Momenty 40. kola TELH: Neuznané góly a trest ve hře pro Svobodu

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

24. ledna 2015, 16:00

Ladislav Vácha

Kulaté 40. kolo Tipsport extraligy zajímavými momenty rozhodně nešetřilo. Mezi to nejatraktivnější jsme vybrali neuznaný gól Hradce Králové, který neplatil kvůli spadlé helmě vítkovického gólmana Daniela Dolejše, přerušenou euforii Třince z vyrovnávací trefy, jež nebyla uznána kvůli hře vysokou holí, a trest ve hře pro slavistického brankáře Adama Svobody za úder vyrážečkou.

Královéhradeckou radost uťal rozhodčí (HKR – VIT 4:3)

Do Hradce Králové přijely Vítkovice a i když to tak podle úvodní části zápasu nevypadalo, fanoušci nakonec sledovali atraktivní a vyrovnanou bitvu. Napětí gradovalo, když za nerozhodného stavu 3:3 došlo na začátku 51. minuty ke spornému momentu, který Východočechy pořádně rozezlil. 

Za nahozeným pukem se vydal domácí Rudolf Červený a rybičkou se snažil píchnout kus černé gumy směrem na bránu Ostravanů. Proti němu se vydal ze svého brankoviště hostující brankář Daniel Dolejš, po srážce s protihráčem přišel o svou helmu a otřesený zůstal ležet na ledě. Odražený kotouč dojel Tomáš Pospíšil a uklidil ho do sítě. Hlavní rozhodčí ale rozpažil a gól neuznal, protože gólman Dolejš už byl tou dobou bez masky. Mountfield se nakonec přeci jen dočkal vítězství, když se trefil Roman Kukumberg. 

Oceláře rozesmutnila vysoká hůl (PCE – TRI 2:0)

Pardubice doma překvapivě vedly nad lídrem ze Třince těsně 1:0, ale hosté se v závěru zápasu usadili v útočném pásmu a docílili kýženého vyrovnání. Od modré čáry nahodil puk směrem na bránu obránce Josef Hrabal a Marek Růžička před brankou chytrou tečí dopravil kus černé gumy do sítě. Gólovou euforii Slezanů však rázně uťal rozhodčí, který rozpažil a po přezkoumání videa branku neuznal, protože jí bylo dosaženo vysokou holí. Perníkáři vzápětí využili přesilovku a po triumfu 2:0 překazili vítěznou sérii svého soupeře, jež se protáhla na neuvěřitelných 13 duelů.

Svoboda šel za faul do sprch (SLA – OLO 5:1)

Znovu to vyšlo až na desátý pokus. Poslední Slavia ukončila vleklou šňůru porážek a doma přejela Olomouc přesvědčivě 5:1. Menší zápletku s sebou přinesl až závěr utkání. V 53. minutě předvedl další úspěšný zákrok gólman sešívaných Adam Svoboda, který ale neudržel nervy na uzdě. Dotírajícího útočníka Hanáků Rostislava Marosze udeřil vyrážečkou a povalil ho na led. Rozhodčí byl nekompromisní a maskovanou oporu Pražanů poslal do sprch s trestem ve hře! Do brankoviště tak musel jeho talentovaný náhradník David Novák, jenž si při své extraligové premiéře připsal několik povedených zákroků a do závěrečného hvizdu neinkasoval.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz