Momenty 2. ligy: Václav Prospal, trenér z KHL a derby v Trutnově

Foto: FB: Supras Vrchlabí

13. prosince 2019, 12:51

Michal Hladký

Středeční kolo druhé ligy bylo speciální. Kromě startu Václava Prospala, který by se dal jednoznačně zařadit mezi události podzimu, se například odehrálo derby v Trutnově. A bylo toho mnohem více.

Prospalův návrat
V dresu David Servisu se představila jedna z legend českého hokeje. 44letý Václav Prospal využil reprezentační pauzy Motoru a naskočil do druholigového zápasu. Středeční večer vyšel českobudějovickému celku na jedničku, nad China Golden Dragon zvítězil 7:2, když si dvě asistence připsal právě dvojnásobný mistr světa. Více o Prospalovém návratu čtěte ZDE

Foto: Marek Baloun

Po zranění se vrátil Václav Jankovský
Po devíti měsících odehrál soutěžní zápas Václav Jankovský. Kolín k výhře nad Příbramí nedotlačil, Kozlové prohráli 3:4. Sedmadvacetiletý útočník má na zranění smůlu, v kariéře jich už prodělal nespočet. Nám nezbývá nic jiného, než mu popřát, aby na tuto listinu žádné další nepřibylo. 

Podkrkonošské derby mělo jasného vítěze
Několik desítek fanoušků Vrchlabí pomohlo svému týmu k vítězství v Trutnově. Domácí byli absolutně bez šance, favoritovi celé skupiny podlehli 1:9. Celkově na utkání zavítalo 1 096 diváků!

Foto: FB: Supras Vrchlabí

Bílina zkušenost z KHL nevyužila
Draci angažovali na pozici hlavního trenéra Sergeje Sošnikova. Jednapadesátiletý Rus naposledy působil ve Vladivostoku na pozici generálního ředitele. První utkání pod jeho vedením se Bílině nevyvedlo, s Jabloncem prohrála 4:7. 

Smolař Jiří Půhoný utkání v Mostu nedohrál
Královedvorský útočník ze třetí formace schytal nepříjemnou ránu do obličeje. S podezřením na zlomeninu lícní kosti opouštěl Jiří Půhoný pár minut po zápase mosteckou nemocnici a podstoupil CT vyšetření. 

Foto: Petr Čepek, hokejnp.cz

Tejkův hattrick
Miroslav Tejko se postaral o hattrick v utkání proti China Golden Dragon, jednalo se o jeho vůbec první třígólový večer v této sezoně. Tento výkon přesto zastínila jiná událost, a to výše popsaný start Václava Prospala. 

Skvělá premiéra Jána Nika
Ján Niko před pár dny přestoupil z Chance ligy, kde oblékal dres Benátek, do druholigového Vrchlabí. Hned v prvním zápase se představil v plné parádě, devětadvacetiletý obránce totiž vstřelil dvě branky. Více o jeho příchodu čtěte ZDE

Ján Niko.

Ján Niko. | Foto: Tomasz Mocarnik, hokejbenatky.cz

Konec ve 2. lize pro Toma Poláka?
Trenér Drtičů Michal Konečný přišel v úterý na klubovém webu s tvrzením, že útočník Tom Polák nebude moct od ledna příštího roku působit v Hodoníně. Důvodem má být to, že trénuje mládež v SHKm, tedy hodonínském celku, jenž působí v krajské lize.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz