Momenty TELH: Premiéra dorostenců, dojetí v Třinci a hrubý Voženílek

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

5. března 2016, 17:12

Ladislav Vácha

Poslední 52. kolo Tipsport extraligy nabídlo nejen parádní góly, ale také několik zajímavých situací. Podívejte se na velké extraligové premiéry starších dorostenců Dalimila Mikyska a Tomáše Havránka, kteří naskočili do boje proti Zlínu za brněnskou Kometu, sympatické gesto třineckých Ocelářů, kteří podpořili svou fanynku na invalidním vozíku finančním darem a nechali ji vhodit čestnou buly, a ostrý faul pardubického forvarda Daniela Voženílka, jenž kolenem poslal ve východočeském derby na led Martina Pláňka.

Premiéra mladíků Mikysky a Havránka (KOM – ZLN 2:4)

To byl velký den, na který nikdy v životě nezapomenou. Šestnáctiletý obránce Dalimil Mikyska a sedmnáctiletý útočník Tomáš Havránek si splnili dětský sen a v posledním kole základní části Tipsport extraligy si odbyli v dresu Komety Brno své premiéry v tuzemské nejvyšší soutěži dospělých. Věkem ještě starší dorostenci nastoupili doma proti Zlínu, a to před naprostou beznadějně vyprodanou DRFG Arenou.

Prvně jmenovaný se představil ve čtvrtém obranném páru po boku Petera Tršky a jeho kamarád ve třetím útoku, kde se proháněl po boku Adama Rašky a Petra Mrázka. Oba nesmírně talentovaní hráči a členové českých mládežnických reprezentací se na ledě rozhodně neztratili, oba strávili na hrací ploše přes 13 minut a jednou vystřelili na bránu.

Fanynka na vozíčku a čestné buly (TRI – OLO 0:2)

Velmi hezké gesto bylo k vidění ve WERK ARÉNĚ před začátkem zápasu mezi domácími Oceláři a Olomoucí. Veronika Kabotová utrpěla v roce 2010 poranění krční páteře a míchy, od té doby se pohybuje jen na invalidním vozíku. Na její velmi nákladnou léčbu přispěl klub 25 tisíci korun a věrná fanynka Ocelářů vhodila čestné vhazování ve středovém kruhu. Z ochozů zněl bouřlivý potlesk a Veroniku sympaticky podpořili přímo na ledě i samotní hokejisté.  

Voženílek tvrdě sestřelil Pláňka (MHK – PCE 4:1)

Základní část Tipsport extraligy v posledním kole symbolicky uzavřela nejprestižnější možná bitva, východočeské derby, které tentokrát hostila vyprodaná FORTUNA aréna v Hradci Králové. Na konci 7. minuty svítil na tabuli nerozhodný stav, když všem pořádně zatrnulo. Obránce domácích Martin Pláněk rozehrával z obranného pásma, když ho v jeho rohu hodně nevybíravě trefil kolenem Daniel Voženílek. Hráči Mountfieldu se vydali svého ležícího spoluhráče pomstít a byla z toho pořádná mela. Mladík Dynama nakonec vyfasoval za svůj nebezpečný faul trest na 5 minut plus do konce utkání, zadák Mountfieldu byl naštěstí v pořádku a vyhecovanou bitvu dohrál až do konce.  

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz