10 minut.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 38:38.
Diváci: 5 501.
Nejlepší hráči: Michal Dragoun – Peter Jánský.
Mountfield HK: Rybár – Cibulskis, Gregorc, Rosandić, Graňák, Pláněk, Vydarený – Köhler, Dragoun, Šimánek – Jaroslav Bednář, Kukumberg, Cingel – Vopelka, Koukal, Červený – Jarůšek, Miškář, Látal. Trenéři: Sýkora, Hynek a Martinec.
HC VERVA Litvínov: Petrásek – Sörvik, Kubát, Gula, Dietz, K. Pilař, Baránek, L. Doudera – Jánský, V. Hübl, F. Lukeš – M. Hanzl, Ihnačák, J. Černý – Vandas, Gerhát, Trávníček – Jurčík, J. Šimeček, Matoušek. Trenéři: Rulík, Stránský a Šlégr.

Kometa se zvedla, Bruslaře srazila v závěru

Mladoboleslavský celek přivítal na svém stadionu brněnskou Kometu, které se v poslední době nedaří. Duel začal šancí Gulaše, kterého vychytal Maxwell. Vzápětí bylo horko na opačné straně, kdy si Klepiš vylámal zuby na Vejmelkovi. Na konci první části selhali i Pacovský s Žejdlem, a když v polovině utkání neuspěl ani brněnský dravec Zaťovič, čekalo se na první gól do 51. minuty, kdy se v oslabení trefil hostující Zohorna. Kometa těsné vedení kontrolovala a po Dočekalově gólu svou výhru pojistila. Brňané tak po třech prohrách slaví a vrací se do čela Tipsport extraligy.

Patrik Augusta (trenér Mladé Boleslavi): „Rozhodly naše neproměněné přesilovky a obdržený gól. Trošku jsme si vyměnili role z prvního utkání, kdy jsme rozhodli při přesilovce Komety, Teď to bylo obráceně. Myslím, že jsme viděli bojovné utkání. Šance byly na obou stranách, výborně chytali oba gólmani. Tím, že jsme nevyužili početní výhody, a ještě při jedné inkasovali, jsme si zápas v závěru prohráli.“

Petr Haken (asistent trenéra Komety Brno): „Pro nás to byl těžký zápas, v němž je složité prosadit se v útočné fázi. Domácí dobře bránili, byli hodně nepříjemní. Ve druhé třetině jsme to trošku naklonili na naši stranu, myslím, že jsme nějakou branku mohli přidat. Ve třetí třetině nás zbrzdila tři vyloučení za sebou, Boleslav se dostala do hry, ale já musím pochválit hráče, kteří chodili na oslabení. V posledních zápasech jsme při nich dostali spoustu gólů, teď jsme to zvládli. Navíc jsme byli odměněni tím, že rozhodující branka padla v našem oslabení.“

BK MLADÁ BOLESLAV – HC KOMETA BRNO 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 51. H. Zohorna (Mallet), 60. Dočekal (Vincour, Vejmelka).
Rozhodčí: Hodek, Pavlovič – Brejcha, Jelínek.
Vyloučení: 1:3.
Bez využití.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 31:33.
Diváci: 3 876.
Nejlepší hráči: Brandon Maxwell – Karel Vejmelka.
BK Mladá Boleslav: Maxwell – Kotvan, J. Říha, Hanzlík, Knot, Němeček, Stříteský, Eminger – Lenc, P. Holík, Klepiš – Orsava, Žejdl, Pacovský – Martin Procházka, P. Musil, Urban – P. Kousal, T. Knotek, Pabiška. Trenéři: Augusta, Ujčík a Žabka.
HC Kometa Brno: Vejmelka – Barinka, Štencel, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – Zaťovič, Nahodil, M. Erat – T. Svoboda, L. Čermák, Vincour – Mallet, Hruška, H. Zohorna – Dočekal, V. Němec, Haščák. Trenéři: Zábranský, Horáček, Pokorný a Haken.

Tabulka Tipsport extraligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Kometa Brno 16 9 2 2 3 57:36 33
2. HC Oceláři Třinec 16 9 2 2 3 50:34 33
3 HC Škoda Plzeň 16 7 3 4 2 62:39 31
4. Mountfield HK 16 9 1 2 4 39:30 31
5. Piráti Chomutov 16 6 2 3 5 41:42 25
6. BK Mladá Boleslav 16 6 1 3 6 36:34 23
7. HC Sparta Praha 15 7 1 0 7 40:42 23
8. HC Olomouc 16 5 3 2 6 40:45 23
9. Aukro Berani Zlín 16 4 4 2 6 41:44 22
10. HC VÍTKOVICE RIDERA 16 5 2 2 6 43:38 21
11. Bílí Tygři Liberec 15 5 1 1 8 28:46 18
12. HC Dynamo Pardubice 16 4 2 1 9 36:55 17
13. HC Dukla Jihlava 15 4 1 2 8 34:44 16
14. HC VERVA Litvínov 16 2 3 2 9 29:47 14

Další program Tipsport extraligy

Úterý 24. října – předehrávka 30. kola:
17:00 HC Oceláři Třinec – HC VÍTKOVICE RIDERA

Úterý 24. října – předehrávka 18. kola:
18:20 HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň (ČT sport)

Čtvrtek 26. října – předehrávka 17. kola:
18:00 Bílí Tygři Liberec – HC Olomouc

Pátek 27. října – 17. kolo:
17:20 HC Dynamo Pardubice – BK Mladá Boleslav (ČT sport)
17:30 HC Škoda Plzeň – Mountfield HK
17:30 HC VERVA Litvínov – HC Sparta Praha
17:30 HC Dukla Jihlava – Piráti CHomutov
17:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Oceláři Třinec
18:00 HC Kometa Brno – Aukro Berani Zlín

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz