<

Momenty TELH: Liberecký hrdina Schwarz, střelecká smůla Birnera a tvrdá bitka

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

20. dubna 2016, 11:50

Ladislav Vácha

Tipsport extraliga opět pobavila své fanoušky zajímavými momenty. V baráži zaujala nesmlouvavá bitka mezi litvínovským obráncem Zbyňkem Skleničkou a Lotyšem z tábora Karlových Varů Jekabsem Redlihsem. Ve finále během třetího utkání litoval zahozené gólovky liberecký forvard Michal Birner, který trefil jen tyčku, ale o den později společně se svými spoluhráči slavil důležité vítězství, k němuž hodně pomohl chyceným trestným střílením fantasticky chytající Marek Schwarz.

Sklenička se popral s Redlihsem (LIT – KVA 3:2)

Na Zimním stadionu Ivana Hlinky se právě přehoupla třetí perioda do své druhé poloviny, když brankář Závorka přerušil hru. Rychle k němu dobruslil František Lukeš, který číhal na případnou dorážku. Maskovanou oporu Energie ale chránil Michal Vachovec a do útočníka Vervy začal strkat. Svému spoluhráči přispěchal na pomoc Zbyněk Sklenička, kterého se snažili rozhodčí zadržet. Urostlý obránce i přesto srazil Vachovcovi helmu, ale karlovarský forvard se nakonec prát nechtěl. Litvínovský mstitel si to tak rozdal v pěstním souboji s lotyšským obráncem Jekabsem Redlihsem, který mu úder do hlavy svého parťáka z druhé strany okamžitě oplatil, a byla z toho bitka jako hrom! Oba „kohouti“ si počínali velmi dobře a jejich ostrá výměna názorů nakonec skončila nerozhodně, z ochozů je na lavici hanby vyprovodil potlesk.

Birnerovi zabránila ve skórování tyčka (SPA – LIB 4:1)

Liberec mohl těžit v úvodní části třetího finálového duelu z přesilové hry a ve 13. minutě zamkl oslabenou Spartu v hloubi jejího obranného pásma. Petr Vampola podržel puk v pravém kruhu a několikrát s ním zamíchal na holi. Vzápětí nahrál Lukáši Krenželokovi, který narýsoval nádhernou nahrávku před brankoviště Michalu Birnerovi. Před tahounem Tygrů zívala odkrytá brána a fanoušci Severočechů už se radovali. Jenže předčasně! Birnerovi střela nesedla, kus černé gumy orazítkoval jen bližší tyčku a odrazil se pod betony brankáře Pöpperleho, jenž uhasil nebezpečný požár a přerušil hru. Velká příležitost tak zůstala nevyužita a ze zisku druhého bodu v sérii se nakonec radovala domácí Sparta.

Schwarz zlikvidoval trestné střílení (SPA – LIB 1:4)

Sparta chtěla v druhém domácím utkání extraligového finále uspět i podruhé a výrazně se tak přiblížit zisku mistrovského titulu, ale její plány se začaly hroutit jako chatrný domeček z karet. Soubor zpod Ještědu hrál výborně a ve druhé třetině si vypracoval slibný dvoubrankový náskok. Pražané to ale nezabalili a v čase 34:00 se jim nabídla ideální možnost snížit na nejtěsnější rozdíl, když při hře 4 na 4 ujel soupeřově defenzivě Miroslav Forman a za faul Martina Ševce nařídili rozhodčí trestní střílení. Šikovný útočník si několikrát přehodil puk na své holi a zblízka vystřelil bekhendem, ale brankář Marek Schwarz vystřihl výtečný zákrok svým levým betonem a udržel čisté konto. Kolega Jána Lašáka předvedl spolehlivý výkon, za svá záda pustil jen nádhernou střelu Jana Švrčka a měl lví podíl na důležitém triumfu 4:1, jímž Pešánova družina srovnala stav série na 2:2. .

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz